Derde klasse A (zondag)-Druilerig weer en een heel zwaar veld zijn de voortekenen voorafgaand aan de wedstrijd Warmunda-Bernardus te Warmond. Het wedstrijdformulier gaf een andere opstelling weer dan Bernardus vanaf de start in het veld bracht. Navraag leerde dat Roel van der Zon en Luuk Verbeij na de warming-up niet voldoende fit waren om te starten dus moest trainer Marcel Vondeling zijn opstelling omgooien. Robin Pijnacker werd de nieuwe linksback en Michael Vermeulen werd in het hart van de defensie geposteerd naast Remko van der Werff.

Ondanks de omzettingen had Bernardus het betere van het spel in de eerste helft. Warmunda speelde in een 1:4:4:2 formatie met een kommetje. Met twee diepe spitsen Selmo Kurbegovic en Chafik Belmamoune die dicht tegen het centrale duo van Bernardus aanspeelden. Daardoor ontstond er behoorlijk veel ruimte vlak voor de defensie van Bernardus en met name in de zone van Jasper van der Haven. Deze kon telkens aan de bal komen en in dribbelen, waardoor er een 3:2 situatie in de as ontstond waar Warmunda veel moeite mee had.

Al na amper tien minuten stak van der Haven zijn spits Alex Illiopoulos weg die in de een-op-een situatie tegen keeper Michael Christen de bal voorlangs schoot. Warmunda worstelde met de ondertal-situatie op het middenveld en wist dat ook niet voldoende op te lossen, bijvoorbeeld door de twee spitsen achter elkaar te laten spelen in plaats van naast elkaar of door de zijkanten meer naar binnen te laten spelen. Daardoor was Bernardus de bovenliggende partij zonder groots te spelen en hele grote kansen te creëren.

Warmunda was daardoor ook niet goed in staat om echt in de duels te komen en de wedstrijd te laten kantelen. Toch kwam de thuisclub er in de omschakeling diverse keren gevaarlijk uit en alleen een slechte eindpass voorkwam dat het daadwerkelijk iets opleverde. Halverwege de eerste helft brak Jasper Kortekaas door op rechts en leverde een goede voorzet af op Belmamoune die direct had uit moeten halen. Hij koos er echter voor om de bal op zijn dijbeen aan te nemen, het leer sprong te ver weg, weg kans, geen voorsprong.

De bezoekers lieten zich ook zien: Bernardus kreeg een vrije trap  net buiten het Warmondse strafschopgebied. Na een balletje breed van Nordin Oudshoorn schoot aanvoerder Stef Schinagl verwoestend tegen de onderkant van de  lat. De rebound werd naast geschoten. In die fase klopte Bernardus wat nadrukkelijker op de poort, zo draaide  goed open op de rechterkant en liet met zijn linkervoet een schot vertrekken dat net naast de kruising zeilde. Daar waar iedereen al dacht aan een lekker warm bakkie zette Bernardus nog eenmaal aan. Nordin Oudshoorn stuurde Schinagl weg en die wist met een diagonale lage schuiver de verre hoek te vinden, 0-1,een terechte stand op dat moment.

Na de thee leek de wedstrijd zich op een zelfde manier te ontwikkelen maar toch merkte je dat Warmunda met een andere instelling uit de kleedkamer was gekomen. Daarbij ging het middenveld van Bernardus steeds dieper tegen de eigen spitsen aan spelen waardoor de overtal-situatie steeds minder werd benut en er ook meer ruimte ontstond voor de Warmonders om eruit te komen bij een afvallende bal. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied leverde resultaat op. Het was nog geen Sinterklaas maar Kurbegovic wist het cadeautje wel uit te pakken door de bal over de muur in de bovenhoek te krullen, 1-1, keeper Devlin Harkes kansloos latend.

Bernardus pakte de handschoen op en wilde snel weer op voorspong komen. Schinagl schoot echter wild voorlangs waar een balletje binnenkant schoen kansrijker was geweest.  Stukje bij beetje veroverde Warmunda terrein op Bernardus en kantelde de wedstrijd. Beide trainers plaatsten al dan niet gedwongen wissels. Zo moest de verdienstelijk spelende Van der Haven het veld met een blessure verlaten. In zijn plaats kwam de ook niet geheel fitte Wesley van Tol. Pijnacker verhuisde van de linksbackpositie naar de positie van verdedigende middenvelder en van Tol werd linksback. Daar was de net in het veld gekomen rechtsbuiten Jeroen van Noort zijn directe tegenstander. Binnen een paar minuten na zijn invalbeurt liet van Noort zich op een positieve manier zien.
Een hoge bal bleef hangen door de wind, Van Noort won het kopduel van Van Tol. De defensie van Bernardus stond op één lijn dus van Noort had vrije doortocht richting Harkes. Koelbloedig schoot Van Noort, terugkomend van een zware blessure, de 2-1 op het bord.

Er restten nog twintig minuten voor Bernardus om hier verandering in te brengen. De bezoekers probeerden manmoedig om de gelijkmaker te produceren en Warmunda trachtte te profiteren van de geboden ruimte. Bernardus leek als eerste succes te hebben: een vrije trap werd binnen gewerkt door Alex Illiopoulos. Daar waar iedereen dacht aan de 2-2, keek scheidsrechter Karagantcheff vertwijfeld naar grensrechter Groeneveld van Warmunda, die resoluut zijn vlag omhoog had gestoken. Ondanks zijn twijfel nam de leidsman toch het vlagsignaal over en keurde de treffer af. Naar later uit betrouwbare bron bleek, onterecht.

Wanhopig pompte Bernardus de ballen naar voren, maar aanvoerder Solleveld zorgde ervoor dat de rijen gesloten bleven door heel veel duels te winnen en vaak op de goede plek te staan. Het laatste wapenfeit van de ploeg uit Hazerswoude was een goed schot van Schinagl maar dat werd goed uit de hoek getikt door keeper Christen. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Warmunda.

,,Zeer welkom”, aldus de tevreden Warmunda aanvoerder Solleveld. ,,Het werd wel een keer tijd dat we thuis zouden winnen.” Op de vraag wat het verschil was tussen de eerste en tweede helft antwoordde Solleveld: ,,We kregen geen grip op het middenveld, wellicht speelden we op dat moment te verdedigend en hadden we verder naar voren moeten gaan. Bernardus was de betere ploeg zonder echt grote kansen te creëren. In de rust hebben we elkaar stevig toegesproken en afspraken gemaakt, die afspraken zijn we nagekomen, uiteindelijk kwamen we daardoor steeds beter in de wedstrijd.”

De meer dan welkome zege bracht de Warmonders wat steviger in de middenmoot. De mannen van Alan Campfens gaan zondag op bezoek bij het wanhopig naar de goede vorm zoekende SJZ. Vorig jaar was dat een spektakelstuk dat eindigde in 5-4. Een herhaling lijkt onwaarschijnlijk gezien de geringe productiviteit van de ploegen.

Warmunda-Bernardus 3-2 (0-1). 43.Schinagl 0-1, 56. Kurbegovuc 1-1, 70. Jeroen van Noort 2-1.

Scheidsrechter: Karagantcheff. Toeschouwers: 75.

Opstelling Warmunda: Christen, Arnst, Solleveld, Brian van Noort, Holverda, El Kourami, Menno van Noort, Belmamoune (Keikes), Dijkstra (Jeroen van Noort), Kurbegovic.

Bernardus: Harkes, Wesseling, Vermeulen (Droogh), Van der Werff, Pijnacker, van der Haven (Van Tol), Oudshoorn, Van der Heijden, Illiopoulos, Schinagl, De Boer.