Na een goed gesprek tussen trainer Paul Pikaar, Martijn van Leeuwen en Koos de Haas is gebleken dat de wederzijdse ambities uit elkaar liggen. Derhalve heeft men in goed overleg besloten met onmiddellijke ingang te stoppen met de samenwerking. De route van geleidelijkheid richting de tweede klasse past helaas niet in het beeld van deze twee spelers. De huidige spelersgroep heeft veel kwaliteit en talent in zich en er zit ook een duidelijk stijgende lijn in de prestaties van zowel 1 als 2. Pikaar betreurt dan ook dan dit besluit maar het is de enige en juiste beslissing op dit moment voor beide partijen.

,,Wij bouwen op dit moment aan een ploeg die in alle opzichten mee kan in de 2e klasse zondag in de toekomst. De komende overschrijvingsperiode komen wat dat betreft ook weer de nodige konijnen uit de hoge hoed. De ervaring van Martijn van Leeuwen en zijn kwaliteit om andere spelers beter te maken zullen wij missen. Martijn is in staat om in moeilijke wedstrijden het verschil te maken en wedstrijden te beslissen. Ik ben ervan overtuigd dat hij op een hoger niveau een mooie plek gaat vinden. In Leiden is men op de hoogte van zijn kwaliteiten. Met zijn Messi achtige acties is hij een plaag voor iedere tegenstander en multifunctioneel inzetbaar. In het geval van Van Leeuwen denk ik dat hij een paar jaar te vroeg bij ons is gekomen. Erg spijtig omdat ik hem ook op persoonlijk vlak erg graag mag en zijn voetbal ideeën deel. Er was ook sprake van een klik tussen speler en trainer.”

Pikaar vervolgt: ,,Ook het vertrek van de zeer talentvolle Koos de Haas is spijtig genoeg. De Haas heeft het talent om op hoger niveau mee te kunnen. Zijn snelheid, doorzettingsvermogen zijn pluspunten en zijn technische bagage is enorm. Met de juiste begeleiding en een trainer die hem bereikt ligt er een mooie toekomst in het verschiet voor Koos. De gedrevenheid en passie om te leren zijn groot. Hopelijk vindt hij tussentijds al onderdak om op hoger niveau mee te kunnen trainen. Het is een genot om met deze jongen te werken.”

Kortom, de zondagselectie van FC Rijnland zal het vanaf nu zonder deze twee spelers moeten doen. ,,Toch wordt de doelstelling niet bijgesteld. Nu zullen wij het nog meer van het collectief moeten hebben”,  aldus Pikaar. ,,In het vorig seizoen hebben wij al bewezen dat het daarmee wel goed zit en dat wij prima mee kunnen in deze mooie derde klasse. Ten opzichte van het seizoen zijn wij er met een aantal versterkingen een flink stuk beter op geworden in de breedte. Ook het tweede doet het prima op het hogere niveau na de promotie. Dat is de reden dat ik de toekomst van FC Rijnland rooskleurig tegemoet zie. Zowel Koos de Haas als Martijn van Leeuwen wens ik een mooie voetbaltoekomst toe bij een club die voldoet aan hun ambities”, sluit Pikaar af.