Tweede klasse C (zondag)- ,,Voor de wedstrijd had ik voor dit resultaat getekend. We hadden te maken met schorsingen en jongens die net terug zijn van wintersport, hierdoor stond er een heel ander elftal met wat jonge gasten die het stuk voor stuk uitstekend hebben opgepakt”, aldus Meerburg-verdediger Jeroen Verboon. Beide teams staan heel dicht bij elkaar onderin op de ranglijst en willen  dan ook logischerwijs graag de ‘gevarenzone’ verlaten. Genoeg om voor te spelen, maar geen der teams slaagde erin de volle buit te pakken (1-1).

Het eerste grote gevaar kwam vanaf de kant van de bezoekers. Een goede voorzet leverde veel problemen op voor de doelman van de plaatselijke SV, gelukkig voor hem kon Meerburg niet profiteren van de wegspringende bal en werd het gevaar in de kiem gesmoord. De wedstrijd werd hierna levendiger, want ook de thuisploeg kon niet achterblijven. Een diepe bal vanuit het middenveld op ROAC aanvaller Martijn van Trigt leverde een goede mogelijkheid op voor de thuisploeg. Van Trigt ging alleen op doelman Patrick Bom af, maar de Meerburg goalie kwam door goed op te treden als winnaar uit de strijd.

Voor het publiek viel er genoeg te beleven, maar het ontbrak aan kansen. Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben viel er een eerste goal te noteren. Een hoekschop van Duuk van der Meer werd binnengetikt door Mark van Diemen. Scheidsrechter ten Cate zag echter dat de corner al de achterlijn had gepasseerd en zo ging het feest niet door voor de bezoekers. Aan de andere kant was het Bax Rudolf met een grote mogelijkheid, de aanvaller stuitte echter op doelman Bom. Enkele minuten later was het wel raak voor Meerburg. Uit een laag genomen hoekschop zette verdediger Verboon zijn ploeg op voorsprong. Goed keeperswerk van doelman Bom na een goed genomen vrije trap van Thijs van Seggelen voorkwam een snelle gelijkmaker. Vlak voor rust viel dan toch de 1-1. Door een miscommunicatie in de Zoeterwoudse defensie kon aanvaller Van Trigt alleen af op doelman Bom. Met een goede schijnbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been en kon zo het leer in een lege doel schieten.

In de tweede helft was het de ploeg van Ron de Roode die het erg moeilijk had. Meerburg speler Verboon nog eens aan het woord: ,,In de tweede helft hadden we het absoluut lastig. ROAC werd dreigender en wij mogen van geluk spreken dat we geen tegengoal kregen. Wij kregen ook nog een paar kansen en met een beetje geluk valt het doelpunt aan onze kant wel en pakken we de winst.” Ondanks de dreiging van de thuisploeg hielden de Meerburgers zich prima staande in de tweede helft.

Voor de equipe van De Roode wordt het tijd dat het overwinningen gaat pakken. Dat vindt ook de mandekker van de Zoeterwoudenaren: ,,We hebben veel gelijkgespeeld dit jaar. Wel zijn we na de winterstop beter spel gaan vertonen. Veel jongens staan echter op scherp omdat we nog wel eens gele kaarten pakken. Voor ons echt een aandachtpuntje, we moeten hier slimmer mee omgaan. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Onderin staat het heel dicht op elkaar en we moeten onze concurrenten nog treffen.”

ROAC – Meerburg  1-1 (1-1).  28. Verboon, 41. Van Trigt. Scheidsrechter: G. ten Cate

ROAC: Brugman, van der Meer, Boere, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Bax (Den Dekker), Van Seggelen, Van Trigt, Hupkes, Van der Loek (Ouwehand).

Meerburg: Bom, Loos, Verboon, Van Diemen, Brandsma, Van der Meer, Durve (De Jong), De Leede (Hazenberg), Bonenkamp ( Van der Poel), Loos, Van Vuren.