Derde klasse A (zondag)-  ,,We zijn een hechte groep, echt een team. Op vrijdagavond blijven sommigen van ons tot de late uurtjes nog hangen in de kantine, maar op de wedstrijddagen is het toch anders. Het probleem is dat we onderling niet veel van elkaar accepteren op het veld. Te veel jongens denken dat ze het wiel hebben uitgevonden. FC Rijnland stond voor strijd, een team, een taak. Alleen spelen wij de laatste tijd niet goed. Dit is niet het FC Rijnland wat de mensen kennen”, aldus de teleurgestelde doelman Mario van der Pluijm. WVC pakte zondagmiddag de welverdiende drie punten (1-2).

WVC nam brutaal de touwtjes in handen. Dit leidde tot veel irritaties onderling bij de Morsbewoners. Terwijl de gasten hun energie in de wedstrijd staken, staken de gastheren hun energie in elkaar de les lezen. De bezoekers creëerden steeds meer kansen en na twintig minuten was daar de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Na de zoveelste miscommunicatie achterin bij de plaatselijke FC, was daar WVC aanvaller Rico Drost die in de kluts op doel schoot. De bal veranderde een aantal keer van richting en op het laatste moment kon FC Rijnland goalie Van Der Pluijm met een fantastische reflex op de doellijn redden. Aan de andere kant creëerde de goed spelende Koos de Haas een aanval voor zijn ploeg. Na een goede actie zette hij voor, maar helaas voor hem en zijn teamgenoten kopte Maik de Rooij het leer op de paal.

De bezoekers bleven druk houden op het hoger geklasseerde FC Rijnland. Een indraaiende corner werd van de doellijn gestompt door de erg goed keepende Van Der Pluijm.  Een aantal minuten later kon verdediger Roelof van Beek vrij in koppen, maar de mandekker raakte het aluminium en zo bleef het team van trainer Paul Pikaar in leven en konden beide ploegen gaan rusten met een doelpuntloze gelijke stand.

Na de rust lieten de gastheren beter spel zien en leek het erop dat ze de wedstrijd naar zich toe konden trekken. Van der Pluijm vertelt: ,,Onze trainer was zwaar pissig. Hoe we elkaar benaderden, deed hem pijn. Hij steekt energie in de sfeer binnen het team. Vandaag lieten we elkaar vallen en dat moest echt anders in de tweede helft.” In de tweede rondgang kwam er wel meer gevaar van Leidse zijde. Vrijwel elke goede mogelijkheid werd gecreëerd door de sterk spelende De Haas. Een fout achterin bij de fusieclub bleidde tot een voorsprong voor FC Rijnland. Een goed oplettende De Rooij reageerde op een terugspeelbal, kwam als winnaar uit de strijd en kon zo het  in het lege doel schieten.

Lang konden de geelhemden hier niet van genieten. Weer werd WVC gevaarlijk uit een hoekschop. Een indraaide bal raakte de paal en de ingevallen Nick Disseldorp reageerde als enige op de losgeslagen bal en kon zo simpel zijn team langszij brengen. Even later was het weer raak voor WVC. Uit een standaardsituatie kon Arne van Klink zonder hinder scoren en zo de bezoekers, over de gehele wedstrijd gezien, verdiend op voorsprong zetten. Wat FC Rijnland ook probeerde er tegenover te zetten, het lukte niet. Vlak voor tijd was, zoals een supporter het noemde een echte ‘FIFA aanval’, de mooiste actie van de wedstrijd te bewonderen. De goed opgekomen Danny Kromwijk combineerde met Martijn van Leeuwen, Van Leeuwen speelde vervolgens met een hakbal Wim de Bolster vrij. Laatstgenoemde zag helaas voor hem en zijn team het ronde speeltuig op de lat eindigen. Met opportunistisch spel werd er nog geprobeerd om wat te forceren, maar dit leverde niets op en zo keerde WVC huiswaarts met de broodnodige drie punten in de strijd om lijfsbehoud.

Tot slot, weer terug in de basis na een langlopende blessure, Van der Pluijm: ,,We degraderen met onze mond iedereen tot een zwakke tegenstander. Op papier hebben we een goede ploeg, misschien wel een van de betere. Maar op papier zegt het niets. Als we terecht zes punten verliezen tegen WVC, wat met alle respect voor hun geen wonderploeg is, zegt dat genoeg. Dan moeten we echt naar ons zelf kijken en niet praten over promoveren en/of nacompetitie. Het was voor mij weer mijn eerste wedstrijd sinds tijden van een blessure. Dat was denk ik een van de lichtpunten van vandaag.”

FC Rijnland  – WVC 1-2  (0-0). 65. De Rooij 1-0,  71. Disseldorp 1-1, 77. Van Klink 1-2. Scheidsrechter: Van Dijk.

Opstelling FC Rijnland: van der Pluijm, Kromwijk, Heemskerk (van As), Cerdijn (Holswilder), Mink, De Rooij, Koelink, Van Leeuwen, De Bolster, de Haas, Oomen (Luiten)

Opstelling WVC: Huigsloot, Van Beek, Enthoven, Van Ruiten, Koeckhoven, Van Klink, Kliffen, Rietbroek (Disseldorp), Verdel, Dros, Van Nijnatten.