Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam is er, dankzij 3 Kremer-doelpunten, in geslaagd het competitieslot uiterst spannend te maken, voor zichzelf en voor de concurrentie, door uit te winnen bij Linschoten. Zwammerdam houdt de druk vol op de koploper in de 3e periode: Schoonhoven. Die ploeg staat twee punten voor in de periodestand, maar er zijn nog 2 wedstrijden (dus zes punten) te gaan. Komende zaterdag de kraker thuis tegen Nieuwkoop, terwijl Schoonhoven uit speelt tegen kampioen en alleenheerser Lugdunum. Opmerkelijk: Zwammerdam gaat de kampioen in 1 aspect voor en dat is het aantal gescoorde doelpunten. Zwammerdam loopt nu zelfs 1 doelpunt voor op Lugdunum.

De overwinning in en tegen Linschoten kwam pas in de slotseconden tot stand, maar had al eerder gestalte kunnen en moeten krijgen.  Vooral in de eerste helft domineerde Zwammerdam de wedstrijd. In het eerste kwartier misten Justin Bons en Kenny Blanken prima kansen. Na een oprisping van Linschoten maakte Lars Kremer verdiend de 0-1 uit een penalty in de zestiende minuut. Na een kans voor Linschoten in de twintigste minuut was het de beurt aan Zwammerdam. Mitchell Bons miste een vrije kans voor de keeper. Halverwege de eerste helft kwam Linschoten langszij via een gelukkige lob via verdediger Gerald van Asselt’s rug: 1 – 1. In minuut 39 scoorde Zwammerdam de 1-2 uit een listig genomen vrije trap van Toine Kremer die door iedereen werd gemist. Zwammerdam drukte door en Kenny Blanken, ijverig als altijd, miste vlak voor de pauze twee grote kansen.

Na rust startte Zwammerdam waar het was gebleven: aanvallend de sterkere zijn. In de 52e minuut bereikte een prachtige pass van Toine Kremer Mitchell Bons, die jammerlijk over het doel besloot. Even later kreeg Linschoten nog een kans, gevolgd door eentje voor Zwammerdam twintig minuten voor tijd. Een kwartier voor het sluiten van de markt kwam Linschoten onverwacht toch langszij via een verre vrije trap en een kopbal bij de tweede paal. Daarna werd het een alles-of-niets-partij voor beide teams.

Linschoten moest zich zien te behoeden voor puntverlies in verband met nacompetitie voor degradatie, Zwammerdam wilde de kansen op de derde periodetitel in stand houden. In de tachtigste minuut schoot Toine Kremer uit vrije positie over. In de extra tijd schoot Justin Bons net naast. Zwammerdam bleef aandringen, gesteund door aanvallende wissels. In de slotseconden schoot Lars Kremer met zijn laatste krachten de winnende treffer binnen: 2-3.

Volgende week dus een thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop en dat wordt er zo ongeveer op of eronder. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen wordt opgeluisterd met enig feestgedruis. Zwammerdam blijft meedoen tot wellicht de laatste snik.

Met dank aan Jozef Kindt en Jaap Peters