Derde klasse A zaterdag

CVC Reeuwijk-Zwammerdam

De enige zekerheid bij Zwammerdam is dat er geen zekerheid is. De ene week denk je dat een plek bij de top drie een reële mogelijkheid is en vervolgens faalt de ploeg hopeloos. Een voorsprong wordt makkelijk uit handen gegeven en een tegenstander wil ook nog wel eens in de laatste minuten scoren. Het gelijkspel tegen Zevenhoven (3-3) afgelopen weekend was wel het dieptepunt van het seizoen tot zover. Die ploeg staat immers stijf onderaan. Zaterdag wacht directe concurrent CVC Reeuwijk dat onverwacht verloor van LSVV. Een tik er nog eens bovenop zou een fraai scenario zijn voor ‘Damme’. De groep zal tot op het bot gemotiveerd zijn om een en ander recht te zetten.

LSVV’70-BSC’68

Welhaast dronken van euforie keerde de equipe vorige week terug van het rurale Reeuwijk. Een even onverwachte als ongekende 3-4 overwinning op de lokale club was daar debet aan. Zaterdag komt een andere dorpsclub op bezoek: BSC’68 uit Benthuizen. De wetenschap dat in de heenwedstrijd een 1-1 gelijkspel werd behaald, moet de heren studenten sterken. Gesteund door de ongetwijfeld volgepakte tribunes zullen de mannen van Freek Jansen de nummer drie een warm welkom heten. BSC is gewaarschuwd!

Perkouw-Lugdunum

De heenwedstrijd werd een benauwde 1-0 zege voor de Leidenaren. Perkouw is een middenmoter met de daarbij behorende wisselende resultaten. Het zal Lugdunum waarschijnlijk worst zijn. De enige serieuze concurrent, Koudekerk, werd afgelopen zaterdag met 4-2 verslagen en de groenwitten zijn op weg naar het kampioenschap. Trainers Henk de Cler en Jan Wansink zullen hun mannen waarschuwen voor onderschatting, maar zoiets ligt op de loer. Vooralsnog lijkt een zege van Lugdunum het meest waarschijnlijk.

Lugdunum boekte eerder dit seizoen een kleine zege op Perkouw (1-0).

Derde klasse A zondag

ASC-WVC

Maar liefst vijf keer verloor ASC met één doelpunt verschil. Ook zondag was dat het geval: 3-2 tegen en bij SJZ. Dat geeft aan dat de Oegstgeestenaren best wel potentie hebben en het verschil met de opponent vaak maar marginaal is. Tijd om eens aan de goede kant van de score te staan. Het bezoekende WVC staat drie punten boven de ploeg van Kevin van der Geest. Een mooi richtpunt zou je zeggen. De voorspellingen van Piet Paulusma en zijn collega’s doen echter het ergste vrezen wat betreft het doorgaan van deze match. Saillant detail: de huidige trainer van WVC, Mo Bougrine, zit volgend seizoen op de bank bij de roodzwarten.

FC Rijnland-Voorschoten’97

Voorschoten’97 gaf in de winterstop blijk van behoorlijke ambities. De weg naar boven moest worden ingeslagen en de punten moesten nu worden geoogst. Zondag jongstleden ging de ploeg van Huib van Oostrom Soede in de laatste minuut jammerlijk ten onder tegen Kickers’69 (2-3). Het was een ijskoude douche voor de Voorschotenaren. Een plaats in de grijze middenmoot dreigt. Om een nietszeggend seizoen te voorkomen zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Winnen is het devies. Of dat zondag gaat lukken is nog maar zeer de vraag. FC Rijnland speelt een goed seizoen en heeft minimaal de derde plaats op het oog. De 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd is men nog niet vergeten op de Mors. De favorietenrol ligt echter – gezien de stand – bij de thuisploeg. Waarmaken is natuurlijk weer wat anders. Voor alle duidelijkheid: mocht het natuurgrasveld afgekeurd worden, dan wordt er niet uitgeweken naar kunstgras. De Leidse ploeg won in de voorbije speelronde naar verwachting van MMO (4-1).

SJZ-Stompwijk ’92

De burenclash, de wedstrijd van het jaar, de El Clásico van de polder; noem het zo je wilt, het blijft een hele speciale wedstrijd voor de spelers en iedereen eromheen. Vergeten zijn de vernederende 4-12 nederlaag tegen Alphen of de 3-2 zege op ASC; zondag gaat het erom. In Stompwijk verloor SJZ met 3-1. Voor de doorgewinterde fan van de ploeg uit Zoeterwoude natuurlijk onverteerbaar. Dat dient rechtgezet te worden. Er is nog een reden voor de thuisploeg om tot het uiterste te gaan: er is beloofd dat de scheidende trainer Rob van den Wijngaard een fraai afscheidscadeau krijgt in de vorm van een geweldige tweede seizoenshelft. Vorige week was een mooie start, nu een vervolg tegen de eeuwige rivaal uit Stompwijk.

Warmunda-Kickers’69

Warmunda hield de nul in de uitwedstrijd tegen Nicolaas Boys en was daar zeer content mee. Het puntje was eveneens van harte welkom. Tegenstander Kickers’69 won in extremis van Voorschoten’97 en kroop zo dichterbij WVC en Voorschoten, de directe concurrenten. Het zal Warmunda er alles aan gelegen zijn om de bezoekers pootje te lichten. Dat zal alleen lukken als de ploeg nu wel effectief is voor het doel van de tegenstander. De trainingsarbeid moet er op het veld in de competitie uitkomen zou je zeggen.