Joeri van der Voort: ,,Wij gaan met Meerburg voor puur lijfsbehoud en alles meer is mooi meegenomen.”

Na de onnodige 4-3 uitnederlaag bij Wippolder in de laatste wedstrijd voor de winterstop verspeelde Meerburg de kans op een achtste plek met zeventien punten. Een opbrengst in het eerste jaar in deze tweede klasse C waar de spelersgroep vooraf blind voor zou tekenen volgens aanvaller en aanvoerder Van der Voort. Nu ziet hij zijn ploeg met veertien punten in de gevarenzone vertoeven, wetende dat de verschillen onderling bij negen ploegen zeer gering zijn.

,,We hebben in ieder geval een fantastisch trainingskamp gehad in Valencia. Met de spelers van het eerste en tweede en alle begeleiders hebben we met mooi weer ons prima kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. En als je dan ook nog met 2-0 van een Spaanse tegenstander wint, nou dan kan mijn dag niet meer stuk. Maar hoe die lokale ploeg heette, weet ik echt niet meer”, aldus de praatgrage Van der Voort. In de winterstop werd de laatste wedstrijd om de Koetshuis Cup op 17 januari met 2-2 gelijkgespeeld tegen vierdeklasser Oegstgeest na met een 0-2 voorsprong de rust te hebben omarmd. Zondag 22 januari was die 2-2 ook de eindstand in de oefenwedstrijd thuis tegen derdeklasser Stompwijk’92. Maar nu kwam de thuisploeg twee keer op achterstand.

Van der Voort: ,,Natuurlijk zijn we blij dat ook onze trainer Ron de Roode nog voor minimaal één seizoen heeft bijgetekend. Hij wil duidelijk natuurlijk meer dan de tiende plek waar we nu staan. Maar dit seizoen zijn er bij de brede selectie toch zeven nieuwe spelers en zeven spelers van de A1 ingepast. En dat kost best tijd. Misschien denken wij als spelers er ook wel eens te gemakkelijk over. Ikzelf hoopte ook op meer punten. Maar in menig wedstrijd kwamen we te snel achter en in combinatie met het feit dat we minder en moeilijker scoren is de tiende plek duidelijk. En natuurlijk zijn in deze tweede klasse de tegenstanders ook echt een stukkie sterker dan vorig seizoen in de derde klasse.”

 

 

De jonge centrumspits Jorge Bonekamp is Meerburg-topscorer met vijf doelpunten waar er in totaal maar twintig zijn gemaakt. ,,Ongelofelijk zeg en ik heb er tot op heden zelf maar drie tegen de touwen kunnen rossen waar ik er vorig seizoen veel meer scoorde. Dan mis je ook nog onze clubtopscorer aller tijden, Joep van Vuren, die op 1 november 2015 zijn honderdste doelpunt scoorde.Maar gelukkig komt collega-aanvaller Mats van der Poel weer terug van een blessure. Zo scoorde hij ook de 0-2 uit bij Oegstgeest om de Koetshuis Cup door zijn fontanel op het juiste moment tegen het lederen monster te plaatsen. Verder wil ik onze langdurig geblesseerden Eric Candido, Joris Smit en Barry Verboon zeker niet onvermeld laten”, liet Van der Voort weten.

Zondag 29 januari kan Van der Voort met zijn Meerburg-makkers laten zien dat ze geïnspireerd zijn geraakt door de Spaanse zonnestralen als Foreholte thuis wordt ontvangen. De Voorhoutenaren hebben nog wat recht te zetten na de 2-2 thuis en ook wetende dat ze met een derde plek op de ranglijst met 23 punten er alles aan moeten doen om de zes punten achterstand op koploper Den Hoorn in te lopen.

Aan Van der Voort zal het niet liggen: ,,We hebben wel wat met Foreholte, dus het belooft een heerlijke pot te worden. Ik vind het gaaf om dan het team op sleeptouw te kunnen nemen als het even niet loopt. Dan praat ik ook meer in het veld, en dat gaat zeker niet ten koste van mijn spel ook al denken sommige supporters dat wel. Maar het hoort gewoon bij mij. Eigenlijk zijn doelman Patrick Bom en ik de enigen die bij Meerburg verbaal coachend binnen de lijnen staan. En als aanvoerder heb ik toch ook een voorbeeldfunctie en ben ik zeker ook het verlengstuk van onze trainer. Ik hoop enkel niet dat de pijnklachten bij mijn enkels niet sterker gaan opspelen in deze tweede seizoenshelft.”

Gaat deze enthousiaste Meerburger, die altijd voorop gaat in de voetbalstrijd en door een oude trouwe Meerburg-supporter altijd liefkozend ‘die witte’ wordt genoemd, zich ineens indekken? Van der Voort: ,,Het zal hard aankomen bij mijn supporters, maar ik stop aan het einde van dit seizoen. Mijn enkels geven steeds meer problemen en waar het eerder na de wedstrijd speelde, merkte ik nu al diverse keren dat ik in de rust al die klachten had. Ik blijf natuurlijk gaan en lopen, maar dat is dan puur op karakter. En als ik stop blijf ik zeker nog wat trainen om af te bouwen. Ik voetbal al sinds mijn zeventiende in het eerste van Meerburg, na tussentijds een voetbaluitstapje naar FC ’s-Gravenzande en RCL, en nu ben ik 28 en moet ik kiezen voor mijn gezondheid, ook mede gevoed door mijn drukke werkzaamheden. En misschien blijf ik wel als elftalleider aan Meerburg verbonden.”

Of de sympathieke Van der Voort, de Peter van Vossen van Meerburg, een benefietwedstrijd krijgt aangeboden is nog niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is, is het feit dat Meerburg er alles aan zal doen om in deze zondag tweede klasse C te blijven ballen. Niet weer terug naar af dus.

Meerburg in statistieken:

Gespeeld: 13-14-20-24 (10e)

Thuis: 7-11-12-12 (10e)

Uit: 6-3-8-12 (9e)

Periode 1: 8-8-10-14 (12e)

Periode 2: 5-6-10-10 (8e)

Grootste zege thuis: 2-0 (ROAC)

Grootste nederlaag thuis: 1-4 (Teylingen)

Grootste zege uit: niet van toepassing

Grootste nederlaag uit: 2-0 (RVC’33)

Nul gehouden thuis: 1x

Niet gescoord thuis: 0x

Nul gehouden uit: 0x

Niet gescoord uit: 2x

Topscorer: Jorge Bonekamp (5 treffers)

Programma eerste drie wedstrijden na winterstop:

29 januari: Meerburg-Foreholte

5 februari: Delft-Meerburg

12 februari: ROAC-Meerburg