Derde klasse A (zondag)- Warmunda maakte zich voorafgaand aan het treffen met KDO al niet teveel illusies. De ploeg van Alan Campfens is al enige tijd niet in goeden doen en de formatie uit De Kwakel doet nadrukkelijk mee in de strijd om de titel. Goed bezien kan enkel avv Alphen nog roet in het eten gooien. Op zich is er geen garantie dat een (bijna) staartploeg dan sowieso verliest van een hoogvlieger, maar in het geval van Warmunda kwam er bij dat er wederom een beroep gedaan moest worden op een aantal spelers die normaliter niet uitkomen in de hoofdmacht. Schorsingen en blessures teisteren het Overbos immers al enige tijd. Vanaf het begin werd duidelijk dat een verrassing er niet zou komen. KDO nam de touwtjes in handen en daar kwam tot even voor 16 uur geen verandering meer in: 0-3.

 

Het was druk op het sportpark in Warmond. Dat had echter alles te maken met het feit dat dames 1 kampioen kon worden. Deze blauw-witten namen net als KDO wel de regie in handen en versloegen Altior. Concurrent Stompwijk’92 weigerde elders al te capituleren en zo werd dat feestje nog uitgesteld. Dat komt er echter vrijwel zeker. Of er straks ook polonaise kan worden gelopen door de manschappen valt nog te bezien. Lijfsbehoud zit er zeker nog in, maar geheel gerust is men er niet op.

Na de ingecalculeerde nederlaag tegen KDO veranderde er niets tussen de laatste vier ploegen. MMO is by far de grootste degradatiekandidaat. Warmunda heeft als de nummer dertien nog ASC en WVC in zicht. De dertiende en twaalfde plaats verplichten na zesentwintig duels tot het spelen van nacompetitie, terwijl de nummer elf een streep kan zetten onder het seizoen. Volgende week reist Warmunda af naar Hoogmade. Wordt MMO verslagen dan is rechtstreekse degradatie vrijwel uitgesloten. Bij een nederlaag is er nog altijd een gat van zes punten en geen reden om direct in paniek te raken.

 

Mocht Warmunda winnen dan gloort er nog steeds hoop dat er nog twee plaatsen geklommen kan worden. Zeker in de wetenschap dat ASC en WVC nog op bezoek komen op Overbos. Het kan dus nog steeds alle kanten op, waar het tegen KDO eigenlijk maar een kant op ging. KDO speelde zeker niet groots, maar toch was er niet heel vaak balbezit voor de thuisploeg. En was het er wel dan werd het speeltuig regelmatig snel weer ingeleverd. De frontlnie met Koen Mastemaker, Vasco Esman en Niels Dijkstra werd zelden in stelling gebracht, niet in de laatste plaats omdat het middenveld in het bezit was van KDO. En wanneer Warmunda er incidenteel wel in slaagde om wat verder door te dringen dan stonden daar Joris Kortenhorst en Timo Kas om Warmondse impulsen te elimineren.

Voor Warmunda was het zaak om de gelederen zoveel mogelijk gesloten te houden en niet tegen een oorwassing aan te lopen zoals recent tegen avv Alphen (0-7). Na tien minuten was het echter al raak via Joeri Stange en vijf minuten later snelde de buitenspeler er weer vandoor, waarbij Roy Komen aan de noodrem moest trekken. De verder allesbehalve lullig fluitende scheidsrechter Lindhout kon niet anders dan naar de stip wijzen. Bart van der Sol mikte raak, hoewel Dennis Keikes dichtbij een redding was. Met de 0-2 was de ontmoeting al beslist. KDO spande zich niet bovenmatig in en Warmunda kon simpelweg niet beter.

In de tweede helft was Rick Kruit nog in de buurt van de 0-3 en Steven de Taeye gleed een voorzet bijna snoeihard in zijn eigen doel, maar Keikes bracht redding. Van der Tol was uiteindelijk de enige die nog het net kon laten bollen en voor het overige kon de doelman van de thuisploeg zijn doel redelijk eenvoudig schoon houden. De ingevallen Chafik Belmamoune schoof aan de andere kant nog een bal voorlangs, maar van serieus gevaar van de gastheer was verder geen sprake.

De eenzijdige wedstrijd kreeg dus een logische uitslag en brengt Warmunda nu in de beslissende maanden. Na een alleszins aangename start van de competitie is de ploeg van Campfens fors afgegleden en daarmee wordt het verschil tussen de vierde klasse en derde klasse hard duidelijk gemaakt. Zeker voor een ploeg die te vaak te kampen heeft met blessureleed en met een te grote kaartenlast. Het is zeker nog niet gedaan voor Warmunda, want ook nu was er weinig op de werklust aan te merken. Daar begint het altijd mee. Warmunda moet nu laten zien dat er meer is, zoals eerder in het seizoen al wel meerdere malen bewezen werd. Dus van opgeven zal geen sprake zijn.

Basisopstelling Warmunda: Keikes, Komen, De Taeye, Pont, Wijsman, Kest, Holverda, Van Noort, Dijkstra, Esman, Mastemaker.

Beluister hier de vraaggesprekken na afloop met aanvoerder De Taeye en trainer Campfens.