Derde klasse A zaterdag

CVC Reeuwijk-Zwammerdam

Op Zwammerdam valt werkelijk geen peil te trekken. Zo lijkt men op weg naar  de nacompetitie om promotie af te dwingen en zo levert ‘Damme’ een wanprestatie van de eerste orde. Thuis ging men al met 2-3 ten onder tegen CVC Reeuwijk en de resultaten uit de laatste wedstrijden voorspellen zwaar weer zaterdag. Uit de laatste drie duels werden slechts twee punten gepakt. De eerste competitiewedstrijd van 2017 tegen Schoonhoven ging met 3-2 verloren, waarna met Zevenhoven (3-3) en Perkouw (1-1) de punten werden gedeeld. Het is te hopen dat Rob de Lange zijn mannen uit de put weet te krijgen. Een zege lijkt een ‘moetje’ wil het niet een verloren seizoen worden zonder prijzen.

LSVV’70-BSC’68

Twee zeges op rij voor de cultclub: een ongekende ervaring voor de studenten in de derde klasse. Verifiëren kunnen we het niet, maar het vermoeden is sterk dat er wel een glas op gedronken is.  ,,Als we Koudekerk op eigen grond kunnen verslaan, dan moet BSC op eigen terrein geen serieus probleem vormen.”  Zo ongeveer zal naar buiten toe de leus luiden. Dat Freek Jansen en de zijnen de opponent met de nodige voorzichtigheid zullen bestrijden is wel zeker. Het past de studenten niet achteloos voorbij te gaan aan de kwaliteiten van een club als BSC. De ploeg uit Benthuizen staat niet voor niets vierde en zal ook weten hoe onverwachts LSVV uit de hoek kan komen. Een derde winstpartij op rij lijkt vooralsnog een utopie. Eerder dit seizoen pakten de Leidenaren overigens wel een punt in Benthuizen (1-1) dankzij een treffer van spits Richard Guffens. Trainer/speler Jansen speelt zijn 200ste cap voor de huidige nummer tien van de ranglijst.

Perkouw-Lugdunum

De groenwitten hadden in de thuiswedstrijd een hele kluif aan Perkouw dat uiteindelijk slechts met 1-0 werd verslagen via een treffer van Jochie Sebrechts. Daarna zette Lugdunum de zegetocht voort en een vroeg kampioenschap leek zeker. Linschoten liet echter zien dat de ploeg toch kwetsbaar kan zijn. De 2-2 deed vorige week pijn in Leiden. Kwaliteit verloochent zich echter niet en aangenomen mag worden dat de Leidenaren zaterdag orde op zaken gaan stellen. Mocht Lugdunum vanaf het begin de juiste scherpte hebben, dan gaan de punten mee naar de sleutelstad. De brigade van trainer Henk de Cler en Jan Wansink is overigens al zestien duels ongeslagen. Van de zestien wedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld, won de koploper er twaalf en speelde het vier keer gelijk. De voorsprong op nummer twee Koudekerk bedraagt zes punten.

Derde klasse A zondag

ASC-WVC

De thuisclub ontvangt zondag WVC, een ploeg waar in de heenwedstrijd met 2-5 van werd gewonnen. Het scoren gaat ASC de laatste maanden echter zeer moeizaam af, hoewel het voorin Jerome Rousseau heeft lopen die makkelijk zijn doelpuntje meepikt. De Oegstgeestenaren, die momenteel dertiende staan op een degradatieplek, boekten de laatste overwinning op 13 november vorig jaar toen het met 2-0 van Van Nispen won. In de strijd om een plek in de nacompetitie tegen degradatie is elk punt welkom, maar een zege op WVC zou nog eens extra welkom zijn. De ploeg uit Roelofarendsveen/Oude Wetering komt dan binnen handbereik, dat wil zeggen dat het verschil dan slechts een puntje is. WVC kan echter onverwacht sterk uit de hoek komen zoals FC Rijnland vlak voor de winterstop merkte, toen de Leidse brigade op een 3-1 nederlaag werd getrakteerd. En koploper KDO won afgelopen zondag ook al niet van de fusieclub (1-1). Misschien dat een gelijkspel een meer realistische verwachting is. Saillant detail: Mo Bougrine is nu trainer van WVC en volgend seizoen zal hij ASC onder zijn hoede krijgen.

SJZ-Stompwijk’92

In Zoeterwoude en Stompwijk houdt deze wedstrijd de gemoederen ongetwijfeld bezig. Ongeacht de stand op de ranglijst bestookt men elkaar met grappen en grollen via de social media zoals Twitter. In de kantine slaat men extra bier en bitterballen in als voorzorg tegen de ongetwijfeld grote toeloop. SJZ was kortstondig koploper, maar is inmiddels in de middenmoot beland in de buurt van, jawel, Stompwijk. Voor de hardcore Zoeterwoudenaar is de teruggang wellicht minder pijnlijk dan de 3-1 nederlaag in Stompwijk eerder dit seizoen. Voor de thuisploeg waren destijds Enrico Geus en Nick Ammerlaan (2) trefzeker, voor de bezoekers deed Frank Willemse nog wat terug. De spelers van SJZ zullen zondag de op de bank terugkerende Rob van den Wijngaard ongetwijfeld een mooi cadeau willen geven in de vorm van een overwinning. De messen worden geslepen. Een vriendelijke burenruzie waar naar uitgekeken mag worden.

Warmunda-Kickers’69

De thuisploeg beleefde een plezierig weekeinde door in de slotminuten met 3-2 te winnen van Stompwijk. Het waren drie punten die in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie tegen degradatie zeer welkom waren. Een zege aanstaande zondag tegen Kickers’69 zou herinneringen oproepen aan de legendarische reeks wedstrijden zonder nederlaag vorig seizoen. Kickers lijkt de weg wat kwijt en de mannen van Alan Campfens zouden hun rivaal van vorig seizoen graag nu eens de oren wassen. Als de voorhoede weigert te scoren kan men nog een beroep doen op Vincent Solleveld zoals afgelopen zondag bleek. De ervaren verdediger trof in de slotfase tegen Stompwijk twee keer het doel en bezorgde zijn team daarmee drie punten. Het benutten van de vele kansen blijft een euvel voor Warmunda. Kunnen de voorwaartsen het patroon eindelijk eens doorbreken?

FC Rijnland-Voorschoten’97 wordt separaat behandeld.