Komend weekend hebben de meeste clubs vrijaf. Echter zullen er ook teams wel de wei in moeten vanwege een achterstallige wedstrijd. Derhalve een summiere voorbeschouwing voor komend weekend.

Zaterdag 15 april

LSVV’70-BSC’68

Deze inhaalwedstrijd staat gepland voor 15 uur en als alles mee zit zullen de spelers rond de klok van 15.30 weer de kleedkamer instappen voor een frisse douche. Het betreft hier namelijk het uitspelen van een eerder gestaakt duel. Niet vanwege wanordelijkheden, maar de scheidsrechter van dienst werd tijdens de pot onwel en kon uiteindelijk niet verder. Er staat nog een klein halfuur op de klok en er werd nog niet gescoord. BSC’68 hoopt dat dit zo blijft want in dat geval wordt de openstaande tweede periodetitel in de wacht gesleept. Een punt volstaat voor de ploeg uit Benthuizen om Koudekerk op doelsaldo voor te blijven. Aan de Gruttolaan wordt gehoopt dat LSVV’70 wel in staat blijkt om te scoren en dat minimaal eenmaal meer dan BSC’68. In dat geval mag Koudekerk nacompetitie gaan spelen voor een plek in de tweede klasse. LSVV’70 is zelf vooral gebaat bij een goed resultaat, omdat nog altijd de elfde positie in wordt genomen. Blijft de ploeg van Freek Jansen daar staan dan moet er nacompetitie worden gespeeld voor lijfsbehoud. Op dit moment is de achterstand op Floreant, de nummer tien, twee punten. Al met al dus niet zomaar een slordig halfuurtje even ballen in de Kikkerpolder. Ongeacht het resultaat; Lugdunum kan nog geen kampioen worden. BSC’68 is weliswaar de nummer twee en bij verlies blijft het gat elf punten. Met nog vier speelronden te spelen zijn er evenwel nog twaalf te verdienen punten in het spel.

Maandag 17 april

Kickers’69-FC Rijnland

In speelronde 14 staat nog een wedstrijd open. Het veld in Leimuiden liet de ontmoeting eerder tussen Kickers’69 en FC Rijnland nog niet toe. Voor beide teams staat er nog het nodige op het spel. De ploeg van Delano Snijders, die na dit seizoen vertrekt bij de oranje-witten, is nog niet geheel veilig en kan nog wel wat punten benutten. Wel moet gezegd worden dat de gastheer van de Leidse ploeg forse stappen heeft gemaakt in de voorbije maanden. Momenteel bezet Kickers’69 de tiende plaats en dat zou betekenen dat de ploeg ook volgend seizoen gaat uitkomen in de derde klasse. De voorsprong op ASC is drie punten, WVC verzamelde vier punten minder en Warmunda staat met nog vier duels voor de boeg zeven punten achter op Kickers’69. MMO heeft slechts acht punten en is op een haar na al gedegradeerd. Dan de Leidse ploeg. Afgelopen weekend kon koploper KDO in de laatste minuten het verschil maken in Leiden. Een punt zat er in voor de formatie van Paul Pikaar, maar zover kwam het dus net niet. De huidige zesde plek levert straks niets op, maar bij winst wordt Voorschoten’97 achterhaald en Van Nispen heeft dan nog maar een punt voorsprong op de geel-groenen. De vierde plaats, die nu wordt ingenomen door de ploeg uit De Zilk, kan recht geven op de nacompetitie en in dat toetje heeft de Leidse ploeg best wel trek. Of het nog reëel is valt te bezien, want de selectie is de voorbije weken wel beduidend smaller geworden. In het eerste duel in het Morskwartier werd het 2-1 voor de thuisploeg.