Derde klasse A (zondag)- Eén van de leuke kanten van verslaggever zijn voor LAV is dat je bij clubs komt waar je ooit in dienst bent geweest. Dit keer mocht ik verslag doen van Kickers’69-Warmunda. Kickers’69 waar ik als jonge trainer in de jaren 2000-2002 actief ben geweest. Een uiterst hartelijke ontvangst in de bestuurskamer was een goede opening van deze voetbalmiddag.

Warmunda startte in een 1:4:4:2 formatie waarbij de twee spitsen heel diep speelden en het middenveld in een kom er achter. Trainer Campfens heeft voor deze speelwijze gekozen omdat hij vond dat zijn ploeg vorig seizoen te veel tegentreffers incasseerde en hij dus meer zekerheid wilde inbouwen. Daarbij gokte hij waarschijnlijk dat Kickers’69 met een back wat meer naar binnen zou gaan spelen zodat de lopende mensen gevaarlijk konden worden over de vleugels.

Trainer Erwin van der Zee koos er inderdaad voor om linksback Mike Straathof bij balverlies wat meer naar binnen te laten spelen zodat de twee spitsen van Warmunda, Chafik Belmamoune en Selmo Kurbegovic door drie verdedigers (Jim van Vliet, Mischa de Wagenaar en de eerder genoemde Straathof) werden opgepakt. Dat betekende echter dat Warmunda regelmatig kon doorkomen op de flanken met name aan de rechterkant. Dit leverde wat hectische momenten op voor het doel van de Leimuidenaren zonder een concreet resultaat.
De eerste helft gaf een beeld dat de wedstrijd in evenwicht was waarbij Warmunda wat dreigender was.

Doordat Warmunda in een kom speelde, is de afstand tot de twee spitsen vrij groot waardoor zij toch wat meer afhankelijk zijn van een eigen actie omdat een balletje laten vallen wat lastiger is doordat Niels van der Meij en Van Noort onvoldoende bijsloten. Warmunda beschikt echter over twee behendige jongens waarbij Kurbegovic ook nog eens een dosis slimheid en gogme meebrengt wat beslissend kan zijn op 3e klasse-niveau. Achterin staat de ervaren Vincent Solleveld die er voor zorgt dat de achterhoede en het middenveld vanuit de taak blijft spelen. Dat zorgde ervoor dat de Kickers zich heel moeilijk door de linies heen konden voetballen en ook niet of nauwelijks gevaarlijk werden.

Net toen iedereen zich verzoende met een brilstand bij rust was daar ineens een aanval over de linkerflank. Menno van Noort opende ineens op de lopende Kurbegovic die was uitgeweken naar de linkerflank. Kurbegovic draaide zich goed vrij en liet een lastig schot van zijn rechtervoet vertrekken. Keeper Jeroen Tent pareerde maar dusdanig dat de bal voor het doel van Kickers rolde, een eenvoudig klusje voor spits Belmamoune om de 0-1 tegen de touwen te tikken.

Op slag van rust volgde er een lange bal van achteruit waar keeper Christen op anticipeerde maar de bal vervolgens in de voeten van spits Ronny Mollers speelde. De vroeger zo koelbloedige spits lobde dit buitenkansje naast de goal dus een gelijke stand bij rust bleef uit.

De tweede helft was koud begonnen of Niels Dijkstra vertrok over de linkerflank en legde de bal terug op Belmamoune. Die draaide zich handig vrij en schoot diagonaal de 0-2 achter doelman Tent, een mokerslag voor de Leimuidenaren.  Na deze tik op de neus probeerde Kickers wanhopig de druk op te voeren op de Warmonders, maar het zware veld leverde een te traag baltempo op wat niet of nauwelijks kansen opleverde.

Sterker nog, het veld werd steeds langer wat Warmunda in de kaart speelde, diverse counters werden niet omgezet in doelpunten met name omdat een goede eindpass uitbleef. Bij één van die counters schoot Kurbegovic keihard onderkant lat. De scheids was resoluut en gaf ‘geen doelpunt’ aan. Ook uw verslagever was in de veronderstelling dat de bal voor de lijn terechtkwam. Ruim na de wedstrijd bekende iemand van de staf van Kickers dat de bal weldegelijk achter de lijn had gestuiterd en zou Kurbegovic dus een doelpunt zijn onthouden. Wellicht moet de verslagever toch een afspraak maken bij  de opticien. Uiteindelijk kwam de 0-3 toch op het scorebord omdat invaller Bilal El Kourami de andere invaller Koen Mastemaker vrij voor de keeper zette en die tekende vrij eenvoudig voor een nog ruimere voorsprong.

Na afloop gaf de 32-jarige Kurbegovic aan dat de overstap naar de derde klasse wel even wennen is. Na een prima carrière op een hoger niveau heeft hij nu bewust gekozen voor een stapje terug, met een gezinnetje en drie jonge kinderen. Hij stelt zich zoveel mogelijk positief op omdat hij dondersgoed begrijpt dat hij zijn huidige teamgenoten niet kan afzetten tegen de spelers waar hij zich in het verleden mee omringde. Maar Warmunda maakt in elk geval wel stappen en heeft nu al zes punten uit drie ontmoetingen vergaard.

Opstelling Kickers’69: Tent, Mike Mollers, Jim van Vliet, Nick van Vliet (Mell Mollers), de Wagenaar, de Graaf, van Dijk (Rick Straathof), Ronny Mollers, vd Hoorn, Broers (Brian van Vliet).

Warmunda: Christen, Komen, Solleveld, Brian van Noort, Holverda, Van der Meij, Kortekaas (Mastemaker), Menno van Noort, Chafik Belmamoune (El Kourami), Dijkstra, Kurbegovic.