Derde klasse A (zondag)- Ze stonden er beteuterd bij, de spelers van Voorschoten ’97. Tot twee keer toe had de ploeg van Huib van Oostrom Soede het in eigen hand om zich te plaatsen voor de nacompetitie, maar even zo vaak faalde zijn elftal in die opzet. Na de 2-3 nederlaag tegen ASC van vorige week, ging het nu mis op bezoek bij de kersverse kampioen KDO (3-1) en werd SJZ – omdat ook Stompwijk ’92 verloor – lachende derde.

,,Een drama”, zo begon de Hagenaar, die zich – na de nipte degradatie uit de tweede klasse van afgelopen seizoen – had voorgenomen het verloren terrein meteen weer goed te maken,  zijn betoog na het debacle in De Kwakel. ,,Al kan ik niet anders zeggen dan dat we uiteindelijk staan waar we horen te staan. We weten het op de momenten dat het er écht op aankomt toch telkens niet op te brengen. Sommige jongens zijn teveel met zichzelf bezig. Die doen dan niet wat ze moeten doen, namelijk tweehonderd procent voor elkaar gaan.  Dat breekt je op en dan moet er uit. Dat gáát eruit! Komend seizoen tolereer ik dat niet meer. Het is aan- of afhaken.”

Harde woorden van de man die het Rijswijkse Te Werve (de club die hij op zaterdag coacht, RT) in drie seizoenen tijd van de vierde naar de eerste klasse loodste. ,,We hebben het vooral vorige week laten liggen. Met alle respect, maar als je thuis tegen ASC met 2-0 voor staat, mag je dat nooit meer uit handen geven. En ook nu begonnen we weer prima. We kwamen al redelijk vlot met 0-1 voor, nadat Mike Nikic een rebound binnenschoot. En ja, dan begint het. We werden te onrustig. En dan valt vlak voor rust ook nog eens de 1-1, na een ongelukkige glijpartij van Rick van der Maas, en heerst er in de kleedkamer een grafstemming. Nergens voor nodig, want er was nog niets aan de hand. Maar op één of andere manier kunnen we de knop toch moeilijk omzetten. Al moet ik wel zeggen dat we de tweede helft echt gespeeld hebben voor de overwinning en het ook écht niet meezat. Roy Elligens raakte de lat en de kruising, Bryan Hilders, Jesper Kloeke, Niels van den Berg en Nikic kregen goede kansen. We hadden er zeker vier of vijf kunnen maken. Maar waar wij dat nalieten, sloeg KDO toe. Die gaven het, ondanks de champagnebenen, overigens echt niet cadeau. Maar goed, wij moeten alleen maar naar onszelf kijken. We zijn te wisselvallig geweest en dat breekt ons op. Het is uithuilen en opnieuw beginnen.”