Derde klasse A (zondag)-  De dag waarop de zondagafdeling van Voorschoten’97 de derde periodetitel had binnen kunnen halen, is voor de ploeg heel anders gelopen dan gepland. Het team van trainer Huib van Oostrom Soede speelde een goede wedstrijd, maar verloor toch van ASC. ASC-trainer Kevin van der Geest zag dat zijn ploeg er alles aan deed om de nacompetitie aan de onderkant te ontlopen, maar dat lukte niet. Concurrent WVC won ook immers.

,,Tot de 2-0 ging het prima en waren we heer en meester, maar we beloonden ons zelf niet door die derde en vierde goal te maken. Uit een corner werd het ineens 2-1 en ging de tegenstander er ook meer in geloven”, aldus Niels van de Berg, aanvoerder van de Voorschotenaren.

De eerste helft was een kwartier bezig toen de nummer tien van de thuisploeg de handen van het toegestroomde publiek op elkaar kreeg. Van de Berg ving de bal op op eigen helft, snelde langs vier tegenstanders en wist met de buitenkant van zijn schoen het leer over  doelman Ragnar Oosterhof te wippen. Enkele minuten later had Radenko Nikic de 2-0 op zijn schoen. Na een goede pass vanuit het middenveld kon hij alleen af op de doelman van de bezoekers. Met een goede beweging passeerde hij Oosterhof, maar Jeroen van Bergen was op tijd terug om zijn keeper te helpen en de aanvaller van scoren af te houden.

Onder leiding van aanvoerder Sean Goebel zetten de bezoekers mooie aanvallen op. De eindpass was echter vaak niet goed genoeg om tot echte kansen te komen. De thuisploeg probeerde op het juiste moment de opbouw van hun tegenstander te verstoren en deed dat regelmatig met succes. Zo ook bij het tweede doelpunt van de gastheren. Ralph van Zandwijk verloor de bal onder druk van Rick van de Maas. Die wist met een voorzet Frank van de Heuvel te bereiken. Van de Heuvel nam het leer in een keer op de slof en bracht met een geweldige knal zijn team op 2-0. Een minuut later was het Casper Wenzel die zijn team ASC weer terug in de wedstrijd bracht. Uit een goed genomen hoekschop was het de verdediger die boven iedereen uitstak en met het hoofd een goal maakte. Vijf minuten voor rust schoot Goebel langszij.  Na een combinatie met Ward Buijze kon hij met een bekeken schot keeper Abdel Lamrabette passeren.

Na de theepauze was het Voorschoten dat er direct boven op zat. Er stond immers een periodetitel op het spel en bij winst zou deze veilig gesteld kunnen worden. Het was de start van  een rommelige tweede helft. Beide teams kregen kansen.  Zo werd een goede voorzet van Voorschoten speler Jurgen Oerlemans door Bryan Hilders over gekopt. Invaller Niels Wassenaar had het derde doelpunt voor de thuisploeg op zijn schoen, maar vond Oosterhof op zijn weg. De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en werden met een aantal tegenaanvallen erg gevaarlijk. De ruimtes op het veld werden steeds groter waarmee de roodzwarten het beste omgingen. Vlak voor tijd was het aanvaller Jerome Rousseau die zijn team de overwinning schonk. Een diepe bal vanuit het middenveld werd goed afgerond door de aanvaller.

Voor de thuisploeg een fikse tegenslag in de strijd om de periodetitel en voor de bezoekers een zege die van generlei waarde bleek. Niels van de Berg nog eens aan het woord: ,,We mogen redelijk tevreden zijn. Het was een seizoen waar we veel ups and downs hebben gehad en we  kunnen het nog steeds tot een goed einde brengen. We eindigen  in de subtop. Mochten we alsnog de periode pakken dan gaan we vol voor promotie. Ik vind ook dat Voorschoten zondag in die tweede klasse thuishoort.”

Matchwinnaar Rousseau vertelt: ,,Wij wisten vooraf dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Wij kwamen 2-0 achter, maar  door erin te blijven geloven kwamen wij weer op gelijke hoogte en kon ik vlak voor tijd de winnende binnen schieten. Nu maken we ons op voor de nacompetitie. Als wij blijven spelen zoals we de laatste weken doen, moet dit geen probleem zijn voor ons. Schrijf maar op, wij gaan geen pot verliezen.”

Voorschoten’97-ASC 2-3 (2-2) 14. Van de Berg 1-0,  33. Van de Heuvel 2-0, 34. Wenzel 2-1, 40. Goebel 2-2, 87. Rousseau 2-3  Scheidsrechter: Driesse.

Opstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Oerlemans, Van Veen, Hogewoning, Adriaanse, Van den Maas, Nikic, Kloeke (Elligens), Hilders, Van den Berg, Van den Heuvel (Wassenaar).

Opstelling ASC: Oosterhof, Tas, van Bergen (Kroft), Goebel, Schouten, Kuipers (Dutrieux), van Zandwijk, Rousseau, Buijze, Rutten (Poort), Wenzel.