Zaterdag

2C

RCL speelde in de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie gelijk tegen CWO (1-1). De onderlinge confrontatie deed er niet veel meer toe. CWO is en blijft tweedeklasser en de Leiderdorpers gaan zich opmaken voor de nacompetitie via ofwel de derde periodetitel of de prijs voor de hoogste klassering zonder prijs. ,,Het is wel zaak dat we de boel fris en scherp houden in de laatste pot tegen DSO”, blikte Stefan Luykx na de remise tegen CWO vast vooruit op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de reguliere competitie. ,,Maar iedereen zal snappen dat we geen onnodige risico’s gaan nemen met het oog op de extra wedstrijden straks.” RCL won het uitduel bij DSO eerder overtuigend met 0-3 dankzij treffers van Thom Wijnalda (2) en Leroy van Westrienen.

Ook Valken’68 won afgelopen zaterdag niet. De Valkenburgers, die net als RCL sowieso de nacompetitie ingaan, kwamen niet voorbij aan LYRA (1-1). Desalniettemin toonde trainer Arie van Duijn zich een tevreden man. ,,Afgezien van de uitslag heb ik een bij vlagen fantastisch Valken gezien en net als in de voorbije weken geeft dit vertrouwen voor de nacompetitie. Op deze manier kunnen we ver komen.” Voordat Valken een plek in de eerste klasse gaat proberen af te dwingen, wacht nog een bezoek aan SC Monster. Duidelijk moge zijn dat het vizier echter al op de nacompetitie is gericht. ,,We zijn goed bezig en klaar voor het grote werk. Onze tegenstander zou ARC kunnen worden, maar dat is allemaal nog onduidelijk. We gaan hoe dan ook uit van onze eigen kracht.”

,,Iedereen heeft geroepen dat we wel zo ongeveer zeker zijn van de nacompetitie, maar dat wordt nog een hele klus en we moeten maar afwachten hoe RCL het volgende week oppakt. Zij spelen nacompetitie en zullen niet vol het gas erop gooien. Daarnaast moeten we zelf ook een resultaat boeken en dat is niet zomaar gedaan”, luidde het betoog van DoCoS-trainer Nico van der Salm na een teleurstellende nederlaag bij DSO (3-2). In de jacht op nacompetitie wacht zaterdag een thuisduel met CWO, dat eerder door DoCoS met 0-2 werd verslagen via doelpunten van Melvin van Gent en Nils Slingerland. ,,Het zou doodzonde zijn als we in het zicht van de haven met lege handen staan na een prima seizoen. Die gasten verdienen een prijs.”

Door een 3-1 zege op VDL speelde UVS zich afgelopen weekend veilig en dus kan het vizier al gericht worden op volgend seizoen. Dan zal Steef Roodakkers het stokje overnemen van Jeroen Hoefnagel als hoofdtrainer, werd deze week bekend. Ook voor Kethel Spaland, dat zaterdag gastheer is voor UVS, staat er niks meer op het spel. De Schiedammers zijn reeds gedegradeerd en dus kan de laatste wedstrijd van UVS er een om des keizers baard genoemd worden. Wel wil de Leidse ploeg graag een serie neerzetten met zestien punten uit de laatste zes ontmoetingen.

Zondag

2C

Meerburg is weer terug bij af nadat zondag degradatie een feit werd door een 2-1 nederlaag bij Groeneweg. Het valt te bezien of dat slechte gevolgen heeft voor de club en de spelvreugde van de spelers. De groep blijft grotendeels bij elkaar, keeper Patrick Bom zei na de degradatie een enkeling te zien stoppen, maar verwachtte geen uittocht, en de tweede klasse lijkt te hoog gegrepen.  Een paar dagen later neemt het hele verhaal een andere wending. Meerburg gaat mogelijk verder op de zaterdag met prestatief voetbal. Totdat daar uitsluitsel over is, is in ieder geval zeker dat het komende zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelt tegen Wippolder.