Derde klasse A (zondag)-Dennis Kramer deed deze week in een interview op deze site een oproep aan de spelers van zijn cluppie Warmunda om meer strijd te leveren. Wellicht kwam het door zijn woorden, maar de ploeg streed tot aan het eind van de lange blessuretijd voor wat het waard was. Vooral in de eerste helft was echter duidelijk dat het team  een fysiek sterke spits mist die dodelijk kan uithalen in de zestien. Met zo’n klasbak in het team was Warmunda niet blijven steken op 0-0 tegen Nicolaas Boys.

In de eerste twintig minuten waren er al drie prima kansen te noteren voor het bezoekende Warmunda. De pas 18-jarige en technisch begaafde Reza Rajabzadah mag een vlotte dribbelaar zijn, het koele afmaken is hem nog niet gegeven. Hij was echter niet de enige Warmunda speler die verzuimde de score open te breken. Nicolaas Boys bleef zo in de wedstrijd zonder zelf kansen te creëren. Het was allemaal zeer povertjes op het terrein aan de W.P.Speelmanweg in Nieuwveen. Excuses genoeg: een hobbelig veld, een warrig fluitende en kwistig met gele kaarten strooiende scheidsrechter en het was voor Warmunda de eerste wedstrijd sinds 11 december.

Michael Wijsman wil echter van geen excuses weten: ,,Het veld was een knollentuin en het beleid van de scheidsrechter was niet altijd te volgen, maar dat was niet de reden dat we niet wonnen vandaag. We waren volgens mij over de hele wedstrijd gezien de bovenliggende partij, maar het scoren blijft voor ons een probleem. Op de training gaan ze erin terwijl het hier weer uitbleef. Zeer positief is natuurlijk wel dat we de nul houden. Daar kunnen we op voortborduren.”

Dat Warmunda geen tegengoal kreeg is ook de verdienste van de enige man op het veld die geen fout maakte: keeper Michael Christen. Niet dat hij met weergaloze reflexen zijn doel schoon hield, maar hij moest voortdurend alert zijn en ingrijpen: hij deed dat met verve. Zijn collega aan de andere kant moest nog wel een keer vol aan de bak toen Chafik Belmamoune vlak voor tijd knap inkopte. Even leken de bezoekers via Rajabzadah in de slotfase de zege alsnog te pakken.. De scheidsrechter had echter hands gesignaleerd en de spits van Warmunda kreeg een gele kaart achter zijn naam in plaats van een doelpunt.

Verdediger Wijsman nog eens: ,,Blijven trainen op afronden zal toch eens zijn vruchten afwerpen. Weer een puntje erbij. We willen geen nacompetitie spelen en dan is ook een punt tegen een ploeg als Nicolaas Boys waardevol. Ik ben dus niet ontevreden al kan het allemaal wel beter.”

In de afdeling degradeert er slechts een ploeg direct. MMO verloor opnieuw en Warmunda  staat nu negen punten los van de club uit Hoogmade. Die voorsprong lijkt solide. Wil Warmunda de nacompetitie ontlopen dan moeten ASC en Kickers’69 op de ranglijst gepasseerd worden. Doelpunten scoren is dan toch echt een harde noodzaak.

Nicolaas Boys-Warmunda 0-0. Scheidsrechter: Mulder. Toeschouwers: 40

Nicolaas Boys: Stouten, De Lange (78. Verlaan), Dos Santos, Vermeulen (75. Van Kruis), Jim Janmaat (70. Job Janmaat) , Moerdijk, Van der Meer, Burgmeijer, De Groot, Van der Veen, Van Amerongen.

Warmunda: Christen, Solleveld, De Taeye, Van Winsen (44. Arnst), Wijsman, Kest, Esman, Winkelman, Belmamoune, Kortekaas, Rajabzadah.