Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam is in de eerste twee ontmoetingen niet al te best begonnen aan het seizoen. De ploeg van trainer Rob de Lange wist nog geen punt te behalen en was juist van plan nu eens niet achter de feiten aan te lopen. Zaterdagmiddag verloor Zwammerdam van Soccer Boys met 3-0.  Rechtsbuiten Koen Woudenberg over de tweede nederlaag: ,,Het is duidelijk dat er iets moet veranderen.”

Vervolgend: ,,We hebben dit keer te weinig gecreëerd. De eerste helft hadden we moeite met hun manier van spelen. Zij speelden in een 5-3-2 formatie, hierdoor kwamen wij niet in ons eigen spel. Halverwege de eerste helft kwamen we dan ook met 1-0 achter. Vlak voor rust kregen wij eigenlijk onze enige grote kans van de wedstrijd. Een goede steekpass van achteruit zette mij vrij aan de rechterkant, ik kon voorzetten maar helaas kon onze spits het niet afmaken. In de rust zeiden we tegen elkaar, rustig blijven en goed spelen die gelijkmaker komt vanzelf.”

De thuisploeg kon echter weer als eerste juichen. Woudenberg vertelt over de tweede helft. ,,Wij kwamen beter de kleedkamer uit maar helaas voor ons scoorden zij de 2-0 en toen gingen bij ons  de koppies hangen en dan weet je dat het een lastige middag wordt. We hadden niet gedacht de competitie zo te beginnen. Vorige week maakten we de kansen niet af en vandaag kwamen we niet in ons spel door hun wijze van spelen. Het is wel duidelijk dat er iets moet veranderen, want de resultaten zijn verre van goed. Het is opvallend want de voorbereiding is wel prima verlopen qua resultaten.”

Zwammerdam kon weinig tot niets creëren en dat leidde feitelijk bezien tot een kansloze nederlaag. Woudenberg nog een keer aan het woord: ,,Voor ons staat er niets anders te doen dan hard te blijven werken. Dit is niet het niveau van Zwammerdam. Maar we blijven vertrouwen hebben dat we het snel op de rit krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat de punten dan vanzelf komen”, aldus een teleurgestelde Damme-aanvaller.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Asselt, Van Zoest, Peters, L.Kremer, T.Kremer, Schmand,Woudenberg, Van Leeuwen, M.Bons.

Screverloop: 17. 1-0, 60. 2-0, 85. 3-0.

Foto’s: Jaap Peters