DERDE KLASSE ZATERDAG

Ondanks de 1-1 tegen BSC’68 kan de titel zaterdag op eigen veld al in de wacht worden gesleept door Lugdunum. Dan moet wel de nieuwe nummer twee CVC Reeuwijk worden geklopt en zullen
Koudekerk en BSC’68 ook moeten meewerken. Een scenario waarin de Kikkers kampioen worden op 22 april ligt meer voor de hand en uitgerekend dan staat het inwonende LSVV’70 op het programma. ,,We hadden al kampioen kunnen zijn”, beseft Nabil Atif na het gelijkspel in Benthuizen. ,,Maar goed, dat gaan we evengoed toch wel worden en het is nu zaak en ook een uitdaging om ongeslagen te blijven. Dat zou wel wat zijn, ja.” Maar eerst dus CVC Reeuwijk, dat afgelopen zaterdag eenvoudig afrekende met Floreant (3-0). Eerder in het uitduel werd het 0-2 door doelpunten van Jochie Sebrechts en Bilal Karasahin.

,,We zitten nu goed in ons vel, wat we willen komt er nu ook echt uit, we trainen lekker en het was vandaag ook een mooi moment om te zien dat de eerder geblesseerde aanvoerder Lars Kremer met een invalbeurt zijn eerste speelminuten weer heeft kunnen maken”, zei Zwammerdam-verdediger Gerald van Asselt na de knappe 0-2 zege bij Koudekerk van afgelopen zaterdag. ,,‘Gewoon doorgaan’, zou ik zeggen voor Kremer en zeker ook voor ons elftal in deze laatste serie van vijf beslissende wedstrijden.” Komende zaterdag kan Zwammerdam de jacht op de derde periodetitel, waarin het wel nog Schoonhoven en CVC Reeuwijk boven zich duldt, vervolgen met de thuiswedstrijd tegen het op de dertiende plaats staande Siveo’60 waar uit al met 2-3 van werd gewonnen.

LSVV ’70 had uitstekende zaken kunnen doen, maar liet na Linschoten te verslaan. De achterstand op de veilige haven (plek 10 waar nu Floreant staat) bedraagt nu nog twee punten, terwijl bij een zege daar al zitting was genomen. De 2-2 remise tegen degradatiekandidaat Linschoten was tekenend voor het seizoen van de Leidse studenten, want waar regelmatig tegen hoger aangeschreven tegenstanders wordt gestunt, blijven resultaten tegen de zwakkere broeders van 3A vaak uit. Hoopgevende statistieken wellicht voor de wedstrijd van komende zaterdag, daar dan het weerzien met de lijstaanvoerder in de derde periode, Schoonhoven, op de rol staat. Op de immer kolkende Kikkerpolder werd het eerder 1-1. Gerben Groenendijk scoorde destijds het enige LSVV-doelpunt.

DERDE KLASSE ZONDAG

,,Er is nog geen man over boord”, sprak Voorschoten’97-trainer Huib van Oostrom Soede berustend na de nederlaag van afgelopen weekend tegen SJZ (3-0). ,,We staan nu vijfde, op één punt van Van Nispen. En ook in de periode zijn we nog kansrijk, want we krijgen FC Aalsmeer nog. We hebben alles dus nog in eigen hand. Maar we hebben het er onszelf niet makkelijker op gemaakt. Tegen WVC zullen we de rug moeten rechten. Die móéten we winnen om mee te blijven doen.” De belangen zijn dus duidelijk voor de ontmoeting van komende zondag op Adegeest. Daar waar Mo Bougrine de nodige oude bekenden tegenkomt. De toekomstige trainer van ASC, werkte met wisselend succes als trainer van de zondagtak in het verleden en heeft tegenwoordig WVC onder zijn hoede. In de Veen wist Bougrine met zijn ploeg nog een 5-3 zege uit het vuur te slepen tegen zijn oude werkgever.

Door de zege op ‘angstgegner’ Voorschoten’97 heeft SJZ weer enig zicht op de vierde plek, al is het gat met Van Nispen nog altijd vijf punten. ,,Maar die krijgen we zondag, dus dan kunnen we opnieuw goede zaken doen. Na een mindere periode zijn we in ieder geval weer in goede doen. Dat zag je vorige week al bij FC Rijnland (0-0) en vandaag trokken we die lijn door”, aldus trainer Rob van den Wijngaard. ,,Al ben ik liever wat terughoudend als het over vorm gaat, want het kan volgende week weer zomaar anders zijn. Wat dat betreft zijn we dit seizoen niet al te constant en dat is ook de reden dat we staan waar we staan. Onze eigen stomme schuld.” Lang deed de Zoeterwoudse formatie mee om de bovenste plaatsen, maar inmiddels vindt het zichzelf terug op de zevende plek. Wie weet wat er toch nog mogelijk is in de laatste fase van het seizoen. Te beginnen dus met een uitduel bij Van Nispen, waarvan eerder met 2-1 gewonnen werd dankzij treffers van Hans Coret en Marc Griffioen.

FC Rijnland kan zich maar niet ontworstelen van de wisselvalligheid waar het dit seizoen mee te kampen heeft. Zo lag de 1-0 nederlaag bij ASC van afgelopen zondag toch niet bepaald in de lijn der verwachtingen. De vierde plek blijft echter binnen handbereik en dus staat er nog wat op het spel voor de ploeg van Paul Pikaar. Komende zondag staan de Leidenaren voor een ware uitdaging als KDO op bezoek komt in de Mors. De koploper uit De Kwakel was FC Rijnland eerder nog met ruime cijfers (4-1) te slim af. Danny Kromwijk redde de Leidse eer met een doelpunt. Middenvelder en sterkhouder Koos Habraken zal door een opgelopen blessure geen wedstrijden meer spelen in dit seizoen.