Derde klasse A (zondag)- ,,We willen ons in vorm spelen voor de nacompetitie”, sprak Warmunda-trainer Alan Campfens na het verdienstelijke 2-2 gelijkspel bij Van Nispen van vorige week. Vijf dagen later bleek dat streven alweer overbodig. Doordat een flink aantal zondagclubs uit West 2 overstapt naar het zaterdagvoetbal of fuseert, blijven de Warmonders  zonder het spelen van p/d-wedstrijden behouden voor de derde klasse, zo maakte de KNVB vrijdag bekend.

,,Een opluchting”, bekende Campfens na het 1-3 verlies tegen FC Rijnland op de slotdag van de reguliere competitie, waarmee het seizoen er dus meteen ook op zit. ,,Al moet je er ook wel de keerzijde van inzien: voor het zondagvoetbal in deze regio is dit natuurlijk een zeer slechte ontwikkeling, die bovendien al langer gaande is. Nu gaat ook Meerburg al over. Als het zo doorgaat, wordt het wel erg somber voor de zondag. Ik denk dat dat veel traditionele zondagclubs toch wel aan het twijfelen brengt. Dat zal bij Warmunda ongetwijfeld niet anders zijn, maar goed, dat is niet aan mij. Dat laat ik lekker aan het bestuur over.”

De nederlaag tegen FC Rijnland was alweer de vijftiende van het seizoen voor de blauwwitten, die alleen MMO – de enige degradant in 3A – op de ranglijst onder zich houden. Campfens: ,,Ons past dan ook nederigheid. We zijn blij met dit gelukje en zullen komend seizoen gewoon weer vol aan de bak moeten. Hopelijk staat er dan een wat stabielere basis.”

Het laatste doelpunt van Warmunda van dit seizoen kwam op naam van Jeroen van Noort. De gehele Leidse productie kwam op naam van diens achternaamgenoot, Rob. Centrale verdediger van origine nota bene. De van Docos overgekomen ‘alleskunner’ bleek gisteravond niet in staat tot (zinnig) commentaar. ,,Ik sta feest te vieren in Rotterdam en het lijkt me beter dat ik nu geen interviews afgeef”, lachte de drievoudig doelpuntenmaker, die zich daarmee ontpopte tot de Leidse equivalent van een in de Maasstad zo bejubelde Katwijker.