TWEEDE KLASSE ZATERDAG

Voor de tweede keer dit seizoen slaagde RCL erin DoCoS van zich af te houden. Na de eerdere 3-5 in Leiden, volgde afgelopen zaterdag een 2-0 zege op de Bloemerd door doelpunten van Nick Permanand en ‘uiteraard’ Thom Wijnalda. De treffer van Wijnalda vlak voor tijd betekende alweer goal nummer zeventien voor de aanvalsleider, die daarmee meer dan één derde van de gehele Leiderdorpse productie op zijn naam heeft staan. Na vier wedstrijden achtereen op eigen terrein, wacht komende zaterdag weer eens een uitwedstrijd voor de brigade van Stefan Luykx. RCL gaat namelijk op bezoek bij VDL, een ploeg die momenteel de achtste plek bezet. Voor nummer twee RCL, dat het vorige treffen met 5-2 won, telt zaterdag dan ook niks minder dan de zege om in het spoor te blijven van koploper Te Werve. De Rijswijkers, die vier punten meer hebben, gaan zelf op bezoek bij het op de tiende plek staande Honselersdijk.

Dat terwijl medetitelkandidaat Valken’68 een op het oog stuk lastigere uitdaging voor de boeg heeft. Het team van Arie van Duijn maakt zich eveneens op voor een uitduel, maar dan met het hooggeklasseerde CWO. De Vlaardingers hebben na de 0-1 zege bij Monster net als Valken 35 punten, zeven minder dan koploper Te Werve. Valken boekte afgelopen zaterdag de grootste overwinning van het seizoen. Een dag na de bruiloft van middenvelder Stefan van der Plas werd het tegen UVS 6-0. CWO is gewaarschuwd voor de Valkenburgse dadendrang, want prompt zijn de geelhemden weer de meest scorende ploeg in 2C. CWO wist eerder dit seizoen nog met een 1-2 zege aan de haal te gaan op ’t Duyfrak. Sven Boonstoppel maakte toen het enige doelpunt van de thuisploeg.

Door drie van de laatste vier wedstrijden te verliezen deed DoCoS een flinke pas op de plaats. Toch staan de Leidenaren nog altijd op een meer dan keurige gedeelde derde plek en dus is er nog van alles mogelijk voor de ploeg van Nico van der Salm. Met het oog op een mogelijk succesje in de derde periode, is een zege dan wel noodzakelijk als komende zaterdag LYRA op bezoek komt. Vooral doelman Mitchel van Abswoude zal mooie herinneringen koesteren aan de eerdere confrontatie in het Westland. De sluitpost redde toen namelijk een punt voor zijn ploeg. Niet door een redding, maar met een doelpunt was de Leidenaar de absolute held van de middag: 2-2.

UVS staat zaterdag voor een tamelijk cruciale ontmoeting met Soccer Boys. Na de slachtpartij bij Valken (6-0), waarbij de blauw-witten het moesten stellen zonder zeven basisspelers en er kort na aanvang nog een achtste naar de kant moest, ziet het er nog altijd niet goed uit voor de Leidse ploeg.  ,,Nee, geen nacompetitie voor ons”, was middenvelder Koen Hogenboom desondanks gedecideerd. ,,Vandaag was het natuurlijk een drama, maar daar zijn wel redenen voor aan te wijzen. Volgende week komen er weer een aantal jongens terug en zoveel slapte als vandaag in de eerste helft zal ons niet meer gebeuren. We redden het dus zonder dat we een extraatje hoeven te spelen.” Om de daad bij het woord te voegen is een zege op Soccer Boys, dat één plek onder UVS én de degradatiestreep staat, meer dan welkom. In Bleiswijk werd het eerder 1-1. Bart van der Weijden trof destijds het doel voor UVS.

TWEEDE KLASSE ZONDAG

Tot twee keer toe kwam Meerburg afgelopen zondag terug van een achterstand tegen mededegradatiekandidaat RKDEO en won uiteindelijk met 4-3.  Sjors Brandsma was het middelpunt van de feestvreugde, want met nota bene zijn eerste treffer in Meerburg 1 zorgde de Leidenaar voor de winnende goal van zijn team. ,,Ik denk dat we ons uiteindelijk vrij makkelijk veilig kunnen spelen en daar heb ik echt vertrouwen in”, klonk het uit de keel van de matchwinner na afloop. De Rijndijkers zullen komende zondag goed voor de dag moeten komen, want dan wacht voor de nog altijd in de degradatiezone bivakkerende ploeg van Ron de Roode een ontmoeting met een ploeg die onder de streep staat: DOSR. De Veenders, die vorig seizoen nog als promovendus hoge ogen gooiden in de tweede klasse, staan nu voorlaatste. Opvallend is dat de manschappen van Noordwijkerhouter Thomas Duivenvoorden erg vaak gelijkspelen: liefst tien keer. Eerder dit seizoen delfde het wel het onderspit bij Meerburg: 2-1. Joeri van der Voort en Joep van Vuuren zorgden toen voor de Zoeterwoudse doelpunten.