Derde klasse A (zondag)- ,,We weten echt niet waar het aan ligt”, zei SJZ-verdediger Sjoerd Hulsbos na afloop van de wedstrijd tegen Aalsmeer. ,,Tijdens de trainingen en wedstrijden geven we alles, maar het lukt gewoon even niet.” Zondag lukte het wederom niet. De ploeg uit Zoeterwoude kwam niet verder dan een punt (0-0). Daarmee staan de groenwitten nu op de tiende plek, ver verwijderd van hun doelstelling: meedoen in de top drie.

Met de nummer drie op maar zes punten afstand en een tegenstander met evenveel behaalde punten was de wedstrijd tegen Aalsmeer de uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting met de top te houden. Het werd een wedstrijd met weinig spektakel en een zeer teleurstellend einde voor SJZ. Hulsbos wist drie ‘hoogtepunten’ in de wedstrijd te noemen. De eerste was de treurige aftocht van de scheidsrechter. ,,De wedstrijd begon wel een beetje raar. In de eerste 25 minuten was Aalsmeer iets beter toen de scheidsrechter geblesseerd uitviel. Nadat iemand een sliding op mij maakte, kwam onze fysio het veld in om even naar mij te kijken. Ik had geen verzorging nodig, maar de scheidsrechter vroeg of onze verzorger iets voor zijn bovenbeenspier had. Meer dan iets erop spuiten kon hij ook niet en na twee minuten gaf de scheidsrechter aan dat hij echt niet verder kon. Gelukkig kwam er een nieuwe scheidsrechter uit Leiden, maar we hebben toch wel een halfuurtje moeten wachten voor we verder konden.”

Het tweede hoogtepunt liet vervolgens een halve wedstrijd op zich wachten. Zowel SJZ als Aalsmeer kregen niet veel kansen, totdat de keeper van Aalsmeer met een verre uittrap bijna een assist op zijn naam kreeg. De bal schoot tussen de verdediging van SJZ door en de spits lobde hem over de keeper heen. Tot grote opluchting van de Zoeterwoudenaren werd er voor buitenspel gevlagd. ,,Ik weet zelf niet of het wel of geen buitenspel was, maar we kwamen er goed weg.”

Tot slot het derde hoogtepunt: de kans van SJZ op de overwinning in de slotminuut. ,,Tegen het eind van de wedstrijd kregen we wel wat meer kansen, maar de beste  mogelijkheid was voor Stefan Sleijser. Hij kreeg de bal van links van Marc Griffioen en kopte goed op doel. Jammer genoeg voor ons pakte de keeper van Aalsmeer die bal weer knap. Meer dan een punt zat er dus niet in.”

Volgens Hulsbos staat SJZ op dit moment echt te laag op de ranglijst. ,,Dit hadden we echt niet verwacht aan het begin van het seizoen. Maar als je zeven wedstrijden acht punten achter staat op de lijstaanvoerder dan weet je dat de top drie voorlopig lastig wordt. We hebben er ook niet echt een verklaring voor. Vorig jaar viel alles net goed en nu juist niet. Kansen worden niet afgemaakt en kleine foutjes worden meteen afgestraft. Maar we gaan gewoon op deze manier verder. De volgende competitiewedstrijd is tegen Kickers’69 en die staan maar een paar plekken boven ons. Normaal gesproken zouden we die wedstrijd gewoon winnen, maar nu weet ik dat nog niet zeker. Het kan op dit moment met ons alle kanten op.”

Opstelling SJZ: Niels van Diemen, Sjoerd Hulsbos, Roy Versteegen, Guus de Goede, Dave Plooij, Peter Wansink, Hans Coret, Stefan Sleijser, Marc Griffioen, Tommy van Klink (46. Corné Berg), Daniël Coret (65. Caleb van der Helm).