Derde klasse A- En weer moest Lugdunum terugkomen van een achterstand en dat was bepaald niet de eerste keer dit seizoen. De taak werd nog eens bemoeilijkt door de rode kaart van Tobias Schaafstra en het feit dat CVC Reeuwijk vlak na de kaart en pal voor rust op 0-1 kwam. De groenwitten beginnen echter een reputatie op te bouwen als een elftal dat niet te verslaan is en zich niet door tegenslagen van het pad af laat brengen. Zo ook nu: aan het eind stond er een knappe 2-2 uitslag op het scorebord.

‘Als’ stond deze middag centraal in de Kikkerpolder. Als Lugdunum zou winnen en als Koudekerk en BSC punten zouden verspelen, dan zouden de mannen van Jan Wansink en Henk de Cler kampioen zijn. Zover kwam het niet, maar in een enerverende tweede helft toonde het zich wel kampioenswaardig. In de eerste drie kwartier toonden de gasten zich een tikje beter dan de Leidenaren. Spelers vonden elkaar net wat makkelijker en Kevin Wassenaar moest een paar keer bewijzen dat hij niet voor niets tussen de palen stond. Bij Lugdunum was Jochie Sebrechts het dichtst bij een doelpunt, maar een teenpunt van een Reeuwijkse verdediger voorkwam een treffer.

Een vijftal minuutjes voor rust lag er plots een Reeuwijkse speler kermend op het kunstgras. De grensrechter van de bezoekers had een overtreding van Schaafstra geconstateerd zonder dat de bal in de buurt was. De scheidsrechter ging hierin mee en ‘beloonde’ de actie van Schaafstra met een rode prent. Omdat vrijwel niemand de aanleiding gezien had was dit de opmaat tot wat tumult en een korte afkoelingsperiode. Amper was het spel weer hervat of de beste speler van CVC Reeuwijk, Rachid Akabbouz, krulde de bal onhoudbaar in de uiterste hoek. Met tien man verder en een mentale dreun voor Lugdunum: dat beloofde niet veel goeds voor het tweede deel van de match.

Lugdunum begon echter prima te voetballen en toonde zich simpelweg de beste ploeg. De onvermoeibaar sleurende Soufiane Boukhidous kopte snel de 1-1 binnen en dat leek het startsein voor meer. Doelpunten aan Leidse zijde bleven echter uit en aan de andere kant trof Menno Mouthaan wel het doel toen een hard schot van Onne Sijbradij van de borst van Wassenaar stuitte. Hoewel de Leidse grensrechter daarvoor al met de vlag omhoog stond werd het signaal genegeerd. De thuisploeg liet zich niet van het pad brengen. Het was uiteindelijk Ozan Isitir, die een fantastische solo afrondde met een ziedend schot in de kruising: 2-2.

Over de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Een vet compliment richting de Leidenaren. Niet alleen omdat men tegenslagen voetballend oploste, maar ook omdat er geen onvertogen woord viel en er uitsluitend in positieve zin gecoacht was. Er zijn wel eens kritische kanttekeningen geplaatst, maar Lugdunum heeft bewezen dat het ook anders kan.

Centrale verdediger Henk Brandt was een uitermate tevreden man na afloop: ,,Die rode kaart en het doelpunt waren een dreun hoor. We hebben de draad echter opgepakt en geknokt voor wat we waard zijn. Dat we zo terugkwamen is geen toeval, dat hebben we dit seizoen meerdere malen bewezen. We gingen compacter spelen en maakten het heel erg moeilijk voor een goede ploeg als Reeuwijk. Het was een overwinning van de vechtlust en veerkracht aan onze kant.”

Met een grijns: ,,Ja, hoor eens, we willen ook graag ongeslagen kampioen worden.”  Mohammed Berdai zat na afloop compleet stuk na de slijtageslag: ,,Dit was des te knapper als je ziet dat we ook maar heel weinig goed konden doen in de ogen van de scheidsrechter. We kregen zoveel vrije ballen tegen. Als team hebben we ons daarover heen gezet en dat is knap. Daar mogen we blij mee zijn, meer dan een punt zat er niet in vandaag, hoewel er wel wat kansjes waren. Dit voelt als een zege.”

Tevredenheid aan Leidse zijde, en terecht. Het kampioenschap komt er echt wel. Het is een droomscenario: op 22 april het ultieme doel bereiken in de thuiswedstrijd tegen het inwonende LSVV’70. In die zin is het nog wel van belang hoe de laatste minuten verlopen volgende week tussen LSVV’60 en BSC’68. Eerder werd dat duel gestaakt omdat de scheidsrechter van dienst niet verder kon.

Lugdunum-CVC Reeuwijk: 2-2 (0-1). 44. Akabbouz 0-1; Boukhidous 1-1; 75. Mouthaan 1-2; 83. Ozan isitir 2-2. Scheidsrechter: brouwer. Toeschouwers: 150.

Lugdunum: Wassenaar, Schaafstra, Brandt, De Cler, Sebrechts, Ozan Isitir, Adam Atif (22. Koreman. 75. Karasahin), Nabil Atif (60. Cem Isitir), Bezzai, Berdai, Boukhidous .

CVC Reeuwijk: Verwaal, Stolwijk, Steenbergen, Heij, Koopman, Leidelmeier, Sijbrandij, Kevin van den Heuvel, Norbert van den Heuvel, Van Keulen (22. Mouthaan), Akabbouz.

Foto’s: J.P.Kranenburg

Een fotoreportage volgt ok nog!

En zie hier de 1-1 met dank aan Jolanda Ciere: