3A, zaterdag

De deelnemende clubs van Leidenamateurvoetbal.nl uit de zaterdag derde klasse presteren tot op heden nog niet al te best. De hoogst genoteerde ploeg is LSVV ’70, dat terug te vinden is op de zevende plek. Het Leidse studententeam heeft zes punten uit de eerste vijf duels en dat is wel naar behoren.

LSVV ging afgelopen zaterdag met 4-2 onderuit bij DSVP. ,,Het was een teleurstellende middag”, verklaarde aanvaller Guus van Kessel. ,,We begonnen wat later dan gepland aan de wedstrijd en vervolgens kwamen we niet scherp genoeg uit de kleedkamer, wat resulteerde in een 3-0 achterstand na vijftien minuten. We lieten gaten vallen, gingen duels uit de weg en zij profiteerden hier optimaal van.” De studenten willen zich komend weekend herstellen op bezoek bij Zwammerdam, dat met plaats dertien flink teleurstelt.

‘Damme’ pakte tot dusver pas drie punten. Er werd alleen gewonnen op bezoek bij WDS (1-3), maar de overige vier duels gingen verloren. Net als vorig seizoen dus wederom geen goede start voor de ploeg van trainer Rob de Lange. Maar tegen LSVV zijn de resultaten uit het verleden gunstig. Afgelopen seizoen werd de Leidse formatie op eigen veld met 5-2 aan de kant gezet en ook in Leiden werd met 1-4 gewonnen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor…

Een ploeg die in hetzelfde schuitje zit als Zwammerdam is VV Leiden, dat vier punten verzamelde. De mannen van coach Cees van Tongeren gingen verleden weekend in eigen huis hard onderuit tegen FC Oudewater: 0-4. ,,Het zal anders moeten de komende tijd, want dit gaat zo niet goed”, sprak de Leidse oefenmeester. Wil de nieuwkomer in de derde klasse niet in degradatieproblemen komen, dan is een uitzege op mede-promovendus Van Nispen noodzakelijk. Beide teams kwamen elkaar vorig seizoen nog tegen in de vierde klasse.

VV Leiden eindigde als vierde en promoveerde via de nacompetitie, Van Nispen kroonde zich uiteindelijk na de gewonnen beslissingswedstrijd tegen Blauw-Zwart tot kampioen. De Zilkers waren ook twee keer te sterk voor de equipe van Van Tongeren (4-1 en 1-2). Dat spreekt natuurlijk niet in het voordeel van de Leidenaren, maar Van Nispen is de laatste weken ook niet in goede doen. De eerste twee competitiewedstrijden werden nog gewonnen, maar de volgende drie duels gingen allen verloren.

Kagia, dat in speelronde 4 met 2-0 onderuit ging bij koploper Soccer Boys, ontvangt nummer negen WDS. De Lisserbroekers staan één plek boven de komende tegenstander, maar beide ploegen hebben wel een gelijk puntenaantal (6). De top drie is inmiddels uit zicht. De slechte seizoenstart van Kagia wordt mede veroorzaakt door het ontbreken van een aantal vaste krachten. ,,Vorig seizoen speelden we gewoon zes duels in dezelfde opstelling, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt”, gaf middenvelder Sam van der Veek een verklaring voor de matige resultaten. ,,Iedere week spelen we wel weer met een ander team.”

 

3A, zondag

FC Rijnland is nog altijd de trotse koploper in de zondag derde klasse met dertien punten uit vijf speelronden. Komende zondag hebben de Leidenaren op papier een ‘makkie’ tegen FC Aalsmeer, dat de voorlaatste plek inneemt. De Noord-Hollanders boekten afgelopen weekend pas hun eerste overwinning bij Van Nispen (1-2). Voor Rijnland kwamen er weer drie punten bij na de 2-0 thuiszege op Kickers ’69. Het gaat dus aardig voor de wind in de Leidse Morsch, maar bij onderschatting kan Aalsmeer natuurlijk een lastige klant zijn.

Middenmoter Warmunda gaat op bezoek bij SV DIOS. De Warmonders zijn behoorlijk wisselvallig. Een overwinning, een nederlaag, een overwinning en vervolgens weer twee nederlagen. Opvallend is dat alle thuisduels verloren gingen. Kunnen de mannen van coach Alan Campfens aansluiten bij de subtop?

Ten slotte, de streekderby ASC-SJZ. De Oegstgeestenaren behaalden tot nu toe zes punten en wonnen afgelopen zondag bij Bernardus (1-4). ASC-verdediger Siard Kuipers is nog niet helemaal tevreden met de huidige zevende plek.  ,,Als ik zie dat Nicolaas Boys tweede staat, dan acht ik ons in staat nog een paar plaatsen te klimmen. We verloren net aan van de Boys en ik was niet ondersteboven van hun voetballende kwaliteiten. Wij speelden vandaag uitstekend tussen de linies en goed positiespel. Dat moeten we ook tegen andere tegenstanders laten zien.”

Voor SJZ ligt het net iets anders. De Zoeterwoudenaren hopen eerst maar eens uit de gevarenzone te komen na de eerste competitiezege afgelopen weekend. Het hoog genoteerde Altior werd met 3-0 verslagen. Een grote opluchting voor de formatie van coach Ludo Pistorius, die zichzelf een warm bad gunde na de wedstrijd. ,,Heerlijk joh. Even het hoofd leeg maken.’’ Moge daarmee het lek boven zijn voor SJZ.