Zaterdag, 2C

RCL-Valken’68

Een prachtaffiche om mee te beginnen, maar of de herstart ook werkelijk zal aanvangen met deze regelrechte topper valt te bezien. Het hoofdveld van de Leiderdorpers is niet in goede staat door de vorst en ook de komende nachten kan het zomaar onder nul geraken en komt de wedstrijd meer in gevaar. RCL kan niet uitwijken naar kunstgras dus het wordt duimen voor de aftrap. Wanneer de regionale derby door zal gaan, is het treffen nog niet cruciaal. Toch zullen de Leiderdorpers de voorsprong van twee punten op de mannen van Arie van Duijn graag weer uitbouwen, want het gat is al veel groter geweest. RCL won in de eerste ontmoeting van het seizoen met 1-3 op ‘t Duyfrak. Robbert van Delft benutte pal na de start een strafschop en de thuisploeg bleef ook de bovenliggende partij. Na twee gele kaarten kort na elkaar van Arjan Haasnoot kon Valken’68 de 1-0 voorsprong nog net vasthouden voor de thee, maar kort na de hervatting schoot Nick van Bemmel zijn ploeg op fraaie wijze naast de Valkenburgers. Vervolgens prikte Thom Wijnalda de 1-2 binnen en maakte weer Van Bemmel er zelfs 1-3 van. Een visitekaartje werd zo afgegeven door de huidige nummer twee. Valken’68 is ondertussen geklommen naar plek vier en lijkt de juiste vorm te pakken te hebben. Voor het geheugen nog even de opstellingen van de eerste confrontatie, te beginnen bij Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander Van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Danny Boere, Stefan van der Plas, Lars van Bommel, Mathijs de Mooij, Robbert van Delft, John van Rijn en Jaco van der Bent. RCL startte met: Andrew Bontje, Gwen Koet, Frank Hillebrandt, Max Glasbeek, Robin Brasker, Nick van Bemmel, Nick Permanand, Ruben Leugerink, Thom Wijnalda, Renaldo Nagtegeller, Nick Scheurwater.

DoCoS-Honselersdijk

Voor veel volgers van het Leidse voetbal is DoCoS de openbaring van het seizoen. Logisch ook, want de Leidse ploeg speelde vorig seizoen nog in de derde klasse. Nu wordt de derde plaats ingenomen en dat is dus een prestatie van formaat. Toch zijn anderen minder verrast. DoCoS stak ook vorig seizoen al prima in elkaar en spelers zijn verder gegroeid, niet in de laatste plaats omdat trainer Nico van der Salm er ook meer en meer een eenheid van heeft gemaakt. Opvallend is dat de wit-roden op vreemde bodem nog niet verloren, zelfs de meeste punten vergaarden. Thuis werd al wel driemaal verloren, onder meer tegen RCL en Valken’68. Tegenstander Honselersdijk werd eerder met 1-4 geklopt. Dat lijkt een makkie te zijn geweest voor de Leidse ploeg, maar dat was het voor rust allerminst. Net als DoCoS speelde Honselersdijk vorig seizoen in de derde klasse. Via de nacompetitie kon de stap omhoog worden gemaakt. Vooralsnog staat de nieuwkomer bovenaan het rechterrijtje en daar is men best tevreden mee. Kan DoCoS eventueel profiteren van misstappen van de andere toppers en nog verder stijgen? De ploeg lijkt er in elk geval goed voor te staan, want ook Oktay Gezici, zeker een aanwinst, is ondertussen aangesloten na langdurig blessureleed.

HVC’10- UVS

UVS leek in de seizoensopening bezig aan een kansloze missie tegen de ploeg uit Hoek van Holland. De Leidenaren kregen drie goals om de oren en de eerste kniesoren raakten hun geloof al kwijt voor hun club. Na de pauze vocht UVS zich evenwel terug. Rob van der Plaat scoorde twee keer, waaronder eenmaal vanaf elfmeter. Bart van der Weijden maakte er zelfs 3-3 van. Toch beleefden de blauwwitten een moeizame eerste seizoenshelft. Lange tijd bleef de ploeg van Jeroen Hoefnagel verstoken van een tweede overwinning na 24 september tegen Honselersdijk en pas toen de winter naderde keerde het tij en klom de Kikkerpolderploeg wat uit het dal. Inmiddels is er voldoende geloof in een opwaartse spiraal, maar waarschijnlijk zal UVS al tevreden zijn met weer een punt tegen de nummer vijf. HVC’10 staat slechts vijf punten achter op koploper Te Werve en de bezoekers zullen het moeten doen met een gehavende ploeg. Bijna alle spitsen zijn niet beschikbaar en dus zal er puzzelwerk aan te pas moeten komen om toch ook zelf te kunnen prikken. Een zetje in de goede richting voor het zelfvertrouwen is wel dat de nummer negen aardig huis hield in de strijd om de Koetshuis Cup, al was dat niet tegen tegenstanders van het kaliber HVC’10.

Zondag, 2C

Meerburg-Foreholte

Net als in 2C op zaterdag ook in deze klasse direct een streekderby. Aan de Zoeterwoudse Rijndijk ontvangt Meerburg Foreholte. In hun eerste wedstrijd kwam er geen winnaar met een 2-2 uitslag. Tot twee keer toe moest de ploeg van Marcel IJzendoorn een achterstand wegwerken. De 2-2 van Sam Lemmers was van grote schoonheid, maar even zo goed had de ploeg van Ron de Roode in de slotfase nog de volle buit gepakt. Over het geheel genomen leken beide ploegen wel tevreden met het resultaat. Op de ranglijst is er daarna wel een kloof ontstaan tussen de ploeg uit Voorhout en de withemden. Foreholte staat keurig derde achter Den Hoorn en RVC’33, terwijl Meerburg de tiende stek bezet met negen punten minder op de teller. Daarbij moet wel worden vermeld dat de nummer elf, de eerste plaats die verplicht tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud, evenveel punten heeft maar enkel op doelsaldo wat achter blijft ten opzichte van de gastheer van zondag. Meerburg won thuis driemaal en de rood-witten vertrokken twee keer met winst op verplaatsing.