Derde klasse A (zondag)-  Drie minuten voor tijd was daar Rick Kruit om uit de kluts het leer achter Mario van der Pluym te schieten en zo de zege te pakken. Het verlies op het laatste moment was zuur, maar verklaarbaar. Het team van trainer Paul Pikaar miste een aantal belangrijke basisklanten. Waar KDO aanvallende wissel mogelijkheden had, moest de Leidse ploeg het met jongens uit het tweede stellen.

Al na vier minuten had Mathijs van Rijn KDO op voorsprong kunnen schieten. Waar een deel van de mensen binnen in de kantine juichten vanwege een doelpunt van PEC Zwolle, werd er langs de lijn geklapt voor de goede redding van Van der Pluym. KDO aanvaller Van Rijn was diep gestuurd, kon de bal niet tijdig onder controle krijgen en gaf  de doelman van de thuisploeg tijd om redding te brengen. Aan de overkant was het Danny Kromwijk die zijn knal van buiten de zestien net langs de paal zag vliegen. Na deze twee grote mogelijkheden, viel er even niet veel te beleven. FC Rijnland had het betere van het spel, maar creëerde niet veel. Door eigen fouten werd koploper KDO gevaarlijk. De nummer een kwam hierdoor beter in de wedstrijd en kreeg mogelijkheden op een voorsprong. Een goed genomen vrije trap van de bezoekers werd door iedereen gemist en belandde op de bovenkant van de lat. Niet veel later was het Bart Hoving die collega-aanvaller Van Rijn zag vrijlopen. Met een steekpass wist hij de aanvaller één op één te zetten voor de neus van Van der Pluym. Met een goede redding was het de doelman die de aanvaller weer van het scoren af hield.

In een van de spaarzame aanvallen die de thuisploeg creëerde kon Wim de Bolster niet tot scoren komen. Na een goede actie van Kromwijk kon hij aanleggen voor het schot. Maar zijn poging eindigde naast het doel van keeper Oudshoorn. Niet veel later was het Mitchell Holswilder die na een goede actie de goalie van de formatie uit De Kwakel in de korte hoek probeerde te verrassen. Zijn poging eindigde, helaas voor hem en FC Rijnland, in het zijnet. Vlak voor rust moest doelverdediger Van der Pluym nog een keer redding brengen. Een lange bal werd verlengd en eindigde achter de verdediging van de geelhemden. Bart van der Tol reageerde attent en dacht KDO op voorsprong te schieten. Zijn poging werd goed gekeerd door de Rijnland goalie.

Ook in de tweede helft maakte KDO het spel. De bezoekers kregen een aantal goede mogelijkheden, maar als een echte ‘sta in de weg’ hield Van der Pluijm zijn team in de wedstrijd. Onder leiding van de goed spelende Giovanni Koelink konden de gastheren zich af en toe onder de druk van de bezoekers ontworstelen. Maar echte kansen creëren lukte niet. De ploeg van trainer Pikaar miste creativiteit om tot groot gevaar te komen. Tien minuten voor tijd nam de druk van bezoekers weer toe. Een goed genomen hoekschop werd door invaller Thijs Plasmeijer op het aluminium gekopt. In de rebound bracht Heemskerk op de doellijn redding op de inzet van Bart Hoving. De bezoekers hielden druk op de Leidse verdediging om een overwinning te forceren. Een lange pass van achteruit bleef hangen in het doelgebied van de thuisploeg. FC Rijnland kreeg de bal niet weg, deze werd nog een keer ingebracht door de bezoekers en Kruit schoot de 0-1 binnen.

Met nog vijf wedstrijden te spelen staat FC Rijnland op plek zes en lijkt plaats vier het hoogst haalbare. Er is dus nog genoeg om voor te spelen, maar er zijn ook andere kapers op de kust. Op tweede paasdag speelt FC Rijnland een inhaalwedstrijd tegen Kickers ’69, een tegenstander waarvan eerder met 2-1 werd gewonnen.

FC Rijnland – KDO 0-1 (0-0) 87. Kruit 0-1. Scheidsrechter: Jung,

FC Rijnland: Van der Pluym, Van Leeuwen, Mink(Richardson), Heemskerk, Oomen, Cerdijn, Koelink, De Bolster, Kromwijk, Van Noort, Holswilder(Van Dijk).

KDO: Oudshoorn, N. Smits, Kortenhorst, Kas, M. Smits, Lingeman, Van der Tol, Van Rijn, Hoving, Stange(Plasmeijer), Kruit.