Waar de zaterdagse derdeklassers kunnen genieten van een vrij weekend en ongetwijfeld – al dan niet met een alcoholische versnapering in de hand in de kantine – naar de topper tussen Feyenoord en PSV zullen kijken, moeten hun zondagse equivalenten gewoon aan de bak. In 3A wordt namelijk een vrijwel volledig inhaalprogramma afgewerkt (al komen LAV-clubs SJZ en Voorschoten ’97 niet in actie). Een gevolg van de vele afgelastingen in het laatste weekend van januari.

DERDE KLASSE ZONDAG

Nadat FC Rijnland zijn debuutseizoen als derdeklasser al op een keurige zesde plaats afsloot, lijkt er dit jaar nog meer in te zitten voor de Morsbewoners. Met een forse kwaliteitsinjectie van buitenaf heeft het er alle schijn van dat de brigade van Paul Pikaar zich gaat mengen in de strijd om de prijzen. Sterker nog, als er zondag gewonnen wordt bij Kickers ’69, rukken de groengelen niet alleen op naar de derde plaats, maar hebben ze ook de beste papieren voor winst van de tweede periode. Die zou dan een week later, thuis tegen Voorschoten ’97, binnengehaald kunnen worden. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen: eerst wacht er immers nog een klusje in Leimuiden en Kickers is een tegenstander die – zeker op eigen (gras)veld – niet onderschat mag worden. Het elftal van Delano Snijders kenmerkt zich vooral door grilligheid. Afgelopen zondag verloor het van hekkensluiter MMO, maar de oranjewitten wonnen dit seizoen bijvoorbeeld ook al eens met 0-5 bij het toch bepaald niet misselijke SJZ. De thuiswedstrijd eindigde in een benauwde 2-1 zege voor de Leidenaars, door een winnende goal van Koos Habraken.

ASC heeft andere zorgen. Kevin van der Geest wil de Oegstgeestenaren in zijn eerste en tevens laatste seizoen als hoofdtrainer van de roodzwarten behoeden voor degradatie. Het ontlopen van de nacompetitie zal evenwel nog een hels karwei worden. Om daar toch nog aardig zicht op te houden, is een overwinning op het bezoekende Nicolaas Boys geen overbodige luxe. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden, want de Nieuwveenders verkeren niet bepaald in topvorm, getuige de 9-0 nederlaag bij Stompwijk ’92 van afgelopen zondag. ASC moest diezelfde middag zijn meerdere erkennen in KDO (4-1), maar Van der Geest was zeker niet ontevreden over de vertoning van zijn ploeg tegen de koploper. ,,We speelden naar onze mogelijkheden.” De Ajax Sportman Combinatie heeft nog wel een appeltje te schillen met Nicolaas Boys, want in de seizoensouverture werd er met 4-3 verloren.

Warmunda koestert juist warme herinneringen aan die openingsdag van het seizoen. De Warmonders boekten daarop een historische 3-4 zege bij Stompwijk ’92. Aangezien de club onder leiding van Alan Campfens deze jaargang debuteert in de derde klasse, betekende dat destijds de eerste overwinning ooit op dat niveau. Ook het vervolg mocht er nog zijn, want een week later werd ook Nicolaas Boys opzij gezet, maar daarna ging het van kwaad tot erger voor de blauwwitten. Uit de laatste negen wedstrijden bedroeg de schamele oogst slechts drie punten en het vertrouwen is dan ook nogal broos op Het Overbos. Wellicht dan een nieuwe winstpartij ten koste van de Stompwijkers weer voor een boost kan zorgen. Dat is hard nodig, want door de magere resultaten weten Campfens en consorten voorlopig alleen MMO nog onder zich.