Derde klasse A (zondag)- Daar waar voor SJZ het seizoen als een nachtkaars uit te dreigt te gaan, heeft Warmunda nog de nodige zorgen wat betreft het ontlopen van degradatie. Een tweestrijd derhalve met voor de ene club meer belangen dan voor de ander.

Beide formaties zetten een klassieke 1:4:3:3 op het veld waarvan de punt naar voren staat. Bij SJZ speelt daar al enige tijd voormalige spits Hans Coret en was middenvelder Stefan Sleijser hangend op de linksbuitenpositie geposteerd. Bij de formatie van trainer Campfens stond de lange spits Vasco Esman als kapstok voor het Warmondse vlaggenschip waar de rest van het elftal bij moest sluiten.

Vanaf het begin toonden beide teams de wil om te voetballen via de opbouw van achteruit en de intentie om via de volgende linies tot een aanval te komen. SJZ ging dat in de eerste helft duidelijk beter af, combineerde vlot tussen de linies door en gaf bij balverlies gelijk druk op de bal. Warmunda had daar zichtbaar moeite mee, liet zich vastzetten bij de opbouw vanuit de keeper en kwam daardoor regelmatig in de problemen. Al snel na het begin vertrok een voorzet van de voet van Daniel Coret richting de lopende spits Marc Griffioen, oog in oog met keeper Dennis Keikes was de kleine dribbelaar koel met de afronding, 1-0 voor SJZ en de toon was gezet.

Captain Kevin Bos, namens de thuisploeg, schoof regelmatig door naar het middenveld en was daar aanspeelbaar. Spits Esman zakte wel regelmatig mee het middenveld in, maar zette de ballijn richting Bos niet goed dicht waardoor SJZ eenvoudig kon combineren in een 3:2 overtal met Guus van der Hoeven, Sjoerd Hulsbos en Dave Plooij tegenover de spitsen Niels Dijkstra en Chafik Belmamoune. Hierdoor werd constant de vrije man gevonden en kon SJZ vrolijk opbouwen.

De laatste linie van Warmunda bleef op een lijn spelen. De vrije man El Kourami schoof niet in om het gevaar te beteugelen en dus kwam Warmunda enorm onder druk te staan.  Daar lag op dat moment het probleem, de sleutel om het op te lossen werd niet gevonden.  Zo had SJZ de wedstrijd volledig onder controle en diverse aanvallen golfden richting het Warmondse doelgebied. Keikes moest al snel na de openingstreffer gestrekt naar de hoek op een schot van Stefan Sleijser na een vloeiende combinatie tussen de opstomende Plooij en Hans Coret. Wanneer Warmunda koos voor een andere opbouw dan via het centrale duo, bijvoorbeeld door de lange bal te spelen op Esman met lopende mensen in de diepte, dan konden ze toch gevaar stichten gedurende de eerste helft. De Warmonders maakten iets te weinig gebruik van die optie om onder de druk van SJZ uit te komen.

Halverwege de eerste helft werd dat de reden voor de 2-0. Captain Steven de Taeye kwam direct na te zijn ingespeeld door zijn doelman in de problemen door het jagende SJZ.  Hij verloor de bal aan Evert Hoogervorst. Die leverde een strakke, lage voorzet af die zo door Griffioen kon worden binnen gewerkt met de verdubbeling van e marge tot gevolg. Een terechte stand gezien het wedstrijdverloop. SJZ bleef druk op de ketel houden, ook via de offensieve backs Hulsbos en Plooi. Een derde treffer kon niet uitblijven en die viel dan ook; good old  Sleijser kapte en draaide zich handig vrij naar zijn linkerbeen en schoof vanaf zestien meter met precisie de bal langs doelman Keikes die voor de derde keer de gang naar het net moest maken.In het restant van de eerste helft kwam geen verandering meer in de stand terwijl de mogelijkheden er wel degelijk waren voor de Zoeterwoudenaren.

De thee in de rust smaakte bij de Warmonders kennelijk beter dan bij de Zoeterwoudse boys. Binnen zes minuten deed Warmunda iets terug vanaf de strafschopstip na ongelukkig hands (wel/niet zal altijd de discussie blijven) van Hoogervorst. Vincent Solleveld wist daar wel raad mee en bracht de stand op 3-1. SJZ speelde nu uiterst slordig en door het snelle balverlies, waarbij de ruimtes automatisch groot werden gehouden, kwamen de SJZ-ers steeds te laat bij de omschakeling en werden steeds meer fysieke duels verloren. Tel daarbij op dat Warmunda hoger druk ging zetten op de defensie van de gastheer en ze bij de eigen opbouw meer de lange bal hanteerden waardoor de druk van SJZ verloren ging.

Trainer Campfens zal in de eerste helft gezien hebben dat SJZ moeite had met de lange ballen op de spitsen en heeft zijn ploeg ongetwijfeld de instructies gegeven om minder voor de traditionele opbouw te kiezen maar wat opportunistischer te gaan spelen. Deze instructies pakten op dat moment goed uit. SJZ had het nu moeilijk en Warmond knokte zich terug in de wedstrijd. Na een uur spelen kreeg Warmunda een vrije trap te nemen, de bal werd voor het doel geslingerd waarbij de verdediging er bij stond en naar keek. Chafik Belmamoune niet, da aanvaller prikte de bal langs de verbouwereerde goalie Van Diemen, 3-2. Daarmee was de wedstrijd weer helemaal open.

Rob van den Wijngaard bracht Frank Willemse in voor de niet geheel fitte Sleijser. Willemse kwam centraal in de spits te spelen. Hij diende als aanspeelpunt en moest meer rust brengen in het spel van SJZ. De wissel leek al snel succesvol uit te pakken. Hans Coret ging goed door en legde terug op de instormende Willemse die net afgestopt kon worden voordat deze de bal tegen de touwen kon jagen. De daaropvolgende corner werd keihard naast gekopt door Guus van der Hoeven. Een kwartier voor tijd kwam SJZ toch op 4-2. Griffioen kwam op de linkerflank in balbezit, wachtte op de opstomende Plooij en gaf de bal op het juiste moment mee. Plooij behield het overzicht en legde de bal terug op de goed positie kiezende Willemse die raak schoot. Was de wedstrijd daarmee gespeeld?

Niet voor de Warmonders die veerkracht toonden. Een voorzet vanaf rechts werd fraai met een halfvolley door Belmamoune achter van Diemen geknald. De 4-3 bracht de spanning andermaal volledig terug op sportpark Haasbroek. De inkt uit mijn pen om de actie te noteren was nog niet droog of SJZ trok ten aanval. Wederom was het Griffioen die de bal terug legde waarna Hans Coret overtuigend de bal binnen schoot, 5-3 en einde oefening was de gedachte. Maar opnieuw vochten de Warmonders zich terug in de wedstrijd en brachten de bal voor het doel. De anders zo betrouwbare doelman Van Diemen liet tot ieders verwondering de eenvoudige vangbal uit de handen glippen, waardoor Belmamoune zijn derde doelpunt kon scoren door eenvoudig de bal in het lege doel te schuiven, 5-4, de Zoeterwoudse bank in vertwijfeling brengend.

De Warmondse bank daarentegen veerde op en trainer Campfens schreeuwde zijn ploeg naar voren met een alles of niets tactiek om de 5-5 te forceren.  Diverse wissels werden ingebracht waaronder de piepjonge en talentvolle Mike Hensing (16 jaar) bij SJZ.  In de stand kwam echter geen verandering, 5-4 winst voor SJZ.

Aanvoerder Bos kon het verval in de tweede helft maar moeilijk verklaren: ,,Ondanks de geboden ruimte konden we ons niet onder de druk van Warmunda uit voetballen en leverden we alles in. Tevens verloren we veel te veel duels om de tweede bal en kwam Warmunda terug in de wedstrijd. Het werd het nog spannend.” Al met al was het een boeiende wedstrijd met veel goals waardoor niemand zich heeft verveeld. SJZ staat nog steeds in de middenmoot en voor Warmunda lijkt de nacompetitie het hoogst haalbare. Als die tenminste gespeeld gaat worden. Veel zondagclubs immers stappen over naar de zaterdag en dat kan gevolgen hebben voor de indeling der klassen.

SJZ-Warmunda 5-4 (3-0). 6. Griffioen 1-0, 24. Griffioen 2-0. 33. Sleijser 3-0, 51. Solleveld 3-1, 60. Belmamoune 3-2, 75. Willemse 4-2, 80. Belmamoune 4-3. 82. Hans Coret 5-3, 86. Belmamoune 5-4.

Basisopstelling SJZ: Van Diemen, Hulsbos, Van der Hoeven, Bos, Plooij, Hoogervorst, Daniel Coret, Hans Coret, Griffioen, Versteegen, Sleijser.

Basisopstelling Warmunda: Keikes, Ten Have, De Taeye, el Kourami, Solleveld, Kest, Belmamoune, Van Noort, Esman, Kortekaas, Dijkstra.