TWEEDE KLASSE ZATERDAG

,,Ik denk dat we één fantastische aanval gehad hebben, en daar viel ook de goal uit. Voor de rest was het van ons onder de maat”, temperde Nico van der Salm na afloop van de 0-1 zege in de stadsderby tegen UVS het optimisme bij DoCoS. ,,Met alle respect, maar het zit DoCoS momenteel gewoon mee, ze gaan echt geen kampioen worden. Ik vind ze in geen enkel opzicht een topploeg”, zei UVS-trainer Jeroen Hoefnagel wat nijdig tegen het Leidsch Dagblad. Zoals wel vaker dit seizoen kwamen de Morsbewoners als gelukkigsten uit de strijd. Aan de andere kant kan het geen toeval zijn dat DoCoS telkens nipt wint en staat het verdedigend over het algemeen als een huis. Al zeven keer hielden Mitchel van Abswoude en consorten de nul. Komende zaterdag zou dat weer moeten kunnen, als het weerzien met hekkensluiter Kethel Spaland op de rol staat. Door het omdraaien van de thuis- met de uitwedstrijd wegens inmiddels afgeronde werkzaamheden op het sportpark van de tegenstander, vindt de thuiswedstrijd nu in Schiedam plaats. Op de Mors werd de ‘uitwedstrijd’ met 0-2 gewonnen door doelpunten van Simon Jouby en Chris van Empel.

,,Een solide zege waar niets op af te dingen viel”, oordeelde trainer Stefan Luykx na de 1-3 zege van RCL bij Soccer Boys. De Leiderdorpers bezitten de minste verliespunten in de competitie en kunnen zodoende de koppositie innemen als ze blijven winnen. Met het bezoek van laagvlieger LYRA moet dat in principe zaterdag geen problemen opleveren voor de Racing Club. De gasten uit De Lier zijn afgedaald naar de twaalfde plek en hebben minder dan de helft (14) aan punten dan RCL (30). Aan de andere kant zullen de roodwitten de wedstrijd eerder in het Westland nog niet vergeten zijn. Toen liep RCL tegen puntenverlies aan door doelpuntloos gelijk te spelen.

Net als RCL mag ook Valken’68 zich weer titelkandidaat noemen in 2C. De Duyfrakbewoners begonnen het seizoen dramatisch, maar zijn inmiddels opgerukt naar de vierde plek. De ploeg van Arie van Duijn won nu al vijf wedstrijden op rij en wat daarbij opvalt is het geringe aantal doelpunten dat de ploeg hoeft te verwerken. In vier van de vijf zeges hield Valken de nul en met dertien doelpunten tegen beschikt het sowieso over de minst gepasseerde defensie van de competitie. Honselersdijk mag dus aan de bak, als het zaterdag de gang naar Valkenburg inzet. In Tom van Veen heeft de middenmoter wel een wapen om rekening mee te houden voor Valken. De voormalige jeugdspeler van ADO Den Haag is de grote aanvalsleider van de ploeg die eerder met 0-2 van Valken verloor.

Kan Valken ’68 voor de zesde keer op rij als winnaar van het veld stappen?

Na de achtste nederlaag van het seizoen afgelopen weekend kan UVS een zege weer goed gebruiken. De Leidenaren bivakkeren in de gevarenzone, terwijl het toch ook weer tegen DoCoS liet zien over genoeg kwaliteit te beschikken om daar niet te hoeven zijn. De blauwwitten mogen wederom op de Kikkerpolder proberen resultaat te boeken. Het uit vorm zijnde DSO is zaterdag de uitdager van UVS. De Zoetermeerders wonnen voor het laatst op 26 november en kwamen afgelopen weekend niet verder dan een 1-1 remise tegen het laaggeklasseerde LYRA. In de heenwedstrijd moest UVS nog nipt het hoofd buigen voor DSO: 1-0. SC Monster, VDL en Honselersdijk speelden er afgelopen weekend wel een punt bij, waardoor die drie teams weer boven de blauw-witten staan op de ranglijst. De verschillen zijn minimaal te noemen.

TWEEDE KLASSE ZONDAG

,,Volgende week tegen ROAC uit gaan we ons revancheren tegen een ploeg die net zoals wij ook laag staat”, klonk keeper Patrick Bom vastberaden na de 3-2 nederlaag van afgelopen weekend bij DVV Delft. Dankzij doelpunten van Justin de Jong en Duuk van der Meer was Meerburg hard op weg terug te komen van een 3-0 achterstand, maar de normaal zo doeltreffende Mats van der Poel slaagde er in een ultieme poging niet in de stand gelijk te trekken. Het teleurgesteld afgedropen Meerburg staat nog net boven de streep. Datzelfde kan niet gezegd worden van ROAC. De ‘Rippers’ staan momenteel twaalfde en gingen zondag hard onderuit tegen Foreholte (3-0). De kans om zich weer wat lucht te verschaffen lijkt al met al haalbaar voor Meerburg, dat eerder ROAC met 2-0 aftroefde in Zoeterwoude-Rijndijk.