HomeZaterdagDerde klasseTam DoCoS verliest van hekkensluiter

Tam DoCoS verliest van hekkensluiter

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na het verlies van twee weken terug tegen koploper Ter Werve, trad DoCoS zaterdag aan tegen hekkensluiter Kethel Spaland. Een uitgelezen kans om goede zaken te doen in de top van de 2e klasse C, aangezien alle concurrenten punten lieten liggen, zo bleek achteraf. Feestvieren konden de spelers van DoCoS na afloop echter niet, want ook zij lieten-verrassend- punten liggen. Op het bijzondere nieuwe complex van Kethel Spaland, gelegen boven een viaduct, werd met 2-1 verloren.

,,In onze competitie kunnen we van iedereen winnen en van iedereen verliezen”, zegt DoCoS-speler Sven Ravensbergen. ,,Het ligt eraan hoeveel energie we er als team in steken en deze wedstrijd speelden we zonder beleving. In deze klasse ligt het allemaal dicht bij elkaar. Op zeventig procent kun je geen wedstrijden winnen. Dat is ook nu weer gebleken.”

De eerste tien minuten waren volgens Ravensbergen nog redelijk. De tegenstander zakte ver terug en liet DoCoS het spel maken. Daarna speelden de Leidenaren slordig, statisch en zonder energie. Er werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd, maar het was toch Kethel Spaland dat in de 43e minuut de 1-0 wist te maken. Ravensbergen: ,,Die goal had wel een luchtje van buitenspel, maar blijkbaar was het dat niet.”

In de tweede helft zette DoCoS meer druk naar voren. Dat resulteerde in drie corners binnen vijf minuten.  In de 67e minuut betaalde de inzet zich uit: een schot vanaf de rand van de zestien door Simon Jouby werd van richting veranderd en belandde in de linkerhoek. ,,Na de 1-1 dacht ik echt dat we de wedstrijd over de streep zouden trekken, dat we de drie punten gewoon gingen pakken. Maar door een miscommunicatie tussen onze keeper en verdediger maakten zij toch de 2-1.” DoCoS dacht nog even terug te komen op 2-2, maar een goal van Ravensbergen zelf werd onterecht wegens hands afgekeurd. Een zware domper voor de spelers van DoCoS, die na afloop balend achterbleven.

Nu is het zo dat DoCoS een aantal vaste krachten moest missen door blessures en vakanties, maar volgens Ravensbergen is dat niet de reden van het verlies. ,,Als we normaal spelen winnen we deze wedstrijd gewoon. We moeten echt naar onszelf kijken en er iedere wedstrijd honderd procent voor gaan.”

Volgende week spelen de Leidenaren tegen Sportclub Monster. Een wedstrijd die gezien de stand op de ranglijst zeker gewonnen kan worden. ,,Ik durf daar na zaterdag niets meer over te zeggen”, vertelt Ravensbergen. ,,Eerst moeten we nu met volle inzet gaan trainen en de wedstrijden spelen. We moeten weer voor elkaar door het vuur gaan en op onszelf concentreren. Ik heb ook eigenlijk niet eens naar de andere uitslagen gekeken. Als we alles geven en er volle bak in gaan, weet ik zeker dat we uit deze mindere fase komen. Daar geloof ik echt in.”

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Simon Jouby, Danny Maaskant, Nils Slingerland, Joshua Overvliet, Roy Elkerbout (54. Melvin Zweistra), Sven Ravensbergen, Oktay Gezici, Chris van Empel en Melvin van Gent (74. Maxwell Burer).