Derde klasse A (zaterdag)- ,,Elke week horen we wel van de tegenstander ‘het komt wel goed met jullie’. Maar het zit gewoon niet mee, doordat we zelf ook onze kansen niet benutten”, aldus VV Leiden middenvelder Yannick van der Meel. Op bezoek bij koploper Soccer Boys lukte het de ploeg van Cees van Tongeren weer niet om de punten mee naar huis te nemen. De koploper stapte met het nodige fortuin als winnaar van het veld af in Bleiswijk (2-1).

VV Leiden verzamelde tot op heden vier punten in de competitie. De nieuwkomer speelt vaak goed, maar weet het goede spel nog niet om te zetten in meer dan een overwinning. Met één driepunter en een gelijkspel bivakkeren de Leidenaren momenteel op de 14e plek op de ranglijst.

Voor deze wedstrijd hanteerde de Leidse coach een iets andere formatie. Waar we de roodwitten vaak in een 4-4-3 opstelling zien, speelden de bezoekers zaterdagmiddag in een 4-4-2 formatie en dat pakte goed uit volgens Van der Meel (twee keer op archieffoto). De middenvelder vertelt: ,,We begonnen wat aarzelend aan het duel, we waren een beetje zoekende. Zonder echte kansen van Soccer Boys kwamen we na tien minuten goed in de wedstrijd, en stond het eigenlijk als een huis. In de tussentijd had Koos de Haas al de lat geraakt en vlak daarna ging hij nog twee keer alleen op de keeper af. Helaas geen goals voor ons, en dat is wel een beetje het verhaal van dit seizoen.”

Zoals genoemd, VV Leiden kan vaak goed mee met haar opponenten, is soms zelfs beter, maar blijft maar met lege handen staan. De Leidse defensie stond goed en de gastheren hadden daar veel moeite mee. Beide teams deden niet veel onder voor elkaar,  de bezoekers hadden bij vlagen zelfs het betere van het spel tegen de koploper. De brilstand halverwege leverde in elk geval vertrouwen op voor een goede afloop.

Vlak na rust was het wel bijna raak. Een uitbraak van Vincent Donders leidde tot een grote mogelijkheid voor de Leidenaren. Donders zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd worden, maar in de rebound was daar De Haas om het losgeslagen leer binnen te tikken. Op aangeven van de grensrechter werd dit doelpunt, helaas voor De Haas en zijn ploeg, afgekeurd. Enkele minuten later werd er gescoord door de thuisploeg. ,,Die spits nam hem met de hand mee en scoorde. Iedereen aan onze kant was furieus, want aan de andere kant keurde hij hem wel af vanwege hands. In alle commotie bleek achteraf dat Wesley Schreuder en ik een gele kaart hadden gekregen. Enkele minuten later maakte ik een overtreding op het middenveld en kreeg ik ineens een tweede gele kaart. Op dat moment wist ik nog steeds niets af van die eerste gele kaart, heel erg onterecht dit. Maar goed ik kon dus gaan douchen”, aldus Van der Meel.

In de tussentijd wist Donders alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. En ook tegen tien man hadden de gastheren het erg moeilijk. Tien minuten voor tijd was daar vervolgens een schot van afstand, die via de onderkant van de lat de lijn had gepasseerd. Of niet? Het duurde even, maar de (vervangende) Leidse grensrechter gaf aan dat het leer de doellijn zou hebben gepasseerd en zo kwam Soccer Boys op een 2-1 voorsprong.

De behendige middenvelder tot slot: ,,Het is zo zuur, want we kunnen gewoon echt aardig ballen. Maar dat is simpelweg nog niet genoeg. Elk punt is hard nodig en we doen daar zo hard ons best voor. Ik vind dat we onterecht verloren hebben van Soccer Boys, maar ook van de scheidsrechter. Je hoort me daar echt nooit over, maar zijn beslissingen hebben wel veel invloed gehad op de wedstrijd. Na de winterstop gaan wij dit herstellen, want wij hoeven voor niemand onder te doen in deze competitie. Daar blijf ik bij.”

Soccer Boys –Leiden  2-1 (0-0). Doelpuntenmaker vv Leiden: V. Donders. Rode kaart: Van der Meel

Basispstelling VV Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Van Heusden, Schreuder, R. Donders, Hamelink, Van der Meel, Lammers, Devilee, De Haas, V. Donders.