Kevin Bos: ,,We gaan er alles aan doen om onze trainer Rob van den Wijngaard een prachtig afscheid te geven.”

De al vele seizoenen immer luidkeels coachende aanvoerder Kevin Bos van SJZ belooft dat ‘zijn’ mannen er alles aan gaan doen om trainer Rob van den Wijngaard een prachtig en passend afscheid te geven. Of hij denkt aan een kampioenschap of een plek in de nacompetitie maakt  hij niet expliciet. Zo werd bij de eerste periode een tweede plek achter de huidige koploper KDO behaald, maar beiden wel met evenveel punten waar het doelsaldo van de groenwitten net een tikkeltje minder was. In de strijd om de tweede periode gaat het stukken minder met een negende plek met zes uit vijf. Bos: ,,We hebben zelfs een paar weken bovenaan gestaan, maar in deze poule kan echt elke ploeg van de  ander winnen. Uitslagen zijn dan ook verre van voorspelbaar in deze derde klasse.”

De bevlogen SJZ-aanvoerder kijkt met gemengde gevoelens op de eerste competitiehelft terug: ,,Uit bij Voorschoten’97 hebben we het gewoon laten liggen. Na die rode kaart was het over en uit bij ons. En over de zeperd bij Stompwijk’92 uit wil ik het helemaal niet meer hebben. Het probleem dit seizoen is dat we gewoon teveel kansen missen. De laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen avv Alphen werd het 0-2 waar het ons ondanks vele kansen niet lukte om de bal bij hen tussen de palen te krijgen. En uit bij KDO had Frank (Willemse) kort voor tijd zelfs de 2-2 op zijn voet, maar hij miste praktisch op de doellijn staande. En uit de direct volgende counter werd het zelfs 3-1 voor de huidige koploper.”

SJZ neemt nu een vijfde plek in, maar met vier punten meer tegen KDO en avv Alphen had Bos met zijn makkers weer gedeeld eerste gestaan met KDO. Bos: ,,Er liggen zeker mogelijkheden en zondag 29 januari kan een eerste stap worden gezet uit bij Aalsmeer. Het is een leuke, aardig voetballende ploeg waar we thuis met 2-1 van hebben gewonnen.” Bos en Willemse waren toen de doelpuntenmakers uit Zoeterwoude. Opvallend: waar vorig seizoen Willemse er vijftien scoorde, staat bij deze ervaren aanvaller de teller nu pas op twee. Tekenend is dat de huidige topscorer van SJZ, Mark Griffioen, er pas vijf heeft gemaakt; Bos lukte het al drie keer lukte om de bal tegen de touwen te jagen.

Op deze website is verslag gedaan van het vertrek van trainer Van den Wijngaard en de komst van Ludo Pistorius als de nieuwe SJZ-trainer. Bos: ,,Rob stopt als trainer vanwege zijn drukke werkzaamheden, maar ook om meer naar zijn voetballende dochter te kunnen kijken. Wij zullen er alles aan doen om er een schitterend en waardig afscheid van te maken. Of ik Pistorius ken? Ik weet dat hij trainer is van Nicolaas Boys waar we uit met 1-3 hebben gewonnen. Dat belooft zeker een leuke pot te worden thuis bij ons op 19 maart. Ik kan me ook niet heugen dat ik de laatste jaren van hen heb verloren.”

Hopelijk is de opbrengst van de oefenwedstrijden voor SJZ in de winterstop niet maatgevend voor de tweede helft van de competitie. Maar Bos kan de teleurstellende resultaten duidelijk uitleggen: ,,Tegen Oud-SJZ werd het een 3-5 verlies en die pot voetbal is altijd meer leuk dan dat we voor het resultaat gaan. Uit bij Teylingen werd het een 4-0 nederlaag, maar daar waren we maar met twaalf spelers. Thuis tegen DONK (hekkensluiter tweede klasse) werd het 1-3 waar er bij ons drie zestienjarige junioren meededen te weten Jari van Kampen, Mike Hensing en Joey Vink. Deze laatste zorgde zelfs nog voor de eretreffer. De uitslagen zeggen dus niet zoveel. ”

Een meevaller is dat SJZ zich al heeft geplaatst voor de tweede ronde van de Koetshuis Cup. De uitgestelde wedstrijd om des keizers baard thuis tegen Oegstgeest stond gepland voor 31 januari, maar komt te vervallen. Er is geen ruimte voor de clubs om nog te spelen voor de loting. Bos: ,,Voor die Cup-wedstrijden speelt voor SJZ meestal een mix van spelers van onder 23 en talentvolle A-junioren. Die wonnen zo uit bij Meerburg zelfs met 3-4, maar Lugdunum was 13 december met 9-1 te sterk na een mooie 1-1 ruststand. Dit soort wedstrijden is voor ons dus erg belangrijk om jongere spelers wedstrijdminuten te geven.”

Bos is helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft en hij heeft er zin in: ,,We hebben een goede ploeg, ook met vriendengroepen, die er alles aan wil doen om met elkaar SJZ een stap omhoog te brengen.” We zullen het met Leiden Amateur Voetbal blijven volgen.

Note redactie: het interview met Kevin Bos werd vorige week afgenomen, de plaatsing ervan  is enigszins vertraagd. Met excuses.