Tweede klasse C (zaterdag)- Wanneer je als promovendus pas in de derde week van februari voor de eerste keer onderuit gaat in een uitwedstrijd, is er uiteraard geen reden om een klaagzang op te hangen. Uiteraard had DoCoS graag een resultaat opgehaald bij Te Werve, maar voor de Leidse ploeg zat er dit keer geen nieuwe opsteker in. De thuisploeg profiteerde van drie opzichtige fouten en had grotendeels de controle over de wedstrijd. Huib van Oostrom Soede staat nu met zijn manschappen weer terug alleen bovenaan, terwijl de eveneens nog derdeklasser vorig jaar uit Leiden even pas op de plaats maakt na de 3-0 nederlaag.

Van der Salm moest het in deze topper stellen zonder Simon Joubij en Nils Slingerland en dat liet zich voelen, zo meende Tijn van Meegen (20) voor wie een basisplaats weggelegd was. ,,Dat zijn jongens die het verschil kunnen maken en die hadden we er liever bij gehad. Maar in een seizoen mis je nu eenmaal af en toe spelers en we waren er op gebrand om onze huid duur te verkopen. We leefden echt naar deze wedstrijd toe en ik denk dat we in de eerste twintig minuten niet eens zo slecht speelden. We probeerden het spel te maken. Enkel ging er teveel mis in de opbouw en daar kwamen ook tegengoals uit voort. Dat maakte dat we vervolgens niet meer ons eigen spelletje konden spelen. Ik kan niet eens zeggen dat ik Te Werve nu zo goed vond spelen, maar wij mogen best spreken van een off-day.”

Even na rust werd het 3-0, alweer na een Leids presentje. Even kwam er een sprankje hoop terug omdat Danny Maaskant mocht aanleggen vanaf elfmeter. De 3-1 had de tweestrijd nog een andere wending kunnen geven, maar de routinier faalde dit keer. Van Meegen: ,,Daarna zijn we eigenlijk niet echt meer in de buurt geweest om een doelpunt te maken. Op zich hadden we in de rust nog zeker het idee om ons terug te knokken, maar binnen luttele tellen lag die bal er bij ons weer in. Tja, dan weet je dat het er eigenlijk niet in zit.”

Van Meegen, die meer en meer op de deur bonst bij Van der Salm, spreekt wel van een ‘tikkie’ . ,,We hadden graag willen laten zien wie we zijn en waarom we staan waar we staan. Dat is helaas niet gelukt en dan druip je wel af, ja. Normaal gesproken creëren we veel meer en kunnen we Chris (van Empel, red.) veel meer ondersteuning geven. Daar kwam het nu niet van. Hij stond er alleen voor in de frontlinie. Ook is de tweede bal hebben een handelswapen van ons, maar we werden nu afgetroefd door Te Werve. Het is even slikken deze nederlaag, maar we moeten er zeker niet te lang bij stil staan. Wanneer je naar de ranglijst kijkt kunnen we nog steeds heel tevreden zijn en de weg naar het einde van het seizoen is nog lang. Over twee weken moeten we er weer staan en dan blijven we goed meedoen. Wel is het wegvallen van Tim Gonlag een aderlating. Die jongen heeft wel heel erg veel pech dit seizoen.” (zie verslag, red.).

Van Meegen is blij om na een weg van drie jaar dicht tegen het eerste aan te zitten. ,,Dit was mijn tweede basisplek en daar heb ik al die tijd voor gewerkt. Ik speelde niet groots zaterdag, maar wat dat betreft kon niemand boven het maaiveld uitkomen in deze pot. Ook mijn concentratie liet te wensen over. Over het geheel genomen kan ik echter wel tevreden zijn. Vorig seizoen speelde ik wat minder, maar dat heb ik achter me gelaten. Ook tijdens de wedstrijden voor de Koetshuis Cup heb ik me kunnen laten zien en een beloning is niet uitgebleven. Het is aan meneer Van der Salm of hij mij nu vaker gaat benutten.”

Foto’s: Frank de Best