Komend weekend start het toetje voor VV Oegstgeest, VV Leiden en SJZ in de nacompetitie voor promotie. De Oegstgeestenaren kunnen stijgen van de vierde klasse naar de derde klasse op zaterdag, maar dan moet de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa wel de beste zijn in een groep van in totaal vier ploegen. In de eerste poulewedstrijd komt RAS naar de Voscuyl. De Haagse ploeg eindigde tweede in 4B achter kampioen SV Duindorp. Daarna volgen nog duels met andere Haagse clubs: Quick Steps, twaalfde in de derde klasse, en Semper Altius, zesde in de vierde klasse. De wedstrijd tegen RAS, van oorsprong een club voor rijksambtenaren, is voor Oegstgeest dus uitermate belangrijk om direct een goede start te maken. Bij verlies lijkt het plan – om een jaar na degradatie weer terug te keren naar de derde klasse – in duigen te vallen. Het vertrouwen is in ieder geval groot na de 4-0 thuiszege op VV Leiden, dat zelf ook nacompetitie speelt.

De formatie van Cees van Tongeren staan voor een zware opgave in een groep van drie ploegen, waarbij de poulewinnaar zich volgend seizoen derdeklasser mag noemen. Eerst is zaterdag Bergambacht, de nummer drie uit 4C, de tegenstander. De club uit de buurt van Gouda zat afgelopen seizoen bij onder andere regioploegen Hazerswoudse Boys en Alphia in de competitie. Bergambacht wist tegen Hazerswoudse Boys in de twee onderlinge duels niet te winnen (1-1 en 2-5). Tegen Alphia won het wel thuis met 5-2, maar in Alphen aan den Rijn werd er met 2-1 verloren. Een te kloppen ploeg dus voor VV Leiden, dat nog wel een moeilijker tegenstander treft in Floreant, de nummer elf van de derde klasse. Zaak dus om een zo groot mogelijke uitslag neer te zetten in de Leidse Morsch.

En dan zondagclub SJZ. De club uit Zoeterwoude-Dorp deed aan begin van het seizoen bovenin mee, maar na een mindere reeks zakte de equipe van Rob van den Wijngaard af op de ranglijst. Niemand hield nog rekening met de nacompetitie. De Zoeterwoudenaren kregen het uiteindelijk toch voor elkaar, mede doordat concurrenten Voorschoten ’97 en Van Nispen punten verspeelden tijdens de laatste speeldag. Een vierde plaats werd behaald, net zoals vorig seizoen, en nu mag het zondag thuis aantreden tegen DOSR in de play-offs voor promotie naar de tweede klasse. Vier dagen later staat de return in Roelofarendsveen gepland. DOSR, dat als twaalf eindigde in de tweede klasse, was twee seizoenen geleden in de derde klasse voor het laatste keer de tegenstander van SJZ. In de Veen won de thuisploeg destijds met 2-1, in Zoeterwoude-Dorp werden de punten gedeeld: 0-0. De winnaar over twee wedstrijden, neemt het in de laatste ronde van de play-offs op tegen AVV Alphen of ESDO voor een plek in de tweede klasse.