Derde klasse A (zondag)- Groots was het zeker niet, meeslepend daarentegen wel. De terugkeer van Mo Bougrine op sportpark Adegeest leverde een ware doelpuntenregen op, maar die werden keurig verdeeld over zijn vorige en huidige werkgever. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 4-4 eindstand op het scorebord en daarmee kregen Voorschoten ’97 en WVC ook niet meer dan ze verdienden.

Toch hield vooral de gastheer een wrange nasmaak over aan de puntendeling. In een open wedstrijd opende Mike Nikic  al na honderd seconden de score. De bezoekers waren niet onder de indruk, stelden via Roy Weenink en Arne van Klink orde op zaken en kregen zelfs kansen om verder uit te lopen. Gaandeweg herpakte Voorschoten’97, met een paar jonge talenten in de basiself, zich en via opnieuw Nikic en een fraaie kopbal van Bryan Hilders ging de thuisploeg tóch met een voorsprong rusten. Na een uur spelen zorgde Lars Verdel opnieuw voor evenwicht. Daarna golfde het spel op en neer en kon het kwartje twee kanten op vallen. Net toen er in de score geen verandering meer leek te komen, dacht routinier Vincent van Veen zijn ploeg met een rake kopbal alsnog de winst te bezorgen. Nauwelijks een minuut later was het echter alweer gelijk, nadat Verdel dankbaar gebruikmaakte van de defensieve wanorde aan Voorschotense zijde.

Het zorgde voor het nodige chagrijn bij Huib van Oostrom Soede, die in de winterstop van het vorig seizoen Laurens van der Voort – Bougrine’s opvolger, die het maar een paar maanden uithield op Adegeest – verving. ,,We komen in totaal drie keer op voorsprong. Als je die even zo vaak uit handen geeft, doe je het niet goed. En zeker als je de tegengoals gaat analyseren. Neem nou de 4-4. We krijgen de kans de bal in ons eigen strafschopgebied weg te werken, maar maaien eroverheen. Vervolgens raakt die jongen van hun ‘m helemaal verkeerd, maar daardoor staat ‘Appie’ (doelman Abdel Lamrabette, RT) wel op het verkeerde been en rolt die bal er tergend langzaam in. En ook de andere goals van WVC geven we eigenlijk cadeau.”

Wat dat betreft kon Bougrine de Hagenaar een hand geven. ,,Ik vond ons voetballend beter”, claimde de in Sassenheim woonachtige Voorhouter, die komend seizoen naar competitiegenoot ASC overstapt. ,,Maar Voorschoten’97 was mentaal beter. Ze hebben meer duelkracht, meer gif. Zijn doortastender op de momenten dat dat gevraagd wordt. Hoewel ik vond dat we eigenlijk recht hadden op meer, mogen we ons uiteindelijk nog in de handjes knijpen met een punt. Al kreeg Dave de Koning in de slotseconden nog een enorme kans op de 4-5.”

Bougrine kende een roerige periode op Adegeest, waar hij tussen 2012 en 2015 drie jaar de eindverantwoordelijke was. In het debuutseizoen van de Voorschotenaren als zondagtweedeklasser leidde hij de groengelen naar een verdienstelijke vierde plaats. Het seizoen erop verliep een stuk stroever en op de slotdag van de competitie viel op bezoek bij Wilhelmus het doek. Ook zijn laatste seizoen begon verre van denderend, maar na de winterstop kreeg de oud-jeugdspeler van Ajax het op de rit. Dankzij een sterke eindsprint werd beslag gelegd op de derde periode, waarin in de finale van de nacompetitie in een tweeluik werd afgerekend met de buurman van WVC, het Roelofarendveense DOSR. ,,Ik heb hier een mooie tijd gehad en heb een goede band met de jongens. De meeste spelers van dat team lopen er nu nog rond. Leuk om weer terug te zijn dus. Al had ik hier graag met de drie punten vertrokken. Ik hoop dat wij erin blijven en Voorschoten nog nacompetitie om promotie haalt. Ik gun de club het beste en zeker de sympathieke mensen in en rond de zondagselectie.”

Voorschoten ’97: Lamrabette; Mulder, Van Veen, Hogewoning, Oerlemans; Kloeke, Van der Maas (67. Van Beest), Van den Berg, Van den Heuvel (75. Elligens); Nikic, Hilders.