Derde klasse A (zondag)- Warmunda speelt deze jaargang voor het eerst in de clubgeschiedenis in de derde klasse (zondag) en willen de Warmonders ook komend seizoen op dat niveau uitkomen, dan zal het vege lijf via de nacompetitie gered moeten worden. Wat de ploeg van Alen Campfens de laatste weken laat zien, is alvast bemoedigend. ,,We zijn strijdvaardig”, constateerde de trainer van de blauwwitten na het verdienstelijke gelijkspel bij Van Nispen (2-2) met genoegen.

Na een zwaarbevochten overwinning op ASC (4-3) volgden nipte maar eervolle nederlagen tegen SJZ (5-4) en WVC (2-3). Op basis van die recente uitslagen zou je het volgende kunnen concluderen: Warmunda weet het net redelijk makkelijk te vinden, maar krijgt ze ook wel bij de vleet tegen. Een constatering waarin Campfens zich, na de puntendeling in De Zilk, in kon vinden. ,,De wedstrijd tegen Van Nispen was wat betreft typerend voor het hele seizoen. We komen twee keer op achterstand en als je die tegengoals analyseert… Zo kinderlijk eenvoudig. Bij de eerste belandt de bal na een vrije trap in een scrimmage voor ons doel en verzuimen we tot vier keer toe om ‘m weg te peren. En de 2-1 (een eigen doelpunt van aanvoerder Vincent Solleveld, RT) schoten we er zelf maar in. Maar ook voorin was het rendement veel te laag hoor. We hebben echt een hoop goede kansen gemist. Uiteindelijk krijg je in blessuretijd nog loon naar werken, maar eigenlijk kun je daar nauwelijks tevreden mee zijn als je de wedstrijd hebt gezien.”

Campfens (op foto in rode jack) kreeg daarin bijval van zijn Zilkse collega, René Ras. ,,Natuurlijk is het zuur als je zo laat nog de 2-2 moet incasseren, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat dik en dik verdiend was”, aldus het voormalig FC Lisse-icoon. ,,Warmunda was de betere ploeg en had de betere kansen.”

Dat de bezoekers desondanks met een puntje tevreden moesten zijn, is volgens Campfens geen toeval. ,,We hebben dit seizoen te veel van dit soort wedstrijden gespeeld, waardoor je staat waar je nu staat. En geheel terecht hoor, begrijp me niet verkeerd.”

Desalniettemin heeft de oud-spits van Ter Leede, die in de jeugd van Ajax en Feyenoord speelde, alle vertrouwen in een goede afloop. ,,We tonen strijdlust en dat is en blijft de basis. We grijpen de laatste wedstrijden van de reguliere competitie om ons in vorm te voetballen voor de nacompetitie en om te kijken met welke jongens we het straks gaan doen. Wat dat betreft is het heel simpel: jongens kunnen zichzelf opstellen door nu al de juiste mentaliteit te tonen. We hebben onverzettelijkheid nodig. Zowel voor- als achterin. Als we dat kunnen brengen, komt het helemaal goed.”

Voor de Warmonders stelde Chafik Belmamoune het punt veilig, nadat Jasper Kortekaas zijn ploeg eerder ook al naast Van Nispen had gezet.