Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS heeft de uitwedstrijd bij DSO na een krachteloos optreden met 4-2 verloren. DoCoS heeft, ook omdat RCL in Vlaardingen bij CWO gelijk speelde, de kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie niet meer in eigen hand.

DoCoS begon goed aan het duel in Zoetermeer waarin het doel was om minimaal een punt te halen om zichzelf te verzekeren van deelname aan de nacompetitie. Bij een uitbraak stuurde Roy Elkerbout de bal keurig de diepte in zodat Mitchel Klein vrij baan had.  De vleugelspits schoot de bal via de DSO-doelman in de verste hoek: 0-1.

Nog geen minuut later kreeg Gene Koenen de bal in vrije positie aangespeeld, ging alleen op het DoCoS-doel af maar doelman Mitchel van Abswoude greep kordaat in. DSO merkte dat de Leidse defensie niet waterdicht was, en kreeg voor 225 toeschouwers gaandeweg meer goede mogelijkheden, soms profiterend van het windvoordeel. Het was echter een individuele actie van Tim Lamboo die de DoCoS-defensie inclusief doelman Van Abswoude een kleine tien minuten voor tijd te machtig was. De spits schoot de bal vanaf een goede veertien meter tussen een mêlee van spelers over de grond het doel in: 1-1. Vlak voor rust ging Lamboo nog een keer op avontuur en krulde hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterbovenhoek: 2-1.

DoCoS had in de tweede helft windvoordeel maar het was DSO dat het spelbeeld bepaalde. Bovendien leek de thuisclub al na een paar minuten te ontsnappen toen Leslie van den Berg in een counter alleen op doelman Van Abswoude af mocht gaan, maar de DoCoS-doelman voorkwam verder onheil. DoCoS repareerde de achterstand na uitstekend doorzetten van Simon Jouby, die de bal veroverde waarna Melvin Zweistra vanaf zo’n twintig meter fraai de bal in de verste hoek schoot: 2-2.

DoCoS kreeg echter geen vat op het af en toe snelle combinatievoetbal van de thuisclub, was bovendien niet altijd even scherp en dat werd twee keer door DSO afgestraft. Een keer door rechtsback Lops die bij de rechterpaal alle vrijheid kreeg om de bal in het doel te schieten. De andere keer bij weer zo’n gevaarlijke uitbraak die door Leslie van den Berg met een mooi wippertje van de bal over doelman Van Abswoude werd besloten: 4-2. Een krachteloos DoCoS slaagde er niet meer in de bekende bakens te verzetten en DSO deed geen pogingen meer om het eigen doelsaldo verder op te schroeven.

DoCoS heeft door de nederlaag bij DSO en het gelijkspel van RCL bij CWO (1-1) het behalen van de nacompetitie om promotie niet meer in eigen hand. Wanneer DSO met meer dan drie doelpunten verschil wint bij nummer twee RCL wint DSO de derde periode en neemt RCL de periodetitel over van kampioen Te Werve (dat vandaag de titel binnenhaalde met een 4-2 zege op HVC ’10). Alleen wanneer DoCoS minimaal gelijk speelt in de laatste competitieronde thuis tegen het uitgespeelde CWO en RCL wint, speelt gelijk of verliest met een of twee doelpunten verschil van DSO gaat de derde periode naar RCL en krijgt DoCoS de vervangende periodetitel van Te Werve.

DSO-DoCoS 4-2 (2-1). 5. Mitchel Klein 0-1, 37. Tim Lamboo 1-1, 44. Tim Lamboo 2-1, 53. Melvin Zweistra 2-2, 68. Stan Lops 3-2, 76. Leslie van den Berg 4-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet (46. Melvin van Gent), Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Kars Bisschop, Melvin Zweistra, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Roy Elkerbout (73. Tijn van Meegen), Nils Slingerland (88. Wesley van der Leek).

Verslag met dank aan Henk Bouwmans!

Foto’s: R. van Abswoude

Trainer Nico van der Salm na de nederlaag in Zoetermeer. ,,Iedereen heeft geroepen dat we wel zo ongeveer zeker zijn van de nacompetitie, maar dat wordt nog een hele klus en we moeten maar afwachten hoe RCL het volgende week oppakt. Zij spelen nacompetitie en zullen niet vol het gas erop gooien. Daarnaast moeten we zelf ook een resultaat boeken en dat is niet zomaar gedaan. Ik ga me er niet achter verschuilen, maar we zitten op dit moment wel erg in de personele problemen. Ik zag bijna meer vaste basisspelers naast de dug-out staan dan dat er op het veld stonden. De krapte van de selectie speelt ons nu parten.”

De oefenmeester hoopt desalniettemin dat zijn ploeg het nog even kan volhouden. ,,Het zou doodzonde zijn als we in het zicht van de haven met lege handen staan na een prima seizoen. Die gasten verdienen een prijs. Maar we moeten ook wel reëel blijven. Elk team dat zoveel afwezigen heeft, komt in de problemen. Ik hoop dat er nog wat spelers terugkeren, maar ook nu vielen er weer twee man geblesseerd uit. Tja, op een zeker moment ben je uitgepuzzeld. We kunnen het voetballend gezien niet meer opbrengen. Maar goed; we blijven strijdbaar en we gaan weer koppen tellen richting volgende week.”