Derde klasse A (zondag) – ,,Eigenlijk zat alles er wel in, goed voetbal, strijd en onverzettelijkheid. Daar staan wij als FC Rijnland om bekend. Dit leverde ons dan ook de welverdiende drie punten (1-2). Het was weer eens ouderwets”, aldus middenvelder Wim de Bolster na de zege op titelkandidaat avv Alphen.

Na het verlies tegen Voorschoten’97 en WVC ging de ploeg van trainer Paul Pikaar op bezoek bij het makkelijk scorende avv Alphen en wist daar een welverdiende zege binnen te halen. ,,We hebben best een turbulente week achter de rug.  Met Koos de Haas en Martijn van Leeuwen zijn we jongens verloren die iets extra’s kunnen brengen. Bovendien mag ik die gasten ook gewoon graag. Maar hoe jammer het ook is, wij moeten verder als team. We konden eigenlijk niet beter reageren dan drie punten pakken en dat hebben we gelukkig gedaan”, vertelt ex-DoCoS speler De Bolster. ,,De eerste helft vond ik ons erg goed. Halverwege beloonden wij onszelf met een goal. Een crossbal van de balvaste spits Boudewijn Kamphues werd door Danny Kromwijk met zijn chocoladebeen de verre kruising in gejaagd.  Dit doelpunt gaf ons nog meer vertrouwen. We zaten er bovenop bij die gasten en speelden goed combinatie voetbal.”

Na de thee kregen de Morsbewoners het erg moeilijk. De tweede helft was maar net op gang of de bezoekers kregen een penalty tegen.  Mario van der Pluijm, die na zijn blessure in goede vorm verkeert, hield zijn ploeg  in de wedstrijd door de genomen strafschop te keren. De Bolster nog eens: ,,Mario was trouwens met nog een aantal goede reddingen erg belangrijk voor ons. Dat geeft je als ploeg ook een dosis vertrouwen.”

Niet veel later verdubbelde FC Rijnland de voorsprong. Een prima combinatie leidde dit doelpunt in. Net als vorige week was het de rappe Maik de Rooij die zijn team met een doelpunt een flinke steun in de rug gaf. De Bolster erkent dat zijn ploeg het na de 0-2 moeilijk had: ,,Na het doelpunt van De Rooij hebben wij eigenlijk niet veel meer gedaan dan tegenhouden. Door middel van snelle counters was het nog mogelijk om kansen te creëren en de wedstrijd definitief op slot te gooien. Dit lukte helaas niet en zo kregen zij ook nog wat kansen. Vlak voor tijd wisten zij dan toch te scoren, maar ik had nooit het gevoel dat wij deze wedstrijd nog uit handen zouden geven. Op karakter hebben wij deze pot binnen gehaald.”

De Bolster sluit af: ,,Persoonlijk houd ik me niet bezig met de stand, maar als we deze energie en dit voetbal wekelijks kunnen opbrengen kunnen we zeker die top drie binnen dringen.” FC Rijnland staat op vier punten van de door De Bolster genoemde plek, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. De mogelijkheden zijn dus wel degelijk aanwezig en wie weet gloort er dan nacompetitievoetbal.

avv Alphen-FC Rijnland 1-2 (0-1) 0-1 Kromwijk, 0-2 De Rooij, 1-2 Niemeijer.

Opstelling FC Rijnland: Van der Pluijm, Noort(F. van Leeuwen), Heemskerk (Van As), Mink, Oomen, Smeele, De Bolster, Koelink, Kromwijk, Kamphues, De Rooij.