Voorbeschouwing 6 : Warmunda (derde klasse A, zondag)

Aan het einde van het gesprek waagt de ervaren Vincent Solleveld zich aan een uitspraak met het oog op het komende seizoen. ,,Ik vind dat we te laag inzetten als we spreken over handhaving. Een middenmootpositie moet haalbaar zijn, wellicht zelf kort op de nummer vijf. We zullen met ons overwegend jonge team best wel eens tegen een zeperd aanlopen, maar we kunnen ook zomaar verrassen tegen een ploeg die mee doet om de titel.”

Er is dus vertrouwen bij de centrale verdediger, die bijna niet meer bij Warmunda had gespeeld. Waar is die fiducie op gebaseerd? ,,Ik ben positief gestemd. We hebben een streep gezet onder een moeizaam seizoen en we zijn er op vooruit gegaan. Het is jammer dat Steven de Taeye vanwege werk is gestopt en dat Sjoerd Winkelman vertrokken is naar FC Boshuizen. Die gasten lagen hier goed in de groep. Daar staat tegenover dat er diverse jonge spelers zijn bijgekomen en in de breedte staan we er zeker beter voor dan vorig seizoen. Het mag duidelijk zijn dat we met Warmunda trots zijn dat we Selmo Kurbegovic hebben kunnen overhalen hier te komen spelen. Dat baarde nog al wat opzien in de regio. Selmo is een giga mazzeltje voor ons. Het is een rustige jongen die geweldig kan ballen vooral met dat linkerpootje van hem. Hij kan ons gaan voorzien van goals en wordt of is eigenlijk al belangrijk voor de ploeg.”

Toch ziet Solleveld het seizoen ook om andere redenen met veel vertrouwen tegemoet. ,,Er zijn vorig seizoen veel spelers uit de A-jeugd doorgekomen. We hadden te maken met veel blessures en schorsingen en daardoor kwamen er kansen voor die jeugdspelers. Vorig seizoen was geen makkelijk jaar voor ze, maar daardoor hebben ze juist wel stappen gemaakt. Ik zie in de eerste maand al dat ze brutaler, krachtiger en beter zijn geworden. Daar kunnen we een hoop plezier aan gaan beleven.”

Zoals gezegd had het zomaar gekund dat Solleveld dit seizoen een ander shirt om de schouders had gedragen. ,,Er was behoorlijk wat belangstelling. Negen clubs zagen het wel in mij zitten. Ik wilde echter graag op zondag blijven spelen en daardoor viel er een aanzienlijk deel van die clubs af. Uiteindelijk heb ik besloten om bij Warmunda te blijven. Ik heb het wel een tijdje minder naar mijn zin gehad, maar alles is uitgesproken. Het is geen publiek geheim dat ik het even aan de stok heb gehad met Alan Campfens. Hij is niet enkel de trainer, maar ook een vriend van mij. We zijn een beetje uit hetzelfde hout gesneden en dat werkt niet altijd. Ik raakte mijn aanvoerdersband kwijt en het liep allemaal niet zo lekker tussen ons. Gelukkig hebben we er als echte kerels over kunnen praten en er staat een vette streep onder het vorige seizoen. De spelersgroep liet blijken blij te zijn dat ik er nu gewoon weer sta en in principe ook weer als aanvoerder. Veel van die jonge knapen zien mij als vaderfiguur en ik beleef er plezier aan om ze te coachen.”

Met Solleveld moet je niet sollen en in het veld is hij zeker niet de makkelijkste. ,,Ik doe mijn ding met de beste intenties, maar soms ga ik in de overdrive. Daar moet ik voor mezelf op passen. Als ik mezelf daar op betrap dan kan ik in de kantine echter echt wel mijn excuses aanbieden of zeggen dat ik fout zat. Maar in het veld ben ik nu eenmaal een winnaar en wil ik mij voor 110 procent geven. Daardoor verlang ik soms wel teveel van een ander. Maar goed, ze zijn niet voor niets blij dat ik gewoon het blauw en wit weer draag.”

Warmunda speelde tot dusverre drie oefenwedstrijden. Gewonnen werd er nog niet. ,,Daar hecht ik in deze fase weinig waarde aan. We speelden telkens in een andere samenstelling en ook hebben we andere systemen geprobeerd. Daarnaast wisselt de trainer ook veel om zo iedereen een kans te geven. We verloren onverdiend van Foreholte in de laatste minuut (4-5, red.) en van Hillegom 2 hadden we ook niet hoeven te verliezen (1-2, red.). In de tweede wedstrijd speelden we gelijk tegen Hazerswoudse Boys. Dat was de minste pot van ons, maar toen gaven we óók weinig weg. Ik kijk al met al reikhalzend uit naar het seizoen. Het ziet er hoopgevend uit.”

Mutaties:

Gekomen: Roel Bruines (Meerburg), Hamza Harmouch, Stephan Kok (beiden geen club), Menno van Noort (eigen jeugd), Hugo Risse (-), Selmo Kurbegovic (Xerxes/DZB).

Vertrokken: Remco Breuer, Mart ten Have, Steven de Taeye (allen gestopt), Sjoerd Winkelman (FC Boshuizen), Wout van Winsen (Teylingen, overige senioren).

Districtsbeker:

3 september: Warmunda-Toofan

10 september: Quick 2-Warmunda

17 september: Warmunda-De Ster

Competitie (eerste drie wedstrijden):

24 september: Aalsmeer-Warmunda

1 oktober: Warmunda-Nicolaas Boys

8 oktober: Kickers’69-Warmunda

Foto: met dank aan Jeannette Dijkstra