Derde klasse A (zondag)- Aan het begin van het seizoen was Alan Campfens nog behoorlijk positief gestemd wat betreft het debuutjaar van Warmunda in de derde klasse. Het linkerrijtje, dat behoorde zeker tot de mogelijkheden. Daar moet de Leidenaar inmiddels wel op terugkomen. ,,Wij maken ons geen illusies hoor”, sprak de trainer van de Warmonders na de 1-0 nederlaag bij FC Aalsmeer. ,,We moeten ons zo langzamerhand gaan opmaken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud.”

Door het nipte verlies bij de nummer drie van de ranglijst van 3A is de situatie er voor Warmunda niet rooskleuriger op geworden. Concurrent ASC won van hekkensluiter MMO en een andere opponent in de strijd tegen degradatie, Kickers ’69, verraste koploper KDO. Het gat met de ‘veilige’ elfde plek, die nu bezet wordt door WVC, bedraagt inmiddels vijf punten. Campfens: ,,Het wordt gewoon een heel lastig verhaal. De kans dat we ons nog boven de ‘streep’ gaan spelen, is gering. Zo realistisch moet je zijn. Maar dat geeft niet. Dat is geen schande. Voor Warmunda is dit een heel leerzaam jaar. Na de historische promotie van vorig seizoen hebben we een flink brok ervaring ingeleverd, met het stoppen van Patrick Kalkema en recent ook Dennis Kramer. We hebben een hoop jonge jongens ingepast en die maken veel minuten. Dat is ook investeren in de toekomst.”

Neemt niet weg dat de oud-jeugdspeler van Feyenoord en Ajax hoopt op een langer verblijf met Warmunda in de derde klasse. Het gat met MMO is liefst negen punten en dus lijken de blauwwitten zich om rechtstreekse degradatie weinig zorgen te hoeven maken. En via de nacompetitie kan zijn ploeg het vege lijf uiteraard nog redden. Na de 0-7 oorwassing tegen avv Alphen van vorige week, gaf de vertoning in Aalsmeer de burger in ieder geval weer moed.

,,We hebben onze huid duur verkocht en naar onze mogelijkheden gewoon een prima wedstrijd gespeeld tegen één van de betere ploegen van deze afdeling, afgaand op de ranglijst. Vanuit de gekozen strijdwijze hebben we er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen. Daar hadden we ook zeker uitzicht op. Jammer dat we tien minuten voor tijd een door de wind gedragen lange bal achterin niet goed inschatten, waardoor zij toch nog konden scoren. Zelf hebben we onze momentjes ook zeker gehad. Alleen ontbrak aan het laatste zetje. We waren weer eens niet gelukkig in de afwerking. Een puntje hadden we zeker verdiend. Maar wat dat betreft, word ik moe van mezelf, want voor mijn gevoel val ik wekelijks in herhaling. Feit is dat we moeilijk tot scoren komen. We hebben er pas twintig in liggen. Alleen MMO maakte er minder.”

Frustrerend voor een oud-spits, die er in Amsterdam ooit 35 in één seizoen maakte. ,,Natuurlijk, maar daar hebben we nou eenmaal mee te dealen. Ik ga toch echt niet zelf meer de kicksen onderbinden hoor. Ik heb ook geen konijn meer in de hoge hoed of zo. We moeten het deze groep doen. En dat wordt in deze fase van het seizoen steeds lastiger. Volgende week komt koploper KDO op bezoek en missen we Vincent Solleveld, Sjoerd Winkelman en Bilal El Kourami  door schorsingen. En we hebben al niet zo’n brede selectie, kwalitatief gezien. Dat wordt dus een lastige opgave. Maar we beginnen gewoon weer op 0-0.”