Derde klasse A (zaterdag)- De trainerscarrousel draait al op volle toeren. In het voorbije seizoen was het relatief rustig, maar er lijkt weer een ware stoelendans te ontstaan. Afgelopen zaterdag kwam naar buiten dat Kagia op zoek moet naar een nieuwe trainer. Na dit seizoen zwaait Anton Wijsman, na goed onderling overleg zoals dat heet, af bij de derdeklasser. Hoewel Wijsman aangeeft ondertussen een ‘oranje hart’ te hebben, nam hij de beslissing enige tijd terug al voor zichzelf. Zo komt er een streep te staan door de optie om nog een seizoen door te gaan aan de Kikkerbeetstraat. Kagia is momenteel middenmoter in 3A.

Afgelopen woensdag spraken de club en Wijsman met elkaar en daar werden knopen doorgehakt. Er komt dus geen vervolg na dit seizoen en dat betekent dat de trainer vier jaar in dienst is geweest t.z.t.. In de jaren negentig was Wijsman echter ook al actief bij de club en dus staat de teller straks eigenlijk op zes seizoenen.

,,Een club en trainer evalueren tussentijds omdat er altijd ontwikkelingen zijn binnen een vereniging. Soms in positieve zin en soms lopen zaken anders dan je hoopt. Dat geldt niet enkel ten aanzien van de hoofdmacht, maar uiteraard ook voor de andere niveaus binnen de club. Bij Kagia is er veel veranderd en hoofdzakelijk in positieve zin. Ik heb daar altijd constructief maar ook kritisch naar gekeken en mezelf een aantal vragen gesteld. Daaruit heb ik conclusies getrokken en zo ben ik tot mijn beslissing gekomen. Dat was voor de andere stafleden niet verrassend, voor een aantal spelers misschien wat meer. Maar ze snappen het wel en laten we ook niet vergeten dat vier jaar op zich best een hele periode is voor een trainer bij een club.”

Mark Scholte namens de VoetbalTechnischeCommissie (VTC): ,,De klik is er zeker nog en we gaan het seizoen goed afmaken. De gevoerde gesprekken waren positief en er is veel wederzijds respect. Maar soms moet je knopen durven doorhakken, ook als dat tussentijds is. Er is door Anton heel veel neergezet en daar kan de spelersgroep en de club verder mee. In elk geval kunnen we straks na het seizoen door één deur naar buiten en dat streven we altijd na met deze club.”

Wijsman heeft zat ideeën over de toekomst, maar gaat daar rustig over nadenken. Niet per se hoeft hij elders hoofdtrainer te worden, want de oefenmeester heeft veel meer bagage en diploma’s op zak. ,,Bovenal denk ik nog niet dat er voor mij een leven is zonder voetbal. Dat lijkt me nog geen aantrekkelijk idee. Ik denk wel dat ik meer op heb met een club buiten de grote stad. De grote stad trekt me gewoon wat minder. We gaan het zien, maar voorlopig staat alles nog in het teken van Kagia. Zoals gezegd heb ik me hier altijd thuis gevoeld en we willen het seizoen zo positief mogelijk afsluiten. Nee, de resultaten tot nu toe staan los van de genomen beslissing.”