ZATERDAG TWEEDE KLASSE

Met nog vier speelrondes in het verschiet, bedraagt de achterstand van RCL op koploper Te Werve zes punten. Volgende week staat de confrontatie met de Rijswijkers op de eigen Bloemerd op de rol, maar eerst wacht een uitwedstrijd bij Honselersdijk. Om aanspraak te maken op het kampioenschap, zal RCL in ieder geval moeten blijven winnen. Ongeacht wat concurrent Te Werve, zaterdag thuis tegen middenmoter VDL, doet. RCL bleef met de zege bij UVS (1-4) in de race om de titel, hoewel Te Werve ook geen fout maakte tegen het laag geplaatste Soccer Boys (2-1). Het blijft al met al spannend. Ook voor Honselersdijk staat er wat op het spel, de ploeg die vorig seizoen ten koste van Koudekerk promotie afdwong, vecht nu tegen degradatie. De Westlanders putten in ieder geval hoop uit de eerdere ontmoeting in Leiderdorp, toen RCL – momenteel zeven wedstrijden op rij ongeslagen – er met 0-2 afging.

Na de 3-2 zege op concurrent HVC’10 lijkt DoCoS af te stevenen op nacompetitie. ,,Maar het programma is nog pittig en de ziekenboeg is wel groot te noemen. We rekenen onszelf nog niet rijk”, bleef trainer Nico van der Salm – ondanks de euforie van de late winnende treffer door Roy Elkerbout – met beide voeten op de grond. De Leidenaren kenden sowieso een prima paasperiode, want ook werden de eerste aanwinsten voor volgend seizoen in de vorm van Lars de Ridder (Ter Leede) en Joris van Harmelen (SVC’08) bekendgemaakt. Daags na de paasdagen bereikte DoCoS ook nog eens de halve finales van de Koetshuis Cup door af te rekenen met VV Oegstgeest (1-3). Zaterdag wacht Valken’68 en de roodwitten zullen er dan zonder twijfel vanaf de eerste seconde opklappen. Niet alleen om de punten te pakken, maar de 0-3 thuisnederlaag dient ook rechtgezet te worden. De Valkenburgers lijken het vizier al gericht te hebben op de nacompetitie, waaraan het deelneemt dankzij de eerder behaalde periodetitel.

UVS maakte deze week bekend na dit seizoen afscheid te nemen van trainer Jeroen Hoefnagel. Eerder berichtte het nog het omgekeerde. De blauw-witten staan op dit moment tiende in de tweede klasse C, maar zijn nog allerminst veilig. Komende zaterdag speelt de ploeg van de Haagse trainer op eigen veld tegen CWO. UVS zal de rug weer moeten rechten en hopen dat het in de vier resterende wedstrijden wat meer mee zal gaan zitten. Met CWO treft UVS een ploeg die de laatste weken wisselvallige prestaties op de mat legt. De Vlaardingers, die nog strijden voor nacompetitie, wonnen hun meest recente duel wél, met 2-0 van LYRA. UVS moest in de uitwedstrijd buigen voor CWO, toen het 2-1 werd voor de gastheren.

ZONDAG TWEEDE KLASSE

Voor Meerburg resteren er nog vier wedstrijden om het onheil af te wimpelen. De Rijndijkers staan momenteel op een directe degradatieplek en zullen alle zeilen bij moeten zetten om een jaar na het kampioenschap te ontkomen aan een directe terugkeer naar de derde klasse. Komende zondag gaat de ploeg van Ron de Roode op jacht naar punten in Delft. Dan is Concordia, dat Meerburg eerder op 1-1 hield, de uitdager. In het thuisduel scoorde Duuk van der Meer het enige Zoeterwoudse doelpunt. Concordia heeft op dit moment zeven punten meer dan Meerburg en bezet momenteel de achtste plaats.