Derde klasse A (zaterdag)- Het zit de VV Leiden als promovendus in de derde klasse dit seizoen niet mee. Ook de vierde thuiswedstrijd werd verloren. Dit keer met 1-2 van het Zoetermeerse DWO. De op de voorlaatste plaats op de ranglijst bivakkerende thuisploeg begon dit duel aardig tegen de acht plaatsen hoger staande tegenstander.

Men had met elkaar afgesproken om tegen deze sterkere ploeg wat in te zakken om zodoende de huid zo duur mogelijk te kunnen verkopen en kansen af te wachten. Dat lukte vrij aardig, hoewel de gasten uiteraard wel dreigender waren. Volgens verdediger en routinier Sietse Fokkema deed VV Leiden in het begin vrij aardig mee. ,, Maar toen beging ik een overtreding die bestraft werd met een  vrije trap. Die zeilde er zo in. Even later kregen we een hoekschop tegen en ook die trof doel en zo was het opeens 0-2. Toen gingen de koppies hangen en was het zelfvertrouwen helemaal weg. Met hangen en wurgen bereikten we de rust. In de kleedkamers hebben we elkaar opgepept en gezegd dat het allemaal nog niet gespeeld was en we best nog kansen hadden op een beter resultaat.”

In die tweede helft werd die instelling redelijk waar gemaakt. Dat kwam ook omdat de tegenstander zich nu wat liet terugzakken. Na ongeveer een kwartier lachte het geluk de thuisploeg nu eens wat toe. Invaller Joeri Devilee kwam met de bal aan de voet in het strafschopgebied een beetje ongelukkig ten val waarop de scheidsrechter tot ieders verrassing een strafschop toekende. Erik Bakker benutte deze mogelijkheid vakkundig en was er met een 1-2 stand weer hoop en uitzicht op meer.

Fokkema: ,,De kansen kwamen er ook. Bij DWO werd men wat zenuwachtig en bij ons begon het te lopen. Helaas zonder succes. Zo mikten we een bal tegen de paal en een zuiver handsgeval in het strafschopgebied van DWO werd door de scheidsrechter weggewoven. Waarschijnlijk durfde hij het niet aan om weer een strafschop te geven, want die vorige werd door hem wel heel makkelijk toegekend. Zo eindigde deze partij in weer een thuisnederlaag. Maar we hebben er wel wat aan over gehouden, namelijk het gevoel dat het in deze klasse voor ons best wel kan, gezien ons spel in die tweede helft. Hoewel iedereen na afloop teleurgesteld was en er een vervelend gevoel aan over had gehouden, kijken we toch vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd, uit over twee weken tegen Koudekerk. We houden deze  positieve gedachte vast, gaan lekker trainen, spelen nog een oefenwedstrijd en iedereen kan in deze periode ook weer fit worden. Tegen de ploegen bovenin de ranglijst kunnen we niet op, maar die onderste ploegen kunnen en moeten we hebben. Wij blijven uiteraard strijdbaar en straks gewoon in deze derde klasse.”