Derde klasse A zaterdag

Koudekerk-LSVV’70

Zonder een sprankje hoop op een verdienstelijk resultaat reisden de studenten twee weken geleden naar Reeuwijk. Dit als men de twitterberichten van toen mocht geloven. Maar zie wat gebeurde: LSVV won met 3-4. Slinks de underdog spelen en dan zonder mededogen toeslaan is blijkbaar een der kwaliteiten van de cultclub. Bij winst op nummer twee Koudekerk brengen ze het kampioenschap van de club waarmee zij samenwonen, Lugdunum, ook een stap dichterbij. Een zege is niet ondenkbaar, maar is in zekere mate afhankelijk van welk elftal Freek Jansen op de been kan brengen. Was de winst in Reeuwijk een eenmalig gebeuren of kunnen de Leidenaren nogmaals vriend en vijand verbazen?

Lugdunum-Linschoten

Als enige ploeg slaagde Linschoten erin om tegen Lugdunum drie keer te scoren in de heenwedstrijd (3-5). Hoewel de Leidenaren toch wonnen zal het Henk de Cler destijds niet lekker hebben gezeten. In de jacht op het kampioenschap lijken de bezoekers geen serieuze hinderpaal te worden en eens lekker uithalen geeft glans. Wekelijks krijgen de groenwitten genoeg kansen, maar met het afmaken ervan wil het niet altijd lukken. Daar ligt in ieder geval een uitdaging voor de club uit de Kikkerpolder. De tweede klasse lonkt per week een ietsje meer.

Zwammerdam-Perkouw

Arm Zwammerdam. Zo kun je zo langzamerhand wel spreken over de club. Het leek allemaal zo goed te gaan: een hoge positie op de ranglijst en meedoen om een periode, alles leek mogelijk. En toen kwam de klad er (weer) in. Eerst werd verloren van Schoonhoven en toen gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Zevenhoven. Alle mooie vooruitzichten gingen aan gruzelementen door het volkomen onnodige puntverlies. De rug rechten en laten zien dat ‘Damme’  wel degelijk kan voetballen is de enige optie nu. Misschien dat uiterst zakelijk voetbal een noodzaak is. De boel van achteren dichttimmeren en van daaruit de rechtstreekse concurrent Perkouw verslaan. Trainer Rob de Lange zal zaterdag ongetwijfeld zijn maatregelen nemen.

Eerder dit seizoen werd het 3-3 in Berkenwoude tussen Perkouw en Zwammerdam.

Derde klasse A zondag

KDO-ASC

Tot verrassing van velen is KDO de virtuele koploper van dit moment. De loftrompet wordt gestoken over de rappe spitsen, maar over de rest van de ploeg is men niet lovend. Alleen een paar snelle jongens voorin zijn echter niet genoeg om een toppositie in te nemen. Er staat wel degelijk een goed elftal te wachten op het bezoek van ASC. Trainer Kevin van der Geest zal tactisch alles uit de kast halen om de angel uit de aanval van KDO te halen. De ploeg uit Oegstgeest staat nu nog op een positie die tot de nacompetitie zal leiden. Zo zal Van der Geest toch geen afscheid willen nemen van ASC. Zijn mix van ervaring en jeugd in het elftal heeft potentie, maar of dat voldoende zal zijn om KDO de voet dwars te zitten?

Van Nispen-Rijnland

De strijd tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst is wel de interessantste te noemen in de derde klasse dit weekend. Thuis zegevierden de mannen van Paul Pikaar met 2-0. De Leidenaren hebben voorlopig ingezet op een derde plek. Dat betekent dat je ook met een ploeg als Van Nispen moet afrekenen. FC Rijnland kan uitstekend voetballen en heeft in elke linie wel een sterkhouder. De resultaten zijn echter sterk afhankelijk van het feit of er werkelijk een team op het veld staat of elf individuen die aardig tegen een balletje kunnen trappen. Als de overtuiging er is kan FC Rijnland met de drie punten naar huis gaan.

Voorschoten’97-Warmunda

In de laatste wedstrijd liet Warmunda wel degelijk zien te kunnen knokken. De inzet leverde tegen Nicolaas Boys niet alleen een punt op, maar de nul werd ook nog eens vastgehouden. Het was een bemoedigend  resultaat in de poging afstand te nemen van de onderste plaatsen. Voorschoten’97 leed twee zure nederlagen na de winterstop, waarbij op veel meer was gehoopt en misschien ook wel gerekend. Hoe de club deze opdoffers verwerkt heeft zal zondag blijken. Een derde verlies op rij zullen de mannen van Huub van Oostrom Soede koste wat kost willen vermijden. Ambitieus werd al eens gesproken over het behalen van een periodekampioenschap. Voorlopig is dat luchtfietserij. Winst op Warmunda is een absolute must voor Voorschoten’97. Warmunda, dat ongetwijfeld moed heeft geput uit de laatste wedstrijd, zal proberen met minimaal een punt van het veld te stappen.

WVC-SJZ

De club uit Zoeterwoude-Dorp versloeg in de laatste wedstrijd ASC met enige moeite (3-2) en heeft daardoor nog steeds zicht op de derde plaats. Puntverlies in deze afdeling is nooit uit te sluiten omdat iedereen van iedereen blijkt te kunnen winnen. WVC vormt hierop geen uitzondering. Het won in de laatste wedstrijd voor de winterstop van het veel hoger geplaatste FC Rijnland. Voor SJZ natuurlijk een duidelijke waarschuwing. Trainer Rob van den Wijngaard is inmiddels flink aan de beterende hand en zal wellicht weer op de bank kunnen plaatsnemen. Zijn mannen hadden hem een mooi afscheid beloofd en als ze dat serieus menen moeten ze van WVC winnen, waar Mo Bougrine ook aan zijn laatste seizoen bezig is alvorens te verkassen naar ASC. Thuis werd probleemloos met 3-0 gewonnen door de groen-witten. Dat moet toch zelfvertrouwen geven.