Dennis Kramer (Warmunda): ,,Als het moet, dan maar punten op slinkse wijze pakken.”

Warmunda kende vorig seizoen een ongekende reeks en bleef lang ongeslagen. De eerste plek bleef ver buiten bereik; daar stond het ongenaakbare Kickers’69. Beide ploegen promoveerden, maar zie waar ze nu staan op de tweede en derde plek van onderen. Is de stap  zo groot?

Dennis Kramer hierover: ,,Zeker, het is een stap hoger. In de vierde klasse tref je ploegen die netjes gezegd ‘kwaliteitsarm’ zijn. Dat heb je in de derde klasse niet. Er is weinig veranderd in onze selectie. We hebben er geen ervaren spelers bij gekregen die gewend zijn om op een hoger niveau te spelen. Wat mij betreft waren die wel gekomen. Er zijn gesprekken geweest heb ik begrepen, maar tot resultaat heeft dat niet geleid. Dat  breekt ons nu op. Er zijn wel talentvolle spelers uit de A doorgestroomd, maar daar mag je nog geen dragende rol  van verwachten. Of het nou de eredivisie is of de derde klasse A, je ziet dat ze foutjes maken en qua vorm terugvallen. Dat geeft niet, dat hoort bij het leerproces. Daar moet je niet al te dramatisch over doen, zo slecht zijn we ook weer niet. We  zijn maar een keer echt weggespeeld en dat was tegen Kickers. Voor de rest konden we het goed bijbenen.”

Warmunda begon sterk met twee zeges en er leek geen vuiltje aan de lucht. De motor haperde echter en een absoluut dieptepunt was de 0-2 nederlaag tegen MMO. Bij de ervaren Kramer worden oude wonden open gereten bij het noemen van de naam van de club uit Hoogmade. Verontwaardigd: ,,MMO! Die club wint van niemand, alleen van ons! Dat kan toch niet. Het was een voorbeeld van hoe het bij ons dit seizoen fout gaat. De tegenstander scoort uit standaardsituaties en wij weigeren de kansen te benutten. Wat een vertoning was dat!”  Deze terugblik stemt niet vrolijk.

Kramer over een eventuele degradatie; ,,Ben je gek? Absoluut niet, zover laten we het echt niet komen. Jarenlang voetballen om te promoveren en dan gelijk weer terug. Dacht het niet! We hebben in de winterstop uitgebreid gepraat over wat er mis ging, maar vooral over wat er anders moet. Wat ik zelf miste was een absolute over-mijn-lijk mentaliteit. Dat hebben we nodig om te overleven en ik denk dat we die instelling ook hebben in de tweede helft van het seizoen. In standaardsituaties zoals bij een corner laten we niet meer de kaas van het brood eten. Daar hebben we van geleerd. Schrijf Warmunda niet af.”

Een steuntje in de rug kan de degradatieregeling zijn. Volgens de laatste berichten zal er maar een ploeg rechtstreeks degraderen, de twee ploegen daar boven spelen in een nacompetitie met clubs uit een andere afdeling. Mocht deze berichtgeving juist zijn dan geeft het de club uit Warmond wat rust. Als het aan de veteraan ligt zal zijn ploeg daar niets mee te maken krijgen. ,,We moeten en gaan de punten pakken. Desnoods doen we het op een stiekeme manier: terugtrekken op eigen helft en dan via een counter scoren en vervolgens de boel dicht houden. Dat mag dan niet het voetbal zijn waar ik voor ga, maar als het zo moet om punten te pakken, dan moet dat maar.”

De Warmonders onder leiding van Alan Campfens moeten misschien de weg inslaan die Kramer aanbeveelt: realistisch voetbal en meer met het mes tussen de tanden. Het is een strijdwijze die Dennis Kramer in ieder geval op het lijf geschreven is.