TWEEDE KLASSE ZATERDAG

Na acht duels op rij ongeslagen te zijn geweest, ging Valken’68 even verrassend als pijnlijk onderuit tegen laagvlieger Honselersdijk: 1-2. De pijn zat hem vooral in het feit dat alle concurrentie bovenin eveneens punten verspeelde, en een zege de Valkenburgers op één punt van koploper Te Werve hadden gezet. ,,We moeten ons weer herpakken, want er is nog niets aan de hand voor ons. We hebben gelukkig de tweede periodetitel al binnen, maar het liefste willen we kampioen worden”, benadrukte aanvoerder Erwin van der Nagel na de verliespartij op het eigen Duyfrak. Zaterdag mag de ploeg van Arie van Duijn proberen te doen wat DoCoS niet lukte: winnen van hekkensluiter Kethel Spaland. Eerder in het seizoen speelde Valken met 1-1 gelijk tegen de Schiedamse opponent. Sven Boonstoppel zorgde toen voor het enige Valkenburgse doelpunt.

Ook RCL slaagde er niet in de volle buit te grijpen. Thuis tegen degradatiekandidaat LYRA knokte de Leiderdorpse formatie zich terug van een 0-1 achterstand, maar zag het haar tegenstander ook weer langszij komen: 2-2. Aanvalsleider Thom Wijnalda toonde zich een realistisch mens na afloop: ,,We moeten de wedstrijd even rustig laten bezinken. Maar ik denk dat de tweede helft goed was, daar moeten we op voortborduren.” Komende zaterdag treedt RCL op eigen bodem aan tegen HVC’10 uit Hoek van Holland. Die ploeg verloor verrassend van degradatiekandidaat Soccer Boys en speelde eerder gelijk tegen RCL: 3-3. De drie Leiderdorpse treffers in het heenduel werden destijds gemaakt door Thom Wijnalda, Nick van Bemmel en Renaldo Nagtegeller.

,,Als we normaal spelen winnen we deze wedstrijd gewoon. We moeten echt naar onszelf kijken en er iedere wedstrijd honderd procent voor gaan”, was middenvelder Sven Ravensbergen zelfkritisch na de nederlaag van DoCoS tegen Kethel Spaland (1-2). De Leidse verrassing in 2C had zichzelf een weergaloze uitganspositie kunnen verschaffen, maar schoot zichzelf in de voet. Het blijft niettemin ongekend spannend bovenin, en dus kan het ensemble van Nico van der Salm vol goede moed de derde periode ingaan. Te beginnen met een thuisduel met Sportclub Monster. ,,Ik durf daar na zaterdag niets meer over te zeggen”, was Ravensbergen afgelopen zaterdag voorzichtig. ,,Eerst moeten we nu met volle inzet gaan trainen en de wedstrijden spelen. We moeten weer voor elkaar door het vuur gaan en op onszelf concentreren. Ik heb ook eigenlijk niet eens naar de andere uitslagen gekeken. Als we alles geven en er volle bak ingaan, weet ik zeker dat we uit deze mindere fase komen. Daar geloof ik echt in.” Eerder kwamen SC Monster en DoCoS een 2-2 remise overeen.

De wedstrijd UVS tegen Te Werve wordt separaat uitgelicht in de Krakerrr van de Week!

TWEEDE KLASSE ZONDAG

Voor de zevende keer dit seizoen draaide een competitiewedstrijd van Meerburg uit op een gelijkspel. De derby bij ROAC eindigde in 1-1. ,,We hebben veel gelijkgespeeld dit jaar. Wel zijn we na de winterstop beter spel gaan vertonen”, ziet verdediger Jeroen Verboon een opwaartse lijn bij de Rijndijkers. ,,Veel jongens staan echter op scherp, omdat we nog wel eens gele kaarten pakken. Voor ons echt een puntje van aandacht, we moeten hier slimmer mee omgaan. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Onderin staat het heel dicht op elkaar en we moeten onze concurrenten nog treffen.” Komende zondag wacht de lastige uitwedstrijd bij TOGB. De gastheren uit Berkel en Rodenrijs verloren enkel van de nummers één en twee, Den Hoorn en RVC’33, op eigen bodem. In Zoeterwoude werd het eerder 2-2.