Derde klasse A (zaterdag)- Vorige week was een 1-3 voorsprong op bezoek bij BSC’68 niet genoeg voor Kagia om de zege veilig te stellen (3-3).Dit keer kwam de ploeg van Anton Wijsman op 2-0 met kansen op meer tegen DWO, maar uiteindelijk nam de ploeg uit Zoetermeer het stokje over en won met 2-3. Door de vijfde nederlaag van het seizoen gaan de Lisserbroekers niet als vijfde, maar als zevende richting de kerstboom.

Kagia speelde sterk in de eerste dertig minuten en de 2-0 voorsprong was niet meer dan een logisch gevolg. Doelpuntenmaker Joey van Beelen: ,,We waren een halfuur de bovenliggende partij, vooral ook door de vroege voorsprong. De 2-0 had eigenlijk al moeten vallen via Dirk Jan Ligtenberg, maar zijn treffer werd afgekeurd. Ik kon dat niet goed beoordelen vanuit mijn positie, maar ik heb begrepen dat er geen sprake was van buitenspel.”

De 1-0 van Van Beelen kwam voort uit voorbereidend werk van Tijs van der Schinkel. Het tweede doelpunt kwam er alsnog, nadat Ligtenberg ook nog de paal had geraakt. De boomlange aanvaller had een voorzet in huis, die door een DWO’er foutief werd verwerkt. Zo zat Kagia op rozen, maar dat was van tijdelijke aard.

Van Beelen: ,,Door een omzetting kantelde de wedstrijd en opeens was het voetbal er bij ons uit. Wij verloren grip op het middenveld. Het is heel lastig om daar de vinger op te leggen, maar er lukte weinig meer van onze kant en dat was gezien het eerste deel van de wedstrijd onbegrijpelijk. Zij maakten er 2-1 van en op zich was er nog niets aan de hand. We spraken af de draad van het eerste halfuur weer op te pakken, maar van die afspraak in de rust kwam niets.”

DWO had twee standaardsituaties nodig (vrije trap en corner) om langszij te komen en door te denderen. Kagia probeerde het nog wel, vooral via de flanken, maar het bleef bij opportunistische pogingen zonder succes. En zo werd het thuispubliek alsnog verrast en moest de vierde nederlaag aan de Kikkerbeetstraat worden weggespoeld.

De aanvaller nog eens: ,,Het was na afloop niet erg gezellig nee. Net als vorige week konden we de overwinning niet over de meet trekken en dat is teleurstellend. We verspelen zo erg veel punten, terwijl dat niet nodig is. Natuurlijk is het de vraag of het zo zou zijn gelopen als de 3-0 wel was gevallen, maar daar heb je uiteraard niets meer aan. De feiten liegen niet en we schakelen onszelf zo uit voor de tweede periodetitel.”

Daarmee hoeft het seizoen voor de Kagianen natuurlijk nog niet over te zijn. Er wachten nog veertien wedstrijden. ,,Precies. We kunnen nog vol voor de derde periodetitel gaan en een hogere klassering. Het is niet zo dat wij ondersteboven worden gespeeld. We stonden niet voor niets met 1-3 voor tegen BSC’68. En kijk naar Soccer Boys. Zij wonnen met slechts 2-1 van VV Leiden en dat zijn de nummers 1 en 14 dus er is nog van alles mogelijk in deze competitie. Maar dat wij constanter zullen moeten worden, is meer dan duidelijk. Een serietje kan ons straks helpen en ik houd daar vertrouwen in.”

Kagia kan ook in 2017 nog tweemaal winnen. Voor de LAV Cup spelen Wijsman en de zijnen dinsdag tegen Koudekerk en volgende week zaterdag nog tegen FC Rijnland. ,,Nog best pittig voor ons, want dan hebben we dus drie wedstrijden gespeeld in zeven dagen tijd. Maar de trainer zal vast ook andere spelers willen zien spelen. Aan de andere kant kunnen we best nog wel twee opstekers gebruiken om alsnog met een beter gevoel de winterstop in te kunnen.”

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Tibboel, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Van der Veek, Sluijmer, Van der Schinkel, Van Beelen, Lamboo, Ligtenberg.