Derde klasse A (zondag)- Het zijn de allerlekkerste, van die overwinningen die in extremis tot stand komen. Warmunda kon er, in de thuiswedstrijd tegen Stompwijk ’92, over meepraten. Waar beide ploegen zich al leken te verzoenen met een gelijkspel, dacht Niels Dijkstra daar anders over: 2-1.

Zeven punten behaalden de Warmonders uit de laatste drie wedstrijden. Daarmee heeft het elftal van Alan Campfens zich riant in de subtop van 3A genesteld. De voorlopige vierde plaats, met 16 uit 10, is een prima prestatie voor een ploeg die vorig jaar nog ternauwernood aan degradatievoetbal (omdat een fiks aantal zondagclubs ermee ophield, hoefde Warmunda geen nacompetitie te spelen, RT) ontsnapte.

Na de overwinning op Bernardus en het gelijkspel bij SJZ – dat gezien de kansenverhouding toch wel als een nederlaag aanvoelde – ontmoette Warmunda gistermiddag opnieuw een ploeg uit het rechterrijtje. Stompwijk ’92 was de afgelopen seizoenen doorgaans een prima middenmotor, maar kent deze jaargang een stroeve start. Met Nick Ammerlaan en Enrico Geus beschikt Erik van Manen weliswaar over een gevreesd aanvalsduo, maar laatstgenoemde begon – nog niet helemaal op niveau na een vervelende blessure – op de bank.

Bij Warmunda hangt dit seizoen toch ook veel af van Selmo Kurbegovic. De Serviër (32) heeft het grillige karakter en de nukken die voetballers uit de Balkan vaak typeren, maar kan in goede doen ook het verschil maken voor zijn ploeg. Tegen SJZ liet de oud-speler van onder meer Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Ter Leede al zien het voetballen nog zeker niet verleerd te zijn en ook tegen Stompwijk’92 was de aanvaller weer op dreef.

Halverwege het eerste bedrijf opende Kurbegovic de score en met die 1-0 voorsprong leek de thuisploeg ook de kleedkamer op te gaan zoeken. In de derde minuut van de blessuretijd kwamen de bezoekers echter toch nog langszij. Het was Ammerlaan die dankbaar profiteerde van defensieve chaos aan Warmondse zijde. Campfens: ,,Een naïef moment. We wisten niet goed uit te verdedigen en werkten de bal in blinde paniek door de as weg. Vervolgens was de organisatie zoek. Maar na rust pakten we het goed op en eigenlijk hebben we de hele wedstrijd weinig weggegeven. In mijn ogen hebben we dan ook verdiend gewonnen. Ook al vanwege onze spelopvatting.’’

College Van Manen hield er een iets andere lezing op na. ,,Een wedstrijd op natuurgras in deze tijd van het jaar is een garantie voor een wedstrijd die alle kanten op kan. Zo bleek ook wel. Al was het na 88 minuten terecht nog 1-1. De tweede helft was het vooral hard werken van beide kanten. Het was een stevig duel, maar alles bleef wel binnen de grenzen. In de absolute eindfase speelde de scheidsrechter echter voor Sinterklaas. Zuur, want daardoor verliezen we ‘m nog en dat is al voor de zoveelste keer dit seizoen dat het in de slotminuten mis gaat.’’

Het zoet der overwinning smaakte er in het Warmondse kamp niet minder om, integendeel. Komende zondag treffen Campfens en consorten het geplaagde FC Rijnland. De Leidenaren werden tot voor kort alom gezien als misschien wel de te kloppen ploeg in deze afdeling, maar inmiddels is het behoorlijk hommeles in de Morsch. Eerder werd afscheid genomen van Koos de Haas en dit weekend nam trainer Paul Pikaar vroegtijdig afscheid, na een conflict met een speler op de vrijdagavondtraining. Onder leiding van interim-trainer Ronald Mink ging het door een blessuregolf geteisterde FC Rijnland vervolgens keihard onderuit bij ASC (7-0). Warmunda lijkt de LAV-genoot dan ook op het juiste moment te treffen.