DERDE KLASSE ZATERDAG

Met nog zes wedstrijden te spelen en tien punten voorsprong nadert het kampioenschap voor Lugdunum met rasse schreden. Afgelopen zaterdag rolden de nog altijd ongeslagen Kikkers hekkensluiter Zevenhoven met 3-0 op. Opvallend daarbij was dat Soufiane Boukhidous alle doelpunten voor zijn rekening nam. De spits kwam tussentijds over van Voorschoten’97 en scoorde ook vorige week al tegen Floreant (2-2). ,,Een tijdje heb ik niet gespeeld en ik heb me in de winterstop laten overhalen om hier te spelen met een aantal jongens die ik al langere tijd ken. Ik ben nu weer aardig fit en draag graag mijn steentje bij aan de titel die we gaan pakken.” Of Boukhidous de goede lijn door kan trekken, is zaterdag te zien in Benthuizen. Daar wacht een ontmoeting met het momenteel derde staande BSC’68. Eerder dit seizoen slaagde de formatie van Henk de Cler er niet in de defensie van de dorpsclub, die zaterdag verrassend verloor bij Perkouw (2-1), open te splijten: 0-0.

Zwammerdam boekte afgelopen zaterdag eindelijk de eerste overwinning van dit kalenderjaar. En hoe? De Dammenaren walsten letterlijk over Floreant heen: 5-0. Trainer Rob de Lange was na afloop al met al gematigd optimistisch. ,,Alles zit zo kort op elkaar, we zijn echt nog niet veilig. Ik wil met de jongens nog een leuke serie neerzetten. Dat zou zomaar kunnen.” Makkelijk zal het in ieder geval niet worden, de fraaie zege van het voorbije weekend een goed vervolg te geven. Komende zaterdag staat namelijk een uitwedstrijd bij runner-up Koudekerk voor de deur.  De geplaagde ploeg van Alex Redel kwam afgelopen zaterdag echter niet langs Schoonhoven (1-1) en verloor de eerdere ontmoeting in Zwammerdam: 3-1. Hoop doet leven. In oktober vorig jaar waren Toine Kremer en Kenny Blanken (2) de doelpuntenmakers voor Damme, voor Koudekerk scoorde Yvar de Groot.

Op LSVV’70 blijft het lastig peil te trekken. De Leidse ploeg behaalt opvallend veel punten tijdens het spelen van wedstrijden tegen tegenstanders die hoger op de ranglijst staan, zoals afgelopen zaterdag bij Nieuwkoop (3-3) en in uitbeurten gaat het sowieso niet onverdienstelijk. De komende tijd staan juist ontmoetingen met concurrenten in de strijd tegen degradatie op het programma. Zo kan de confrontatie met Linschoten van komende zaterdag toch redelijk cruciaal genoemd worden. Momenteel staat LSVV net onder de degradatiestreep, met drie punten minder dan Floreant en zes meer dan de aanstaande opponent. Aan de uit Sofia wedergekeerde Freek Jansen en de zijnen te laten zien dat het ook tegen de concurrenten spijkers met koppen kan slaan. Eerder in Linschoten lukte dat niet (4-3 verlies), ondanks doelpunten van Guus van Kessel en Richard Guffens (2).

DERDE KLASSE ZONDAG

Door een 1-2 zege bij Stompwijk’92 rukte Voorschoten’97 afgelopen zondag verder op. Net als twee seizoenen geleden lonkt in de laatste fase van het seizoen de nacompetitie voor de groengele brigade. In de derde periode leidt Voorschoten de dans samen met Kickers’69 en FC Aalsmeer. Terwijl die twee het zondag tegen elkaar opnemen, en dus minimaal een van beide punten zal laten liggen, gaat Voorschoten op bezoek bij SJZ. Waar het de ploeg van Huib van Oostrom Soede steeds beter lijkt te vergaan, is bij de Zoeterwoudenaren de klad er flink ingetreden. Eerder dit seizoen deed SJZ lange tijd mee om de bovenste plaatsen, maar inmiddels moeten Rob van den Wijngaard en de zijnen oppassen voor de gevarenzone. Op Adegeest verloor SJZ eerder ruim: 4-1. Namens de Voorschotenaren waren Frank van den Heuvel (2) en Mike Nikic (2) trefzeker, voor de bezoekers schoot Kevin Bos raak.

Wel haalde SJZ afgelopen zondag een prima punt (0-0) bij FC Rijnland. Voor de thuisploeg gold het doelpuntloze gelijkspel toch als een teleurstelling. ,,We hebben hard voor elkaar gewerkt”, stipte aanvaller Maik de Rooij toch een positief punt aan. ,,Maar de kansen werden niet benut. Dat is erg jammer. Ik had wel gehoopt dat wij als winnaar uit de bus zouden komen gezien de stand op de ranglijst. We blijven doorzetten, volgende week gaan we er weer voor.” Rijnland mag het dan proberen bij ASC, dat heel andere belangen kent. Na de 4-2 nederlaag bij Kickers ’69 pakken donkere wolken zich samen boven het schitterende complex in Oegstgeest. Directe handhaving is voorlopig uit zicht en met een wedstrijd tegen het over het algemeen veel fanatiekere Rijnland lijkt een kentering niet voor het oprapen. Eerder dit seizoen zegevierden de Leidenaren thuis in de wedstrijd tegen ASC met 3-0 dankzij doelpunten van Wim de Bolster en Koos de Haas (2).

Warmunda kon afgelopen zondag weinig partij bieden aan KDO en dus was het niet verrassend dat de koploper uit De Kwakel met een 0-3 zege aan de haal ging op Sportpark Overbos. Op dit moment staan de blauw-witten op een stek die verplicht tot het spelen van nacompetitie. Enkel de nummer laatst degradeert en de nummers 13 en 12 spelen p/d-duels. Na een geweldige start is het mede door een smalle selectie behelpen in Warmond. Komende zondag zal de ploeg hoe dan ook moeten winnen van MMO, dat als enige team onder Warmunda staat. De Hoogmadenaren vergaarden slechts zeven punten, waarvan drie tegen Warmunda eerder dit seizoen (0-2). MMO lijkt bij een eventuele nederlaag zondag op het eigen complex zo goed als gedegradeerd.