HomeZaterdagDerde klasseVV Zwammerdam speelt met Koudekerk

VV Zwammerdam speelt met Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- VV Koudekerk ziet al jaren de derby tegen VV Zwammerdam met angst en beven tegemoet. De grillige resultaten van VV Zwammerdam in positieve zin komen vooral tot uiting in de confrontaties met Koudekerk. Sporadisch wist Koudekerk VV Zwammerdam te bedwingen. Niemand had echter voorzien dat de groenwitten deze zaterdag zo de vloer ging aanvegen met de rood-wit-blauwen. De uitslag van 1 – 6 gaf de kansenverhouding (5 – 19) goed weer.

VV Zwammerdam had ten opzichte van de wedstrijd tegen rkvv Van Nispen de basisopstelling op enkele plaatsen gewijzigd. Noodgedwongen bleef Donny van der Neut geschorst aan de lijn. Jeroen van Dorp had niet kunnen trainen en Toine Kremer mocht op de bank plaatsnemen. Mark van Zoest mocht het in het tweede aantreden. In de basisopstelling kwamen Nick van den Berg, Sander Schmand en Koen Woudenberg weer voor. Om maar aan te geven dat trainer Rob de Lange over nogal wat keuzemogelijkheden beschikt.

VV Zwammerdam begon energiek aan de wedstrijd. Niet achterover leunend, maar met veel druk op de tegenstander werd er begonnen. Al in de derde minuut kreeg Daniel van Leeuwen een kans die hij naast besloot te werken. In de 5e minuut drukte Lars Kremer de 0-1 al binnen. Even minuten later volgde een kans voor VV Zwammerdam (Justin Bons), voordat Koudekerk in de veertiende minuut aan een eerste kans kwam. Na ruim en kwartier maakte Daniel van Leeuwen de 0-2. VV Zwammerdam miste nog drie kansen voor Nick van den Berg op het halfuur de 0-3 aantekende. Bewijs dat de VV Zwammerdam-linies goed aansloten met goals van Lars en Nick uit de 2e en 3e lijn.  Koudekerk miste nog een kans op een aansluitingstreffer voor Mitchell Bons de 0- 4 scoorde, een slordige tien minuten voor rust. In de 36e minuut miste VV Zwammerdam een dubbele kans (Daniel van Leeuwen en Ruben de Bruin) voordat de ploeg van Ronald Rosdorff de lat trof.

.
Na rust ging VV Zwammerdam verder waar het was gebleven. In de 47e en 48e minuut misten Koen Woudenberg en Daniel van Leeuwen goede kansen. Een kans voor Koudekerk en nog drie kansen voor Zwammerdam volgden erna, waarbij ook de paal nog in de weg stond. In de 64e minuut scoorde Daniel van Leeuwen zijn 2e doelpunt: 0- 5. Amper een minuut later scoorde Mitchell Bons de 0-6. Koudekerk kreeg nog een penalty die werd benut door Giovanni Lancel. De bezoekers raakten nog de paal in de uiterste slotfase.

Note redactie: dit verslag is door Zwammerdam aangeleverd. Helaas kreeg onze redactie geen spelers aan de lijn, noch werd er teruggebeld.

Foto’s: Jaap Peters