TWEEDE KLASSE ZATERDAG

Door de afgelasting van afgelopen weekend, gaat RCL komende zaterdag op voor pas de tweede competitiewedstrijd in 2017. Logischerwijs zal Stefan Luykx zijn keurkorps zoveel mogelijk bij de les willen houden, maar ergens zullen de gedachten ook zijn bij de absolute kraker van komend weekend in 2C tussen Te Werve en DoCoS. Het momenteel derde staande RCL kan bij een zege op Sportclub Monster de macht grijpen, mocht de topper onbeslist eindigen. Hoe dan ook zal een van de twee concurrenten punten verliezen, terwijl RCL normaliter in de huidige vorm weinig problemen moet ondervinden in het Westland van SC Monster. Desondanks zijn de Leiderdorpers gewaarschuwd, want de voorgaande ontmoeting met de nummer negen van de ranglijst draaide uit op een 2-2 gelijkspel.

Ook Valken’68 bevindt zich op het vinkentouw. De ploeg van Arie van Duijn gaat normaal gesproken een eenvoudige middag tegemoet bij laagvlieger Soccer Boys – onlangs nog betrekkelijk eenvoudig aan de kant gezet door RCL – en zullen ondertussen met een half oor de gebeurtenissen in Rijswijk in de gaten houden. De Valkenburgers, die in de knock-outfase van de Koetshuis Cup gekoppeld werden aan derdeklasser Kagia, wonnen eerder relatief eenvoudig van de Bleiswijkers op ’t Duyfrak: 2-0. Robbert van Delft en Mathijs de Mooij waren in die wedstrijd trefzeker.

UVS dan. De Leidenaren reizen komende zaterdag af naar Honselersdijk, waar het weerzien met de gelijknamige voetbalvereniging op de rol staat. Een van de vier zeges die UVS dit seizoen boekte, was op de tegenstander van komende zaterdag. Op de Kikkerpolder eindigde de eerdere confrontatie namelijk in een 3-2 zege voor Jeroen Hoefnagel en de zijnen. Na afloop werd na die confrontatie gesproken van een ‘gestolen’ zege. Hoefnagel was overigens weinig onder de indruk van DoCoS, waartegen de meest recente wedstrijd werd gespeeld (en verloren, 0-1). Des te meer zullen hij en zijn spelers moeten aantonen meer waard te zijn dan de huidige elfde plek.

De teller van UVS-aanvaller Rob van der Plaat (links) staat momenteel op zeven treffers.

De wedstrijd tussen Te Werve en DoCoS wordt separaat behandeld op deze website.

TWEEDE KLASSE ZONDAG

Meerburg sneuvelde reeds in de Koetshuis Cup en kan alle aandacht richten op de competitie. De streekderby tegen ROAC kon afgelopen weekeinde geen doorgang vinden. Komende zondag hopen de Rijndijkers wel weer in actie te komen, als de thuiswedstrijd tegen runner-up RVC op de planning staat. Een bijzonder lastige kluif voor het elftal van Ron de Roode. De Reeuwijkers dulden enkel Den Hoorn boven zich. Wel kan Meerburg hoop putten uit het gegeven dat RVC het vooral moet hebben van wedstrijden op het eigen terrein. Thuis bleek het nog onpasseerbaar, terwijl op vreemde bodem de nodige punten bleven liggen. In de eerste confrontatie met de Reeuwijkers moest Meerburg passen (2-0).