Derde klasse A (zondag)-ASC zit in de problemen. Slechts 14 punten uit 14 wedstrijden werden er door de Oegstgeestenaren tot aan zondag binnen geharkt en daardoor bivakkeert ASC in de onderste regionen van de derde klasse. De tegenstander van afgelopen zondag, KDO, doet het daarentegen beduidend beter. Zij stonden voorafgaand aan het duel op de tweede plek met 31 punten.

De mannen van vertrekkend trainer Kevin van der Geest wisten dus bij voorbaat dat het zwaar zou worden daar in de Kwakel. KDO is een team met sterke verdedigers, een middenveld dat veelvuldig de lange bal speelt en voorin een grote bonkige spits heeft die overal achteraan rent. Alhoewel er beslist niet goed gevoetbald werd, hielden de bezoekers lang stand. Er moest zelfs een strafschop aan te pas komen om de thuisploeg aan een voorsprong te helpen. De ASC verdediging werd uitgekapt waarna een aanvaller dankbaar over een uitgestoken been struikelde. De toegekende strafschop werd verzilverd en na twintig minuten was het dus 1-0. Bij die stand werd ook de pauze bereikt.

Ondanks dat alles niet goed liep en de ASC’ ers ontevreden waren over hun prestaties tot dan gaf die kleine achterstand bij rust toch het vertrouwen er nog iets goeds van te kunnen maken. De donderspeech van de coach droeg volgens Jerome Rousseau er ook toe bij om opgepept en vol goede moed die tweede helft in te gaan. ,,We kwamen scherp de kleedkamer uit en wonnen zelfs de nodige duels. We voelden dat er misschien wel iets leuks mogelijk was. Hoewel, veel kansen kregen we niet.”

De hoop op beter werd alsnog snel de bodem ingeslagen. Een mooie aanval over links werd vakkundig door de gastheren afgerond. Vijf minuten later was het beslist. Rousseau nog eens: ,,Wij verloren een duel na een lange bal en was het al weer 3-0.” Even was er weer hoop toen Jelle Schouten er onverwachts 3-1 van maakte. Het had nog mooier kunnen zijn. Rousseau: ,,We hadden een penalty moeten hebben want ik schoot in het strafschopgebied de bal tegen de hand van een verdediger, maar de scheidsrechter deed er niks mee. Toen het kort daarop 4-1 werd, voelden we ons gebroken, de krachten waren op en het geloof in onszelf was totaal verdwenen.”

De stemming in het team was dan ook ver onder het nulpunt. Rousseau had het er dan ook heel moeilijk mee. Niet alleen kan hij slecht tegen zijn verlies en is hij volgens hem dinsdag pas weer aanspreekbaar. ,,Als er iemand op de terugweg in mijn auto het lef had gehad een grap te maken of was gaan zingen, dan had ik hem subiet uit de auto gezet.”

Volgende week speelt ASC thuis tegen Nicolaas Boys. Dat wordt een belangrijke partij en moeten er natuurlijk punten gepakt worden. Eerder werd met 4-3 verloren in Nieuwveen. De Boys verloren op zondagmiddag echter met niet minder dan 9-0 van Stompwijk’92. Rousseau: ,,We willen graag in deze klasse blijven en dat zal nog een hele klus worden. Het kan toch niet zo zijn dat we volgend seizoen met alles wat er nu bij de vereniging gebeurt een klasse lager moeten spelen? Iedereen zegt dat wij een leuke ploeg zijn om tegen te spelen, alleen valt die bal bij ons vaak verkeerd. Tijd voor verandering!”